koniec udalosti 5. etapa: Sittard-Geleen - Sittard-Geleen
Lars Boom (LottoNL-Jumbo)
Komentuje: Michal Bakoš
 
Cieľ
Lars Boom to v závere vymyslel veľmi lišiacky, nastúpil v momente, keď Peter Sagan zachytil útok Vanmarckeho. Holandský cyklista si vypracoval náskok a na poslednom kilometri už pred seba nikoho nepustil.
 
Cieľ
Peter Sagan si došpurtoval po druhé miesto pred Gregom Van Avermaetom.
 
Cieľ
Víťazom piatej etapy BinckBank Tour sa stáva Lars Boom!
 
6 km
Peter Sagan atakuje šesť kilometrov pred cieľom, zatiaľ čo si do vedúcej skupiny doskočili Van Avermaet i Gilbert.
 
8 km
Stefan Küng na čele etapy chýba, Peter Sagan tak útočí na prvé miesto v celkovom poradí!
 
11 km
Na čele etapy sa momentálne zoradila zhruba pätnásťčlenná skupina, z ktorej by mal vzísť víťaz dnešnej etapy. Je v nej veľa favoritov vrátane Petra Sagana.
 
16 km
Z hlavnej skupiny útočí Tim Wellens!
 
37 km
Spomínaná selekcia zasiahla aj Stefana Künga, líder celkového poradia sa snaží sám zlikvidovať manko a doskočiť si do skupiny favoritov. Bude to však mať veľmi ťažké, keďže jeho aktuálna strata predstavuje tridsať sekúnd.
 
44 km
Prvú prémiu súťaže aktivity vyhral Piet Allegaert pred svojím prenasledovateľom v tejto klasifikácii Elmarom Reindersom. Rozdiel medzi Allegaertom a Rendersom v súťaži o čierny dres je tak momentálne dvanásťbodový.
 
63 km
Nepríjemnosti pre Olivera Naesena, druhého muža celkového poradia vlaňajšieho ročníka týchto pretekov. 26-ročný cyklista bol súčasťou pádu, skončil v tráve vedľa krajnice a navyše sa mu bicykel zakliesnil o bicykel jedného z tímových kolegov.
 
128 km
Petrovi Vakočovi robí pred pelotónom spoločnosť ďalších šesť cyklistov, táto skupina si vypracovala takmer dvojminútový náskok. Zdá sa tak, že o nej môžeme hovoriť ako o dennom úniku piatej etapy.
 
138 km
Pred pelotónom by sa malo momentálne nachádzať sedem cyklistov s minimálnym náskokom.