koniec udalosti 3. etapa: Blankenberge - Ardooie
Víťaz: Peter Sagan (Bora - Hansgrohe)
Komentuje: Miroslav Kováčik
 
CIEĽ
Sledovali sme dramatický záver dnešnej etapy. Tempo rozprúdil Jempy Drucker z tímu BMC Racing, no napokon bol dostihnutý snáď 250 metrov pred cieľom. Vysokému tempu nestačili nemecké rýchliky a po pravej strane si suverénne prišiel po víťazstvo PETER SAGAN. Druhý skončil Edward Theuns z tímu Trek – Segafredo a tretie miesto si vyšpurtoval Rudy Barbier z francúzskeho zoskupenia AG2R La Mondiale.
 
24 km
Frederik Backaert z tímu Wanty – Groupe Gobert nenechal v zlatom kilometri nič na náhodu. Vytvoril si drobný náskok a ako prvý prešiel všetkými troma úsekmi, kde sa udeľovali bonifikačné sekundy. Celkovo ich získal deväť a trošku sa posunie v celkovom poradí.
 
34 km
Máme za sebou druhú a poslednú šprintérsku prémiu dnešného dňa. Ďalších štrnásť bodov si do súťaže o čierny dres pripisuje Belgičan Piet Allegaert z tímu Sport Vlaanderen. Za ním špurtoval ako druhý Elmar Reinders.
 
171 km
Máme za sebou prvú šprintérsku prémiu dnešného dňa. Jej víťazom sa stal Piet Allegaert z tímu Sport Vlaanderen – Baloise. Do súťaže o čierny dres si tak pripisuje 14 bodov. Na druhom mieste skončil Elmar Reinders a tretí Kristijan Koren.