koniec Nemecko – Slovensko
1:4
(1:1, 0:1, 0:2)
Komentuje: Miroslav Revaj
 
Tretiu tretinu začala naša reprezentácia výborne, pretože hneď v jej úvode sa radoval z gólu Ladislav Nagy a tak sme vyhrávali rozdielom dvoch gólov. Nemecko sa ešte dostalo k presilovke, chvíľu hralo aj o dvoch hráčov viac, ale naši chlapci všetko ustáli a Paulovič gólom do prázdnej bránky rozhodol o našom víťazstve 4:1!

Na našej strane je vyhlásený najlepším hráčom zápasu Čajkovský, ktorý sa dnes prezentoval aj presným zásahom. Okrem neho skórovali dnes ešte Šimun a spomínaný Nagy s Paulovičom.

Slovensko teda vyhralo aj druhé stretnutie nad Nemeckom, dnes to je však v riadnom hracom čase. Najbližšie sa v príprave predstavíme doma, keď v Michalovciach a v Poprade privítame Lotyšsko, bude to 20. a 21.4.

Opäť tak mal náš realizačný tím si overiť adeptov, ktorý by mohli cestovať na svetový šampionát do Dánska. Znova sa však dá do ďalších zápasov očakávať obmena kádra, pozorne sa sleduje aj situácia v zámorí. Je tak ešte predčasné hovoriť, kto všetko sa predstaví v Dánsku.

To je už z nášho prenosu všetko, ďakujem vám za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok víkendu. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj.
 
Koniec zápasu.
 
59:35
Slovensko dalo gól!
Je definitívne rozhodnuté! Nemecko hralo bez brankára a držalo sa v našom obrannom pásme, ale získali sme puk na svoje hokejky a vyrazili tak do útoku. Puku sa zmocnil MATEJ PAULOVIČ a gólom do prázdnej bránky sa okrem troch vylúčení zapísal aj do streleckej listiny – 1:4!
Bez asistencie.
 
58:51
Nemecko sa drží v našom obrannom pásme, ale bránime sa úspešne. Bránka domácich je prázdna, domáci teda hrajú aj naďalej power-play.
 
58:22
Pielmeier je už na striedačke, domáci to teda skúšajú bez brankára!
 
58:01
Boli ohlásene posledné dve minúty tretej tretiny!
 
56:45
Hafenrichter mal na hokejke kontaktný gól! Naša obrana teraz zaváhala pred brankárom Rybárom a puk sa už dostal na bránkovú čiaru, kde ho však famóze upratal do bezpečia Fehérváry!
 
55:48
Nemecku sa darí zakladať rýchle útočné výpady, ale už dve tretiny sa dokážeme úspešne brániť. Čas sa domácim postupne krátiť, čo chvíľa sa dá očakávať aj hra bez brankára zo strany Nemecka.
 
55:00
Do konca tretej tretiny ostáva už len päť minút, domáci sa ešte skúšajú tlačiť do útoku, ale naša defenzíva je veľmi pozorná. Postupne sa tak približujeme k druhému víťazstvu nad Nemeckom v tomto dvojzápase.
 
54:29
Puk je aj naďalej na hokejkách našej reprezentácie, momentálne kombinujeme v obrannom pásme. Nemáme sa kam ponáhľať, stále vyhrávame o dva góly.
 
53:54
Naša reprezentácia vyrazila do rýchleho brejku, od modrej sa dostal k strele Čajkovský a jeho pokus ešte pred domácou bránkou tečoval Hovorka. Pielmeier hru prerušuje a získavame tak buly v útočnom pásme.
 
53:06
Domáci sa ešte nevzdávajú a skúšajú prenikať pred našu bránku. Obrana Slovenska však teraz pracuje výborne a domácich tak do ničoho nepúšťame.
 
52:36
Slovensko hrá v plnom počte!
 
52:00
Až teraz prišlo nahodenie pred našu bránku a všetko bezpečne vyriešil Rybár. Presilovka domácich sa už kráti, takisto ako aj zvyšné minúty poslednej tretej tretiny.
 
