koniec po predl. Rusko – Slovensko
3:2
(1:0, 0:2, 1:0 - 1:0)
Komentuje: Lukáš Rastislav Ovšonka
 
Najlepšími hráčmi Slovenska na tomto šampionáte sú: Adam Liška, Martin Kupec, Martin Fehérváry.
 
Ruským hokejistom sa podarilo rozhodnúť v predĺžení o osude tohto veľmi vyrovnaného stretnutia. Slovenskí mladíci sa však nemusia za nič hanbiť. V skupine a aj v dnešnom zápase predviedli skvelé výkony, predstavili sa fantastickému publiku tu na štadióne v Poprade a ukázali, že ročník narodenia 1999 je veľmi silný a má hokejovú budúcnosť.
Šampionát však nekončí, pozajtra začínajú semifinálové boje.

Ďakujeme za pozornosť.
 
Koniec zápasu.
 
68:42
Rusko dalo gól!
Tak toto je naozaj smutný koniec. Puk do rohu klziska zaviezol Koltygin, získal ho KIRILL SLEPEC, dostal sa pred bránku a šikovnou strelou pomedzi nohy prekonal Sklenára.
Asistencia: Pavel Koltygin.
 
68:01
Fehérváryho už Rusi zahnali do stredného pásma, a tak sa musíme vrátiť dozadu a rozohrať. Držíme však podstatnú časť predĺženia puk na svojich hokejkách, a to je dobré.
 
67:34
Ružička spomedzi kruhov vystrelil iba do ruského hráča. Následne hľadal prihrávkou spoluhráča, no Žukov bol pripravený.
 
66:15
Demo hľadal krížnou prihrávkou Žiaka, Kalabuškin však zasiahol v poslednej chvíli a vypichol puk spred Žiakovej hokejky.
 
65:30
Fehérvárymu nevyšla prihrávka v útočnom pásme. Puku sa však zmocnil Liška a pre istotu ho vytiahol von až k nášmu obrannému pásmu.
 
64:44
Filip Krivošík si pripravil puk na pravom kruhu a podarilo sa mu švihom zakončiť. Žukov musel urýchlene vytiahnuť svoj betón.
 
64:15
Naši sa dostali k šanci. Žukov už ležal v bránkovisko, Roman strieľal od modrej čiary, no trafil iba ruského obrancu.
 
63:20
Samorukov sa dostal k strele z pravého kruhu, ale mieril nad plexisklo. Rusi sú natlačení stále v našom pásme.
 
62:24
Nepríjemne sa uvoľnil Kalabuškin. Jeho pokus z pravého kruhu mieril na Sklenárov betón.
 
61:36
Romanovi sa podarilo potiahnuť puk von z obranného pásma. Následne sme sa však v útočnej tretine neudržali, puk však máme opäť v strednom pásme.
 
60:58
Oddychový čas si berie náš tréner Norbert Javorčík.
 
60:58
Hra je prerušená a Rusi sú vykázaní z nášho pásma. Koltygin bol totižto postavený v bránkovisku.
 
60:28
Liška potiahol akciu, ale stratil puk na červenej čiare. Následne vnikli do útočného pásma Rusi, ale Fehérváry ich odstavil.
 
60:01
Začalo sa predĺženie.
 
V úvode tretej tretiny sa Rusom podarilo vyrovnať a stav 2:2 sa udržal až do týchto chvíľ. O osude stretnutia sa teda bude rozhodovať najprv v 10-minútovom predĺžení. Hrá sa 4 na 4.
 
60:00
Tretia tretina sa skončila.
 
59:49
Hrehorčák sa po vyhratom vhadzovaní zmocnil puku a vystrelil smerom na bránku. Žukov musel okamžite vytiahnuť svoj betón.
 
59:41
Oddychový čas pre Rusko. V týchto chvíľach je úroveň nervozity u oboch tímov určite vysoká.
 
59:34
Buly však vyhrali naši protihráči a vyštartovali dopredu. Tentokrát nás zachránila modrá čiara, keďže sa pískal ruský ofsajd.
 
59:25
Rusi teraz pochybili v rozohrávke a končí sa to odpískaným zakázaným uvoľnením. Hra sa sťahuje pred ruského gólmana.
 
