koniec udalosti Muži - Superkombinácia (slalom)
Marcel Hirscher (Rakúsko)
Komentuje: Tomáš Lengyel
 
V Pjongčangu sa dnes konečne rozdali prvé medaily v alpskom lyžovaní. Počasie síce ovplyvnilo superkombinačný zjazd, ktorý bol skrátený, no muži napokon úspešne absolvovali obe disciplíny.

Najrýchlejší bol v súčte zjazdu a slalomu Marcel Hirscher, ktorý zaútočil na zlato z dvanástej priečky. Rakúšan nechal za sebou tesne Francúza Alexisa Pinturaulta, tretí skončil jeho krajan Victor Muffat-Jeandet. Ten bol po zjazde dokonca na 29. priečke.

V superkombinácii bojovali aj dvaja slovenskí reprezentanti. Do cieľa oboch disciplín prišiel iba Adam Žampa, ktorý po nevydarenom zjazde poskočil v slalome takmer o tridsať miest na konečnú 22. pozíciu. Matej Falat sa mohol takisto dostať do tretej desiatky výsledkovej listiny, ale nedokončil slalom.

Konečné poradie superkombinácie:
1. Marcel Hirscher (AUT) 2:06,52 min.
2. Alexis Pinturault (FRA) + 0,23 s
3. Victor Muffat-Jeandet (FRA) + 1,02 s
4. Marco Schwarz (AUT) + 1,35 s
5. Ted Ligety (USA) + 1,45 s
-----
22. Adam Žampa (SVK) + 4,58 s
Matej Falat (SVK) – nedokončil slalom
 
Superkombinačný slalom na olympijských hrách v Pjongčangu sa práve skončil.
 
59-62
V závere štartovej listiny nefigurovali žiadne zaujímavé mená, ktoré by ešte mohli ohroziť postavenie Adama Žampu. Marko Stevović, Marton Kékesi a Dalibor Samsal sa zaradili do štvrtej desiatky. Patrick McMillan neprišiel do cieľa.
 
58
Sebastian Foss-Solevåg nepotvrdil svoje slalomárske kvality. Nórsky špecialista na točivé disciplíny vypadol po druhom medziťase.
 
55-57
Albin Tahiri a Dong Woo Kim sa tešili z toho, že vôbec prišli do cieľa, pretože ich strata bola priepastná. Ukrajinec Ivan Kovbasňuk vypadol ešte v hornej časti trate.
 
54
Na takmer identickom mieste ako Falat stroskotal aj český lyžiar Jan Zabystřan, ktorý takisto nebude klasifikovaný.
 
53
Odštartoval aj druhý Slovák. Matej Falat je špecialistom na slalom, no chyba v strednej pasáži trate ho vyradila zo superkombinácie.
 
52
Adam Žampa dnes neobhájil piate miesto zo Soči. Slovenský reprezentant však v slalome ukázal svoje kvality a posunul sa na 22. pozíciu.
 
51
Kristaps Zvejnieks štartoval tesne pred dvoma slovenskými lyžiarmi. Lotyš prišiel do cieľa na 25. priečke.
 
48-50
Momentálne sledujeme mužov, ktorí sa v slalome skôr trápia. Výrazne strácali Jurij Daniločkin, Simon Breitfuss Kammerlander aj Joan Verdu.
 
47
Olivier Jenot zvládol nástrahy trate, no nezaznamenal výraznejší výsledok. Monačan je v tretej desiatke výsledkovej listiny.
 
43-46
Dlhšie čakáme na ďalšieho muža v cieli. Boštjan Kline sa nepostavil na štart a Marco Pfiffner, Filip Forejtek a Michał Kłusak vypadli.
 
41-42
Christopher Hörl využil možnosť neštartovať v slalome. Po ňom sa vydal na trať Kazach Igor Zakurdajev, ktorý nabral stratu deviatich sekúnd a je na konci tretej desiatky.
 
40
Natko Zrnčić-Dim kedysi atakoval popredné priečky v superkombinácii. Chorvát ale teraz nemá takú výkonnosť a musí sa uspokojiť s devätnástym miestom v cieli.
 
39
Linus Strasser jazdil takmer na úrovni Marcela Hirschera, no v cieli nebude klasifikovaný, pretože v záverečnej pasáži urobil chybu, ktorá ho vyradila.
 
38
Riccardo Tonetti ukázal, že je kvalitným slalomárom. Talian však po dobrom štarte začal strácať a momentálne mu patrí osemnásta pozícia.
 
36-37
Josef Ferstl chýbal na štarte slalomárskej časti. Dole svahom sa spustil Kanaďan James Crawford, ktorému patrí v cieli osemnáste miesto.
 
35
Andreas Romar nebol v slalome taký presvedčivý ako Berndt. Fínsky reprezentant však prišiel do cieľa, stratil päť sekúnd a je dvadsiaty.
 
34
Ondřej Berndt predviedol vydarenú slalomársku jazdu. Český lyžiar si vylepšil svoje postavenie zo zjazdu a je aktuálne šestnásty.
 
32-33
Nemec Andreas Sander vynechal superkombinačný slalom. Na trati preto dostal priestor Kanaďan Broderick Thompson, ktorý sa prepracoval na osemnáste miesto.