koniec udalosti Finále SP - slalom žen, 2. kolo, Aspen
Víťaz: Petra Vlhová (SVK)
Komentuje: Miroslav Kováčik
 
Záverečné slalomové preteky tejto sezóny majú zlatý lesk pre slovenskú lyžiarku Petru Vlhovú. V priamom súboji zdolala Mikaelu Shiffrinovú a druhýkrát v kariére vyhráva preteky Svetového pohára. Je to fantastická bodka za sezónou, v ktorej mladá Liptáčka bojovala s najlepšími slalomárkami v každých pretekoch. Máme obrovskú radosť z jej triumfu, no trošku nás mrzí zemiaková pozícia Veroniky Velez-Zuzulovej. Tú od tretieho miesta Fridy Hansdotterovej delili len štyri stotinky sekundy. Každopádne, bola to skvelá sezóna a obe naše lyžiarske kométy si zaslúžia veľký obdiv. Malý kryštálový glóbus získala síce Mikaela Shiffrinová, no Veronika skončila druhá a Petra sa dnešným triumfom dostala na šieste miesto. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer.
 
Konečné výsledky slalomu v americkom Aspene

1. Petra Vlhová (SVK) 1:32,00
2. Mikaela Shiffrinová (USA) +0,24
3. Frida Hansdotterová (SWE) +0,35
4. Veronika Velez-Zuzulová (SVK) +0,39
5. Mélanie Meillardová (SUI) +1,05
6. Wendy Holdenerová (SUI) +1,41
7. Emelie Wikströmová (SWE) +1,94
8. Šárka Strachová (CZE) +1,97
9. Bernadette Schildová (AUT) +2,00
10. Marina Wallnerová (GER) +2,24
11. Christina Geigerová (GER) +2,27
12. Maren Skjøldová (NOR) +2,72
13. Irene Curtoniová (ITA) +2,74
14. Marie-Michéle Gagnonová (CAN) +2,91
15. Lena Dürrová (GER) +3,00
16. Ana Buciková (SLO) +3,08
16. Denise Feierabendová (SUI) +3,08
18. Katharina Truppeová (AUT) +3,30
19. Resi Stieglerová (USA) +4,00
20. Maria Pietiläová Holmnerová (SWE) +6,17
 
1
WOOOOW! Petra Vlhová na prvom medzičase strácala desatinku sekundy, mala drobné problémy a nevyzeralo to s ňou dobre. Preteky v americkom Aspene si ale do konca života zapamätá, pretože záverečnú časť trate preletela ako hurikán a Mikaelu Shiffrinovú zdolala o viac ako dve desatiny sekundy.
 
2
Mikaela Shiffrinová zostáva na pozícii priebežnej líderky a zosadiť z trónu ju môže len Petra Vlhová. Švédka Frida Hansdotterová bojovala do samotného konca, no napokon stratila na Američanku 11 stotín sekundy.
 
3
Nepodarilo sa! Mikaela Shiffrinová opäť zdolala našu slalomárku. Američanka pred domácimi tribúnami nezašla úplne dokonalú jazdu, no napriek tomu to o 15 stotín sekundy stačí na pozíciu priebežnej líderky.
 
4
SKVELÉ! Veronika Velez-Zuzulová ide na prvé miesto priebežného poradia. Od začiatku trate išla agresívne a zvládla aj náročnú situáciu v strednom úseku. Slovenka záverom doslova preletela, predviedla druhé najlepšie druhé kolo a do čela ide s náskokom 66 stotín sekundy.
 
5
Wendy Holdenerová išla v druhom kole výborne, ale napriek tomu prichádza o pozíciu líderky. Dokázala ju prekonať jej 18-ročná krajanka Mélanie Meillardová, ktorá tak môže atakovať stupne víťaziek.
 
6
Wendy Holdenerová bola po prvom kole sklamaná, no s druhou jazdou môže byť spokojná. Švajčiarka išla veľmi dobre a cieľom presvišťala s náskokom 53 stotín sekundy pred Emelie Wikströmovou.
 
7
Emelie Wikströmová spravila niekoľko chýb, čo sa odzrkadlilo na strate troch desatín sekundy na druhom medzičase. Spodnú časť trate ale zvládla oveľa lepšie ako česká pretekárka a stáva sa priebežnou líderkou.
 
8
Po reklamnej prestávke bola v akcii česká pretekárka Šárka Strachová. Možno poslednú jazdu svojej kariéry vo Svetovom pohári zvládla na jednotku. Na prvom čase mala náskok 58 stotín sekundy. V závere trošku stratila, ale napriek tomu sa zaraďuje na priebežné prvé miesto s náskokom troch stotín sekundy.
 
9
Bernadette Schildová mala na štarte náskok takmer ôsmich desatín sekundy. Ten postupne klesal, no v cieli z neho zostalo ešte 24 stotín sekundy. Rakúšanka tak ide na priebežný post líderky pretekov.
 
10
Chiara Costazzová z Talianska totálne pokazila svoju jazdu. Na tretej bránke chybovala, a tak je prvou pretekárkou, ktorá druhé kolo nedokončila.
 
11
Christina Geigerová išla opäť svoju tradičnú agresívnu jazdu. Napokon jej to ale nestačí na prvú pozíciu, pričom na krajanku Marinu Wallnerovú stratila len tri stotinky sekundy.
 
12
Druhé kolo má za sebou aj prvá z trojice švajčiarskych pretekárok Denise Feierabendová. Na priebežnú nemeckú líderku stratila 84 stotín sekundy a má úplne totožný čas ako Ana Buciková.
 
13
Ana Buciková pred týždňom v americkom Squaw Valley vypadla a ani dnes nebude so svojím výkonom spokojná. Pozíciu z prvého kola neobhájila a momentálne je až na šiestom mieste.
 
14
Katharina Truppeová nezajadzila vôbec dobrú jazdu a jej druhé kolo má až ôsmy najlepší čas. Rakúšanka išla až príliš na istotu a zrejme v záverečnom slalome bodovať nebude.
 
15
Talianska lyžiarka Irene Curtoniová bojovala so svojou jazdou, ale napokon sa zaraďuje až na priebežné tretie miesto. Na pohľad to bola dosť rozháraná jazda, čo sa odzrkadlilo na polsekundovej strate.
 
16
Nemka Marina Wallnerová na prvom medzičase prišla o svoj náskok, no zvyšok trate zvládla na výbornú. Máme tu najlepšie druhé kolo a vedenie o takmer pol sekundy.
 
17
Lena Dürrová nepredviedla na pohľad takú peknú rytmickú jazdu ako napríklad Maren Skjøldová. Aj preto sa pozícia líderky nemení a Nemka putuje až na tretie miesto.
 
18
Maren Skjøldová mala na štarte náskok len desatinku sekundy, no napriek tomu sa zaraďuje na prvú priečku. V druhom kole predviedla najlepšiu jazdu a kanadskú súperku zdolala o 19 stotín.