58:45
Ivan Muranov vyštartoval sám na našu bránku. Ruský útočník sa snažil prekonať Sklenára strelou nad vyrážačku, no nepodarilo sa mu to. Náš fantastický gólman predviedol vynikajúci zákrok!
 
58:28
Dúžek už mohol z modrej čiary strieľať, ešte však posúval puk Balážovi, ktorý vystrelil. Žukov vyrazil puk.
 
57:44
Svečnikov sa dostal k strele z ľavého kruhu. Gólman Sklenár bol pripravený a dokázal puk zachytiť.
 
56:12
A je to tak. Zakončenie Michala Ivana z tesnej blízkosti bolo predvedené nohou a podľa hlavných rozhodcov to bol zámer. Gól teda uznaný nie je.
 
56:12
Podarilo sa nám streliť gól. Hlavný rozhodca zamieril k boxu časomeračov a uvidíme. Pravdepodobne bol gól dosiahnutý nohou.
 
55:43
Krivošík vyhral vhadzovanie v strednom pásme. Puku sa zmocnil Patrik Hrehorčák, ktorý vyrazil rýchlo dopredu, vystrelil spomedzi kruhov a Sklenár úspešne zachytil puk a pridržal ho.
 
54:46
Naši zavreli súpera v pásme. Korenčík už musel nahadzovať od modrej čiary. Jeho pokus letel vedľa a následne sa už puku zmocnili Rusi.
 
53:48
Podarilo sa nám dostať sa do útoku. Havrila švihom strieľal z ľavého kruhu, ale bolo to veľmi krkolomné, puk letel vedľa bránky.
 
52:49
K strele sa dostal Alexej Lipanov z tesnej blízkosti, brankár Sklenár dokázal zabrániť inkasovaniu. Rusi nás teraz poriadne zvierajú v našom pásme, už viac ako minútu nemôžu naši hráči prestriedať.
 
52:03
Sklenár si musel dať pozor opäť. Lipanov našiel medzi kruhmi obávaného Svečnikova, jeho strela našťastie vypálila iba mimo.
 
51:02
Gólmana Sklenára teraz po individuálnom prieniku preveril Pavel Koltygin. Jeho strela z kruhu skončila v lapačke nášho brankára a hra je prerušená.
 
50:34
Rusi uspeli v osobných súbojoch za našou bránkou. K strele spomedzi kruhov sa dostal Lipanov, ale netrafil sa presne.
 
49:30
Následne sme sa k zakončeniu dostali opäť. Hrehorčák si prevzal prenechaný puk od Romana prudko vystrelil. Maxim Žukov bol pripravený.
 
49:13
Fehérváry nepríjemne príklepom vystrelil, jeho pokus však smeroval mimo bránky.
 
48:36
Verdikt hlavného rozhodcu hovorí v náš prospech. Gól neplatí!
 
48:36
Svečnikov sa natlačil po pravom krídle, dostal sa k bránke a bekhendom popri žrdi sa snažil prekvapiť nášho gólmana. Bude sa telefonovať, pretože Sklenár puk síce pritlačil k žrdi, no uvidí sa, či to bolo iba na bránkovej čiare. Telefonuje sa...
 
47:58
Našim sa podarilo založiť útočnú akciu. K strele od modrej sa dostal Pospíšil, ale zakončenie bolo zablokované.
 
47:15
Stacho sa rozbehol po strede ihriska, posunul Korenčíkovi, ktorý nahodil na brankára Žukova. Hra bola prerušená a po dlhšom čase sa nám podarí dostať sa do ruského obranného pásma.
 
46:40
Našim hokejistom sa podarilo získať puk v strednom pásme. Hrehorčák už zbytočne situáciu nekomplikoval a odkopol puk futbalovo korčuľou.
 
45:34
Samorukov sa individuálne dostal do útočnej tretiny a pokúsil sa nastreliť puk. Sklenára neohrozil a po zisku puku môžeme aj my niečo vyprodukovať.
 
44:40
Do útočného pásma vnikol Alexej Toropčenko a pokúšal sa nahodiť puk na bránku. Strela však skončila iba na plexiskle.
 
