koniec udalosti Muži - Šprint (finále)
JOHANNES HØSFLOT KLÆBO (Nórsko)
2. Federico Pellegrino (Taliansko), 3. Aleksander Bolšunov (OAR)
Komentuje: Jakub Kocourek
 
1. Johannes Høsflot Klæbo (Nórsko) 3:05.75
2. Federico Pellegrino (Taliansko) +1.34
3. Aleksander Bolšunov (OAR) +1.36
4. Paal Golberg (Nórsko) +3.81
5. Oskar Svensson (Švédsko) +7.73
6. Ristomatti Hakola (Fínsko) +20.72
 
Olympijským víťazom v šprinte mužov sa v Pjongčangu po suverénnom finálovom vystúpení stal mladý Nór Johannes Høsflot Klæbo, ktorý za sebou nechal strieborného Taliana Federica Pellegrina aj bronzového Rusa štartujúceho pod neutrálnou vlajkou Aleksandra Bolšunova. Sympatický výkon dnes predviedol aj slovenský reprezentant Peter Mlynár, ktorý po skvelom kvalifikačnom vystúpení dlho bojoval s najlepšími aj vo štvrťfinále, no napokon to na postup nestačilo. Napriek tomu zaznamenal vo veku 29 rokov svoj najlepší výsledok v kariére. S týmto konštatovaním sa s vami zo šprintérskych súťaží v bežeckom lyžovaní už definitívne lúčim a prajem vám pekný zvyšok dňa!
 
Šprint mužov sa práve v tejto chvíli skončil!
 
JOHANNES HØSFLOT KLÆBO nenechal absolútne nič na náhodu a v druhej polovici finále absolútne prevalcoval svoju konkurenciu. Stáva sa tak olympijským víťazom v šprinte mužov. Po neuveriteľne tesnom súboji získava striebornú medailu Federico Pellegrino z Talianska, s bronzom sa bude musieť uspokojiť Aleksander Bolšunov z tímu olympijských športovcov z Ruska.
 
Finále
Johannes Høsflot Klæbo snáď nemá dno fyzických síl, jeho výkon v náročných stúpaniach dnes pravdepodobne definitívne rozhodne o držiteľovi zlatej olympijskej medaily. Mladučký Nór sa oddelil od zvyšku štartového poľa, o striebro si to rozdajú Federico Pellegrino s Aleksandrom Bolšunovom.
 
Finále
Aleksander Bolšunov napodobňuje svoju taktiku z úspešného semifinále, keď už od úvodných metrov napálil poriadne vysoké tempo, ktoré dokáže stíhať len Johannes Høsflot Klæbo. Štartové pole je už v polovici pretekov poriadne natiahnuté.
 
Finále v šprinte mužov sa práve v tejto chvíli začalo.
 
Kompletné finálové obsadenie v mužskom šprinte na olympijských hrách v Pjongčangu vyzerá takto: Ristomatti Hakola z Fínska, nórske duo, Johannes Høsflot Klæbo a Paal Golberg, Švédsko zastupuje Oskar Svensson, o medailu zabojuje aj Talian Federico Pellegrino, no a ukázať sa bude chiceť aj Aleksander Bolšunov z tímu olympijských športovcov z Ruska. Skutočne exkluzívna zostava, v najbližších približne troch minútach sa máme na čo tešiť.
 
Poznáme finálové obsadenie, najskôr si to o olympijské medaily rozdá šesť najrýchlejších žien dnešného šprintu.
 
Druhé semifinále mužov sa práve v tejto chvíli skončilo.
 
2. s
Veľkú formu dnes ukazuje od začiatku bojov Ristomatti Hakola, ktorý si bez väčších problémov postrážil postup do finále. Spoločne s ním ide ďalej aj Oskar Svensson. S časom z tohto semifinále nepostúpi nikto, bez šance je už aj tretí Len Valjas z Kanady.
 
2. s
Za Hakolom sa drží Oskar Svensson, ktorý sa s Fínom spojil a snažia sa odtrhnúť od zvyšku štartového poľa.
 
2. s
Od úvodných metrov sa o tempo stará najrýchlejší muž kvalifikácie Ristomatti Hakola, zatiaľ však sledujeme pomerne veľkú taktickú bitku.
 
Druhé semifinále mužov práve v tejto chvíli odštartovalo.
 
V druhom semifinále už nenájdeme taký zoznam veľkých favoritov na medailu, no napriek tomu sa môžeme tešiť na veľký boj o postup do finále. K najzaujímavejším menám tu patria Emil Iversen z Nórska, Ristomatti Hakola z Fínska či Oskar Svensson zo Švédska. Z druhého semifinále sa tak stalo také malé škandinávske derby.
 
Prvé semifinále mužov sa práve skončilo.
 
1. s
Pre jasný postup do finále si prišiel favorit favoritov Johannes Høsflot Klæbo, Federico Pellegrino napokon zabojoval o finálovú miestenku s Aleksandrom Bolšunovom, štvrtý končí Paal Golberg. Sledovali sme však neuveriteľne rýchle semifinále, veď čas víťaza je 3:06.01. Bolšunov s Golbergom tak majú obrovskú nádej na postup s časom.
 
1. s
Tak toto je veľmi dramatická bitka. Johannes Høsflot Klæbo nasadil v jednom zo stúpaní, za ním sa vydal Federico Pellegrino, naopak, mierne zaostáva Bolšunov, za ním už vidíme Paala Golberga.
 
1. s
No tak toto vyzerá na skvelú bitku najväčších favoritov. Obrovské tempo už od úvodu nasadila dvojica Bolšunov-Klæbo. Stíhať sa snaží aj Federico Pellegrino.
 
Prvé semifinále mužov sa práve v tejto chvíli začalo.