51:36
Uplynula však už prvá polovica z vylúčenia Pauloviča, domáci sa ešte k strele na Rybára nedostali. Bránime sa teda veľmi úspešne.
 
50:52
Miklík je späť na ľadovej ploche, takže domáci hrajú početnú výhodu o jedného hráča. Stále však má Nemecko šancu na strelenie kontaktného gólu.
 
50:46
Domáci sa však nemôžu dostať do zakončenia, ostávajú posledné sekundy do návratu Miklíka.
 
50:36
Nemecko si zahrá presilovku 5 na 3! Domáci tréner si tak berie oddychový čas. Toto môže byť rozhodujúci moment zápasu.
 
50:36
Vylúčenie v tíme Slovensko (Paulovič – 2 min., podrazenie).
 
49:52
Prvú polovicu oslabenia sme zvládli, ale Nemecko začína hrať čoraz aktívnejšia. Domáci dobre vedia, že je to veľká šanca na strelenie kontaktného gólu.
 
49:23
Teraz sme však mali veľké šťastie! Našim sa nepodarilo vyhodiť puk z pásma a k strele na bránku sa dostal Tiffels, trafil však našťastie len tyčku!
 
49:03
Nemecko hrá svoju tretiu presilovku v tomto zápase, ale ihneď dostávame puk do bezpečia. Získavame tak cenné sekundy.
 
48:52
Vylúčenie v tíme Slovensko (Miklík – 2 min., držanie).
 
48:10
A opäť sme sa dostali do zakončenia na domácu bránku. Tento pokus od Hovorku bol však len taký propagačný, ale získal nám buly v útočnom pásme.
 
47:51
Ďalšie zakončenie na domácu bránku predviedol Cingel, ale aj v tomto prípade bol nemecký brankár úspešný. Aktivita je však stále na našich hokejkách.
 
46:58
Pred nemeckou bránkou sa ocitli Šimun s Kudrnom, ale ani jeden z nich nedokázal puk tečovať za Pielmeierov chrbát. Stále sa však držíme v útočnom pásme!
 
46:08
Aj naďalej sa držíme v útočnom pásme, súpera držíme pod veľkým tlakom. Nemecko vyhadzuje puk do bezpečia, ale naši chlapci už zakladajú ďalší útočný výpad.
 
45:05
Svitana sa natlačil pred domácu bránku a dostal sa aj do zakončenia, ale Pielmeier istým zákrokom hru prerušil. Získavame však buly v útočnom pásme, o čo sa opäť postaral popradský útok.
 
44:46
K puku sa už dostáva naša reprezentácia, ale zatiaľ sme sa rozhodli pre kombináciu vo vlastnom pásme. Určite sa nemáme kam ponáhľať, predbežné skóre hovorí v náš prospech.
 
43:52
Slovensko hrá v plnom počte!
 
43:35
Táto presilovka domácim vôbec nevychádza, opäť dostávame puk do bezpečia. Ostáva ubrániť záverečné sekundy a Paulovič sa už vráti späť na ľadovú plochu.
 
42:42
Mohli sme udrieť aj v oslabení! Cingel prenikol do útočného pásma, natlačil sa až pred nemeckú bránku, ale jeho zakončenie napokon bolo nepresné.
 
42:11
Uvira sa rozhodol zakončovať na našu bránku, ale jeho strela sa až k Rybárovi nedostala. Môžme tak vyhodiť puk do bezpečia.
 
42:05
Domáca reprezentácia hrá druhú presilovku v tomto zápase. Zatiaľ sa vrak bránime úspešne a domácich k ničomu nepúšťame.
 
41:52
Vylúčenie v tíme Slovensko (Paulovič – 2 min., hrubosť).
 
41:48
Naša reprezentácia tak vyhráva o dva góly a približuje sa tak k druhému víťazstvu v Nemecku. Ešte však nepredbiehajme, o ničom ešte nie je rozhodnuté a stať sa môže čokoľvek.
 
40:48
Slovensko dalo gól!
Vynikajúci úvod našich chlapcov v tretej tretine! Rýchlo sme sa dokázali presunúť do útočného pásma a pred bránkou Nemecka sme vmysleli krásnu kombináciu. Po sérii prihrávok sa puk dostal až na hokejku LADISLAVA NAGYHO a ten už úspešne dostal puk za domáceho brankára – 1:3!
Asistencie: Michel Miklík, Martin Gernat.
 