44:08
Pospíšil vyštartoval dopredu s Havrilom. Naši hráči si však teraz veľmi nerozumeli a dopredu vyštartoval Čechovič. Po jeho akcii bola posunutá bránka a hra je teda prerušená.
 
42:57
Roman si pýtal pred bránkou od Ružičku. Nepodarilo sa to teraz našim hráčom a puk potom skončil už mimo útočnej tretiny.
 
41:40
Do útočného pásma prenikol Alexej Toropčenko. Pokúšal sa vystreliť z ľavého kruhu. Puk nakoniec bol zrazený a skončil na plexiskle.
 
41:14
Rusko dalo gól!
Rusi dve sekundy pred koncom využívajú presilovku! Samorukov posunul na ľavý kruh Svečnikovi, ktorý prihrávkou našiel IVANA ČECHOVIČA, ktorý z prvej vystrelil a prekonal Sklenára.
Asistencie: Andrej Svečnikov, Dmitrij Samorukov.
 
40:45
Urbánek to teraz urobil dobre. Dokázal predvídať kroky Svečnikova, ktorý posúval puk na modrú Dedovovi, no hokejka nášho hráča puk zastavila.
 
40:17
Rusi začínajú túto tretinu ešte skrátenou presilovou hrou. Nasťahovali sa do pásma, od modrej nahodil Samorukov, no puk šiel vedľa.
 
40:01
Začala sa tretia tretina.
 
Prostredná časť hry patrila našim hokejistom, ktorí otočili skóre zápasu. V 31. minúte vyrovnal Ružička a o štyri minúty neskôr sa presadil aj Fafrák.
Tretia dvadsaťminútovka sa začne približne o 19:14.
 
40:00
Druhá tretina sa skončila.
 
39:34
Od modrej sa k strele dostal Samorukov. Jeho strela letela mimo a puk skončil až v strednom pásme.
 
39:16
Škoda, budeme hrať v oslabení. Michal Ivan si odsedí dve minúty za hákovanie.
 
38:56
Od modrej čiary sa k strele dostal Maximov. Jeho pokus však smeroval vedľa bránky. Rusi sa teraz dostávajú k záverečnému náporu.
 
38:16
Po dlhšom čase sa k strele dostali ruskí hokejisti. Od modrej švihom nastrelil na bránu Dmitrij Samorukov. Pre Sklenára dôležitý zákrok lapačkou.
 
37:43
Pospíšil a aj Regenda strieľali z pravej strany. Rusi zablokovali oba naše pokusy a nedovolili ohroziť Žukova.
 
36:53
Krivošík šikovne našiel prihrávkou na ľavom kruhu Žiaka, ktorý vystrelil forhendom. Žukov vyrazil pred seba, Hrehorčák sa k dorážke už tesne nedostal.
 
36:20
Od modrej čiary nahodil puk na bránu Fehérváry. Strela skončila na výstroji jedného z našich hráčov, k dorážke sa však potom nedostali.
 
35:33
Získavame ďalšiu presilovku. Nedovoleným zákrokom si pomohol Georgi Dedov, ktorý dostáva dve minúty za podrazenie.
 
34:50
Rusi po dlhšom čase vnikli do nášho pásma, ale dostali sa s pukom iba do rohu klziska. Ďalej ich naši hokejisti nepustili.
 
34:02
Slovensko dalo gól!
Ideme do vedenia v stretnutí! Liška potiahol puk po pravom krídle popri mantineli. Dostal sa až za bránku a skvelo vrátil puk zadovkou na bližšiu žrď, kde bol pripravený MILOŠ FAFRÁK a doklepol do brány!
Asistencia: Adam Liška.
 
33:37
Fafrák to krížnou prihrávkou skúšal na Ivana. Tento pas cez ruských hráčov neprešiel a puk skončil na hokejkách Rusov.
 
32:45
Ružička ešte stihol zachrániť útočné pásmo, nerozumel si však s Kupcom a puk získal Toropčenko, ktorý zozbieral pár cenných sekúnd.
 
31:54
Po našom góle hneď získavame presilovku. Michail Bicadze to neurobil veľmi rozumne, puk poslal mimo hracej plochy a odsedí si dve minúty za vyhodenie puku.
 
