koniec udalosti 6. etapa: Riemst - Houffalize
Víťaz: Tim Wellens (Lotto Soudal)
Komentuje: Miroslav Kováčik
 
CIEĽ
V záverečnom stúpaní mal viac síl TIM WELLENS a nadväzuje tak na svoje víťazstvo v meste Houffalize z roku 2015. Tom Dumoulin už nemal sily na záverečný špurt, no napriek tomu môže byť s druhým miestom veľmi spokojný. Práve Holanďan sa totiž zajtra oblečie do dresu pre lídra pretekov.
 
23 km
V náročnom stúpaní útočí Peter Sagan. Majster sveta vyzerá výborne a zavesil sa za neho len Tim Wellens z tímu Lotto Soudal. Uvidíme, či táto dvojica bude dostatočne dobre spolupracovať a vytvorí si nejaký náskok.
 
133 km
Až teraz sa dozvedáme výsledky zo šprintérskej prémie, ktorá bola situovaná už 14 kilometrov po štarte. Maximálny počet desať bodov získal Gruzínec Tao Geoghegan Hart z tímu Sky. Okrem toho si pozíciu lídra v súťaži o čierny dres vylepšil Piet Allegaert.
 
143 km
Tak sme sa dozvedeli mená pretekárov, ktorí si vypracovali trojminútový náskok. Do úniku sa dostali Tony Martin (Kaťuša – Alpecin), Tao Geoghegan Hart (Team Sky), Dylan van Baarle (Cannondale – Drapac), Rory Sutherland (Movistar), Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale) a Pieter Weening z domáceho tímu Roompot – Nederlandse Loterij.