40:15
Posledná tretia tretina sa už naplno rozbehla, buly vyhrala naša reprezentácia. Momentálne však kombinujeme v obrannom pásme.
 
40:01
Začala sa tretia tretina.
 
Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na ľadovej ploche, posledná tretia tretina sa tak čoskoro začne!
 
V druhej tretine sme boli svedkami jedného gólu, na našu radosť ho dosiahol Čajkovský a tak Slovensko vyhrá po dvoch tretinách nad Nemeckom 2:1! V tomto dejstve sme boli aktívnejším celkom, častejšie sme mali puk na hokejkách a odmenou nám bol vedúci gól. V závere druhej tretiny hralo Nemecko presilovú hru a mali sme trocha problémy, ale Rybár napokon neinkasoval. Všetko je však ešte otvorené, rozhodovať sa bude v tretej tretine, ktorá sa začne približne o 18:37.
 
40:00
Druhá tretina sa skončila.
 
39:36
Slovensko hrá v plnom počte!
 
39:01
Prebieha posledná minúta druhej tretiny!
 
38:51
Ďalšiu nebezpečnú strelu vyslal na našu bránku Krämmer, ale aj v tomto prípade bol Rybár pozorný.
 
38:43
Nebezpečne z uhla pálil Uvira, ale Rybár bol v našej bránke pozorný. Tlak domácich však stále pokračuje.
 
38:36
Prvú polovicu nášho oslabenia sme zvládli, ale Nemecko sa už opäť usadilo pred našou bránkou. Čakajú nás tak ešte krušné chvíle.
 
38:10
Našim chlapcom sa teraz podarilo preniknúť do útočného pásma a donútili sme Pielmeier hru prerušiť. Získavame tak veľmi cenné buly v útočnom pásme pri našej početnej nevýhode.
 
37:52
Domáci už rozbehli svoju prvý presilovku v tomto zápase. Zatiaľ sa však k strele na našu bránku nedostali, ale Nemecko je stále usadené v útočnom pásme.
 
37:36
Vylúčenie v tíme Slovensko (Paulovič – 2 min., hákovanie).
 
37:20
Slovensko pekne zakombinovalo v útočnom pásme, ale Trška sa už do zakončenia nedostal a tak strácame puk. Dopredu to už skúša domáca reprezentácia.
 
36:28
Hra sa teraz presúva do stredného pásma, kde sa bojuje o puk popri mantineloch. Pomaly sa blíži záver druhej tretiny, Slovensko stále vyhráva po góloch Šimuna a Čajkovského.
 
35:52
Rybár musel po dlhej dobe zasahovať. Mal však dobrý výhľad a dokázal pokryť túto tvrdú strelu domácich hokejistov. Nemecko tak ešte získava buly v útočnom pásme.
 
35:41
K strele na nemeckú bránku sa dostal Ďaloga, ale jeho pokus zblokovala domáca obrana do bezpečia a do útočného pásma tak už vyráža náš dnešný súper.
 
34:48
Po peknom prechode do útočného pásma sa dostal do zakončenia Krištof, ale jeho strela skončila na zadnom mantinely. Stále je však častejšie pri puku naša reprezentácia.
 
34:32
Domáci sa pokúsili o rýchly protiútok, ale puk skončil len za našou bránkou. Dopredu tak môžu ísť opäť naši chlapci, ale nemusíme sa nikam ponáhľať. Stav zápasu hovorí v náš prospech.
 
33:28
Slovensko má častejšie puk na svojich hokejkách a znova prenikáme do útočného pásma. Nemecko sa tak musí brániť za stavu, ktorý vyhovuje našej reprezentácii.
 
32:47
Znova je však pri puku naša reprezentácia, pred bránkou sa netradične ocitol Stehlík, ale puk nedokázal úspešne tečovať za chrbát nemeckého brankára.
 