31:12
Pozor sme si však teraz museli dať individuálnu akciu z repertoára Ivana Čechoviča. Ruský útočník sa zbavil našich obrancov, namieril si to na bránu a bekhendovým blafákom sa snažil prekvapiť Sklenára. Náš gólman odolal a bude sa vhadzovať v našom pásme.
 
30:35
Slovensko dalo gól!
Naši chlapci vyrovnávajú stav stretnutia! Baláž skvelo vybojoval puk pri mantineli, posunul pred bránkovisko voľnému Liškovi, ktorý pekne posunul nakrátko ADAMOVI RUŽIČKOVI a na jeho strelu k pravej žrdi nemal Žukov nárok!
Asistencie: Adam Liška, Jozef Baláž.
 
29:54
Za ruskou bránkou pri mantineli inkasoval Baranov tvrdý hit od Urbánka. Všetko bolo v súlade s pravidlami, ruský obranca je v poriadku.
 
29:45
Pospíšil sa dostal k strele z pravého kruhu. Puk skončil na brankárovi Žukovovi, ktorý si postrážil túto situáciu a hra je následne prerušená.
 
28:57
Po našom úniku a prečíslení, ktoré neskončillo dobre, sa dopredu dostali aj ruskí hráči. Spomedzi kruhov strieľal Svečnikov, ale na bránu sa netrafil.
 
28:17
Ružička šikovne posunul Kupcovi na modrú čiaru, ktorý tvrdo vypálil z prvej. Po dlhšom čase sa teda našim hokejistom podarilo vyskúšať Žukova.
 
26:58
K strele sa dostal Slepec z pravého kruhu a jeho pokus ešte dorážal aj Klisunov. Slovenský gólman SKlenár predviedol dobré zákroky.
 
26:26
Ďalšie zakázané uvoľnenie. Pospíšil si nerozumel s Liškom a posunul mu nepresnú prihrávku. Hra sa teda opäť sťahuje pred gólmana Sklenára.
 
25:07
Boli sme svedkami krátkeho nedorozumenia, rozhodcovia sa dohadovali o predošlej situácii, či slovenskí hokejisti ešte tečovali puk. Nakoniec nie a je z toho icing.
 
24:13
Rusi teraz pohrozili v útočnom pásme. Kirill Slepec vystrelil z pravého kruhu, puk skončil na betóne gólmana Sklenára, ktorý ho vytiahol v pravej chvíli.
 
23:14
Pred Čechovičom sa otvoril priestor na pravom kruhu. Ruský útočník vystrelil bekhendom, strela skončila na Sklenárovi. Následne je z toho ďalšie zakázané uvoľnenie nášho tímu.
 
22:55
Našim hráčom sa podarilo vyhrať buly v strednom pásme. Ivan rozohrával útočnú akciu cez Lišku, ktorému sa puk zachytiť nepodarilo a je z toho icing.
 
22:16
Slovenskí mladíci získali útočné pásmo. Podarilo sa nám zavrieť Rusov v ich obrannom pásme, no neprišla však žiadna strela, ktorá by ohrozila Žukova.
 
21:09
Michail Bitsadze prenikol do útočnej tretiny a nahadzoval puk z modrej čiary. Puk bol zblokovaný, Sklenár teda zasahovať nemusel.
 
20:24
Rusi začali druhú tretinu rýchlou útočnou akciou. Svečnikov obkorčuľoval okolo brány a prihrávkou niekoho hľadal, no naši hokejisti boli pripravení.
 
20:01
Začala sa druhá tretina.
 
Úvodná tretina bola viacmenej vyrovnaná. Rusom sa podarilo dostať sa do vedenia v zápase v 6. minúte, keď sa presadil Čechovič.
Druhá časť hry sa začne približne o 18:24.
 
20:00
Prvá tretina sa skončila.
 
19:15
Havrila vnikol do útočného pásma, puk sa mu však nepodarilo pripraviť si na strelu. Následne to už bolo lepšie v podaní Kupca od modrej. Jeho delovka Žukova ohrozila.
 
17:53
Naši si nie veľmi pozorne postrážili Kirilla Slepeca, ktorý sa od mantinelu odpútal, dostal sa k bránke, ale zakončil z ostrého uhlu vedľa.
 
17:08
Po pravom krídle sa natlačil do útočného pásma Toropčenko, ktorý vystrelil spoza nášho obrancu, no puk letel vedľa brány.
 
16:29
Ivan zablokoval puk, ktorý vysielal z ľavého krídla Šaškov. Strela bola teda zrazená a skončila na ochrannej sieti.
 
15:37
Patrik Hrehorčák sa uvoľnil medzi kruhmi a príklepom pálil. Jeho delovku Maxim Žukov videl a dokázal na ňu aj patrične reagovať.
 
15:27
Ruská formácia na čele s Alexejevom bola na ľade poriadne dlho a dokázala mierne potrápiť našu defenzívu. Akcia sa skončila, keď rozhodcovia odpískali ofsajd.
 
14:44
Rusi nás teraz na nejaký čas uzavreli v útočnom pásme. Puk sa však pohybuje po rohoch a odtiaľ nebezpečenstvo nehrozí.
 
13:24
Ružička prihrávkou pred bránku hľadal Lišku, no hokejka gólmana Žukova bola dlhšia a puk cez ňu neprešiel.
 
12:37
Hrehorčák sa snažil prekvapivou krížnou prihrávkou nájsť Fehérváryho. Puk však neprenikol cez ruské hokejky.
 
12:01
Žiak šikovnou krížnou žabkou hľadal na vrchole ľavého kruhu Krivošíka. Ten si však puk nanešťastie nespracoval.
 
11:21
Budeme hrať presilovú hru. Ivan Čechovič natlačil nášho hráča zozadu na Sklenára a dostáva dve minúty za krosček.
 
11:06
Fafrák si mierne nerozumel v útočnom pásme s Ružičkom. Naši sa snažili si vylepšiť streleckú pozíciu, no neskončilo sa to úspešne.
 
10:37
Pospíšil poslal vyššie spomedzi kruhov nepríjemnú strelu švihom, ktorú Žukov ani poriadne nevidel. Puk sa odrazil od zadného mantinelu, dorážať šiel Regenda, ale iba do lapačky ruského gólmana.
 
09:42
Po pravom krídle vyštartoval dopredu Kirill Maximov. Jeho pokus z kruhu však smeroval mimo bránky.
 
08:22
Bitsadze poslal nepríjemný puk z pravej strany, ktorý sa odrazil od mantinelu na hokejku Samorukova. Jeho delovka však letela ďaleko vedľa.
 
07:18
Problémy pred našou bránkou. Nikita Šaškov mal až príliš veľa priestoru. Vystrelil z pravého kruhu, následne si naši nevšimli odrazený puk a Šaškov dorážal opäť. Puk však skončil na skvelom Sklenárovi.
 
06:27
Rusi nás zavreli v našom obrannom pásme. K strele sa dostal Dedov, jeho strela však bola zblokovaná. Následne vystrelil aj Kirill Maximov, no mieril vedľa.
 
05:36
Rusko dalo gól!
Ruskí hokejisti otvárajú skóre stretnutia! Svečnikov potiahol puk do útočného pásma, brankár Sklenár vyrazil puk, no iba priamo na hokejku IVANA ČECHOVIČA, ktorý už bezpečne dorazil.
Asistencia: Andrej Svečnikov.
 
05:08
Regenda potiahol puk do útočného pásma, no veľmi si nerozumel s Havrilom. Rusi našim hráčom puk uchmatli a snažili sa ísť dopredu.
 
04:24
Po delovke z hokejky Adama Žiaka puk nepríjemne zasiahol Alexandra Klisunova, ktorý odchádza na striedačku s pomocou spoluhráčov.
 
04:02
Následne naši hokejisti zaútočili opäť po chybnej rozohrávke Rusov. Liška zachytil puk, prihral ho nakrátko Ružičkovi, ktorý švihom strieľal, no iba do Žukovovej lapačky.
 
03:54
Naši hráči to opäť skúšali jednoducho. Ružička vykorčuľoval poza bránku a skúsil to z otočky. Žukov si pripísal úspešný zákrok.
 
03:14
Regenda si chcel hodiť puk o mantinel a korčuľovať ďalej v útočnom pásme. Následne ho však Dedov odstavil a Pospíšil už na puk nesiahol.
 