31:49
Po dlhšej dobe pohrozili aj domáci hokejisti. Müller sa dostal do zakončenia na našu bránku, ale Rybár puk bezpečne ukryl vo svojej lapačke. Nemecko získava buly v útočnom pásme.
 
31:24
Do zakončenia sa pred domácou bránkou dostal Miklík, ale Pielmeier bol teraz pozorný. Slovensko však získava buly v útočnom pásme a môžme tak pokračovať vo svojom tlaku.
 
30:06
Naša reprezentácia hrá teraz veľmi aktívne, držíme puk na svojich hokejkách a dostávame domácich pod tlak. Vedúci gól nás tak zrejme poriadne nakopol.
 
29:30
Slovensko dalo gól!
Otáčame vývoj stretnutia vo svoj prospech! Nemecko teraz prepadlo v strednom pásme a naši chlapci išli do prečíslenia 3 na 1. Pred nemeckou bránkou sa následne dostal k puku MICHAL ČAJKOVSKÝ a presnou strelou prekonáva Pielmeiera – 1:2!
Asistencie: Patrik Svitana, Dávid Bondra.
 
28:34
Krištof posielal prihrávku pred domácu bránku, za pukom išiel jeho nitriansky kolega Paulovič, ale ten na puk nedočiahol. Ostávame však stále v útočnom pásme.
 
28:19
Pri puku je teraz domáca reprezentácia, ale kombinuje len v strednom pásme. Musíme sa však mať stále na pozore, domáce brejky vedia byť veľmi nebezpečné.
 
28:05
Ani túto početný výhodu sme teda nevyužili, ale zahrali sme ju veľmi dobre. Takmer po celý čas sme boli v útočnom pásme, ale nedarí sa nám v zakončení.
 
27:57
Nemecko hrá v plnom počte!
 
27:10
Pred bránku domácich posielal dobrú prihrávku Nagy, ale domáca obrana ju upratala do bezpečia. Stále sme však usadení v útočnom pásme, chcelo by to ďalšiu strelu.
 
26:57
Stále sa však držíme v útočnom pásme a držíme domácich pod veľkým tlakom. Výborne hráme túto početný výhodu, chcelo by to už len ten gól.
 
26:10
Moli sme skórovať v presilovke! Dobre sme sa rozostavili pred nemeckou bránkou, Pielmeier vyrazil strelu z uhla len pred Čajkovského, ale ten trocha váhal so zakončením a napokon puk netrafil ideálne.
 
25:57
Vylúčenie v tíme Nemecko (Tiffels – 2 min., krosček).
 
25:32
K puku sa však už dostáva náš súper, ale nedarí sa mu takisto v prechode do útočného pásma. Vysoko napádajú aj naši chlapci, čo takisto aj Nemecku robí problémy.
 
24:51
Znova sa dostávajú k puku naši chlapci, už sa teda pokúšajú o prienik do útočného pásma. Nemecko však vysoko napáda a robí nám tak problémy v rozohrávke.
 
24:30
Slovensko sa usadilo v útočnom pásme, na modrú čiaru dostal puk Čajkovský a tak sa odhodlal k zakončeniu. Puk však poslal len do stredu brány, kde stál pripravený Pielmeier. Získavame však buly pred nemeckou bránkou.
 
23:27
Hra sa prelieva opäť z jednej strany na druhú, sledujeme tak vyrovnané stretnutie. Podobne tomu bolo aj vo včerajšom zápase, ale času do konca tohto zápasu je ešte dostatok a stať sa môže čokoľvek.
 
22:37
Ďalšia strela na slovenskú bránku, vyslal ju Uvira. Rybár bol však aj v tomto prípade pozorný a hru prerušuje. Nemecko tak získava buly v útočnom pásme.
 
22:06
A opäť musel zasahovať aj náš brankár. Po rýchlom prechode domácich však puk úspešne ukryl do svojej lapačky. Úvodná druhá tretina tak začína vo veľmi svižnom tempe.
 
21:56
Nemecko malo veľké šťastie! V útočnom pásme dobre zakombinoval popradský útok, k strele na bránku domácich sa dostal po výbornej prihrávke Bondra, ale puk poslal len do konštrukcie nemeckej bránky!
 
21:17
Na pozore sa teraz musel mať aj náš brankár, N. Krammer sa pokúšal o strelu z uhla, ale Rybár bol pozorný a puk vyráža do bezpečia. Dopredu už môže ísť naša reprezentácia.
 
20:36
Teraz sa nám však už vydaril prechod do útočného pásma, Miklík hľadal prihrávkou od mantinely pred bránou nikoho v našom drese, ale puk sa dostal na nemecké hokejky.
 
20:15
Druhá tretina tohto zápasu sa už naplno rozbehla, buly vyhrala naša reprezentácia, ale zatiaľ kombinujeme vo svojom pásme.
 
20:01
Začala sa druhá tretina.
 
Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na ľadovej ploche, druhá tretina sa tak čoskoro začne!
 
Skončila sa už prvá tretina tohto zápasu, videli sme v nej už dva góly. Nemecko malo vynikajúci vstup do zápasu, keď už v 2. minúte otvoril skóre zápasu Müller. Naši chlapci sa však nevzdali a okamžite prepli na vyššie obrátky a v 14. minúte sa z premiérového gólu v seniorskej reprezentácii radoval Šimun. V prvej tretine sa hral teda vyrovnaný hokej, oba celky sa pokúšali o útočné výpady a tak je všetko stále otvorené.

Uvidíme, čo nám ponúkne druhá tretina, ktorá sa začne približne o 17:49.
 
20:00
Prvá tretina sa skončila.
 
19:46
Ešte sme sa dostali pred bránku súpera, jeden z našich tam skúšal tečovať strelu od modrej, ale domáci sa už ubránili. To je už zrejme z prvej tretiny všetko.
 
19:01
Prebieha posledná minúta prvej tretiny!
 
18:47
Zo strany Nemecka sa však črtalo prečíslenie, ale našťastie to naša obrana včas vyriešila. Do konca prvej tretiny už veľa času neostáva, stav je vyrovnaný 1:1.
 
18:15
Domáci sa ešte vrátili späť do nášho obranného pásma, ale ani teraz Rybár zasahovať nemusel. Slovensko tak teraz môže skúsiť vyraziť smerom dopredu.
 
17:30
Nemecko sa teraz na malú chvíľu usadilo v našom obrannom pásme, ale do zakončenia na našu bránku sa domáca reprezentácia nedostala. Hra sa presúva do stredného pásma.
 
16:26
Hra sa však už opäť začína prelievať z jednej strany na druhú, ale Slovensko je teraz oveľa nebezpečnejšie. Musíme si však dávať pozor na rýchle výpady nášho súpera.
 
15:56
Aj naďalej je však naša reprezentácia usadená v útočnom pásme, dostávame tak súpera pod tlak. Po vyrovnávajúcom góle sme tak výrazne ožili.
 
15:43
Miklík sa po chybe domácej obrany dostal pred bránkou do veľkej šance, ale Pielmeier bol pozorný a druhý puk za svoj chrbát nepustil!
 
15:31
Naši chlapci sa presunuli do útočného pásma, dobre o puk zabojoval pri mantinely Miklík a do zakončenia sa následne dostal Grman, ale bránu domácich netrafil.
 
14:28
Tesne pred koncom prvej tretiny sa tak začína v tomto zápase odznova. Slovensko v posledných chvíľach hralo aktívnejšie a odmenou mu je vyrovnávajúci gól. Uvidíme tak, čo nám prinesie zvyšok prvej tretiny.
 
13:22
Slovensko dalo gól!
Je vyrovnané! Slovensko získalo buly v útočnom pásme, ktoré naši chlapci dokázali vyhrať. Na modrú čiaru dostal puk Ďaloga, ktorý sa odhodlal k strele. Pred bránkou dobre clonil EDUARD ŠIMUN a presným tečom vyrovnáva na 1:1! Pre Šimuna je to prvý reprezentačný gól.
Asistencie: Marek Ďaloga, Ladislav Nagy.
 
12:51
Presunuli sme sa späť do útočného pásma, kde rozbiehame svoju kombináciu. Nemecko tak teraz držíme pod menším tlakom, ale Pielmeier už dlhšiu dobu zasahovať nemusel.
 