02:15
Balážovi sa podarilo dostať sa dopredu. Smeroval do útočného pásma po strede klziska a nahodil puk na bránu. Žukov zasiahol úspešne.
 
01:33
Nebezpečná akcia Ruska. Mark Rubinčik vkorčuľoval do útočného pásma, z otočky vystrelil spomedzi kruhov a trafil žrď.
 
00:48
Na modrej čiare sa k puku dostal Martin Kupec, ktorý tvrdo príklepom vypálil. Jeho pokus smeroval na brankára Žukova.
 
00:25
Prvýkrát sa nám podarilo dostať sa do útočnej tretiny. Ružičkovi ušiel puk medzi kruhmi, puk však smeroval iba do rohu klziska.
 
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
 
Na ľade už máme oba tímy. Slovenskí hokejisti dnes budú hrať v bielych dresoch, Rusi v červených.
 
Úvodné zostavy:

Rusko: Žukov (Ustimenko) – Dedov, Samorukov (A), Galeňuk, Rubinčik (A), Baranov, Kalabuškin, Pereljajev – Lipanov (C), Svečnikov, Čechovič – Bicadze, Alexejev, Toropčenko – Slepec, Maximov, Klisunov – Muranov, Marušev, Šaškov – Koltygin.

Slovensko: Sklenár (Kostelný) – Ivan, Fehérváry (C), Kupec (A), Žiak, Korenčík, Dúžek, Demo – Ružička, Fafrák, Liška (A) – Miloš Roman, Krivošík, Hrehorčák – Stacho, Baláž, Urbánek – Havrila, Regenda, Köver – Pospíšil.

Rozhodca: Holm, Piragić – Caillot, Hancock.
 
Prajem vám príjemný večer a vítam vás pri sledovaní štvrťfinále Majstrovstiev sveta v hokeji hráčov do 18 rokov 2017. Dnešný zápas o 17:30 bude asi tým najsledovanejším najmä pre slovenských fanúšikov. Slovenskí mladíci sa totiž v štvrťfinále postavia proti rovesníkom z Ruska.

Slovenskí hokejisti do 18 rokov predvádzajú na domácom šampionáte výborné výkony a získali si obľubu u širokej hokejovej verejnosti. Už v úvodnom vystúpení dokázali hrať vyrovnanú partiu s obhajcom trofeje z Fínska, prehrali napokon 4:5. Následne získali mimoriadne cenný bod proti Kanade, ktorej podľahli až po predĺžení 4:3. Potom zverenci Norberta Javorčíka zvládli „povinnú jazdu“ s Lotyšmi, ktorých porazili 4:0. Skupinovú fázu zavŕšili víťazstvom 1:2 nad Švajčiarskom a so 7 bodmi a skóre 13:10 sa umiestnili na 3. pozícii.

Ruská osemnástka odohrala v B skupine taktiež náročné zápasy. V úvode si poradila so severským rivalom zo Švédska výsledkom 3:1. Následne sa v podstate v predpokladanom súboji o prvú priečku v skupine stretla s výberom z USA, ktorému podľahla tesne 5:4. Rusi potom už ďalšie zaváhania nedopustili. Porazili Bielorusko výsledkom 4:1 a v poslednom zápase skupiny zdolali Čechov po predĺžení 4:5. Zabezpečili si teda 2. miesto v skupine vďaka zisku 8 bodov a skóre 16:11.

Najproduktívnejší hráči Slovenska
Patrik Hrehorčák – 4 body (3+1)
Adam Liška – 4 body (2+2)
Adam Ružička – 4 body (1+3)

Najproduktívnejší hráči Ruska
Andrej Svečnikov – 6 bodov (4+2)
Ivan Čechovič – 6 bodov (3+3)
Mark Rubinčik – 6 bodov (2+4)

Slovenských hokejistov teda na popradskom štadióne čaká poriadne ťažký súboj. Naši však už v predošlých zápasoch v skupine ukázali bojovnosť a odhodlanie. Zápas s Ruskom by mal byť opäť vypredaný do posledného miesta a veríme, že skvelé popradské publikum poženie slovenských mladíkov za úspechom v podobe miestenky v semifinále. Držme našim chlapcom palce! Pekný športový zážitok!
 
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.