12:06
Záver našej presilovky už vyznel v lepšom svetle, ale vyrovnávajúceho gólu sme sa nedočkali. Do konca prvej tretiny však ešte nejaký čas ostáva.
 
11:56
Nemecko hrá v plnom počte!
 
11:26
Napokon však prišla veľká šanca našej reprezentácie! Nagy poslal výbornú prihrávku pred bránku na Kudrnu, ale jeho strelu dokázal Pielmeier pokryť, keď sa dokázal včas presunúť.
 
10:42
Nemecko sa stále úspešne bránu, naši chlapci sa ešte nedostali k strele na bránku svojho súpera. Znova zakladáme útok až zo svojho pásma.
 
10:05
Rozbiehame už našu prvú presilovku v tomto zápase. Nemecko však vyhralo buly v obrannom pásme a okamžite sa tak dokázalo oslobodiť.
 
09:56
Vylúčenie v tíme Nemecko (Hofflin – 2 min., hrubosť).
 
09:28
Častejšie majú teraz puk na hokejkách naši chlapci, ale nedarí sa nám v zakladaní útoku. Začíname však ožívať v útočnom pásme a súper sa razom musí mať na veľkom pozore.
 
09:05
Nagy potiahol puk do útočného pásma, nakoniec prihrával za seba na Šimuna a jeho pokus úspešne kryje domáci brankár. Slovensko však získava buly v útočnom pásme.
 
08:41
Pred nemeckou bránkou teraz dobre zapracoval popradský útok, Svitana sa dostal k nebezpečnej strele, ale Pielmeier mal dobrý výhľad a puk podržal vo svojej lapačke. Slovensko už teda začína hroziť aj v útoku.
 
07:26
No a na druhej strane zakončoval na nemeckú bránku Paulovič a získava pre náš celok buly v útočnom pásme. Pielmeier však zatiaľ rieši len takéto ľahšie zákroky.
 
07:10
Teraz vznikla veľmi neprehľadná situácia pred našou bránkou, ale Rybár všetko bez problémov vyriešil a puk dostal do bezpečia. Do útoku už vyráža naša reprezentácia.
 
06:26
Pred našou bránkou sa dostal do zakončenia N. Krammer, ale Rybár bol pozorný a puk ukryl vo svojej výstroji. Nemecko je však stále nasťahované v našom obrannom pásme.
 
05:37
Hra sa teraz prelieva z jednej strany na druhú, ale dlhšiu dobu sme nevideli zakončenie na bránku. Nemecko to však určite vadiť nemusí, stále vyhráva najtesnejším rozdielom.
 
04:52
Znova sme sa dostali do zakončenia na bránku súpera, ale ani v tomto prípade nemieril Cingel presne. Konečne sa však začíname súperovi pripomínať a nemusíme sa len brániť.
 
04:41
Teraz však už Pielmeier v bránke Nemecka musel zasahovať! Najprv sa do zakončenia dostal Cingel a následne pálil z otočky Krištof, ale Pielmeier včas vytasil svoju lapačku. Získavame však buly v útočnom pásme.
 
03:58
Od úvodného buly má náš súper puk častejšie na svojich hokejkách a tak sme sa ešte nedostali do žiadneho streleckého zakončenia. Konečne sa však dostávame preč z nášho pásma.
 
03:10
Čajkovský vyviezol puk preč z nášho pásma, ale dlho sme sa pred bránkou súpera neohriali. Domáca reprezentácia sa znova pokúša o útočný výpad, vraciame sa tak späť do nášho pásma.
 
02:48
Nemecko je však teraz veľmi nabudené a znova sa dostáva do nášho obranného pásma. Znova sa tak budeme musieť brániť a vyvarovať sa zbytočným chybám.
 
02:15
Úvod zápasu nás teda nezastihol v najlepšom svetle, inkasovali sme prakticky z prvej vážnejšej situácie. Patrik Rybár inkasoval vôbec prvý gól v seniorskej reprezentácii.
 
01:40
Nemecko dalo gól!
Je tu prvý presný zásah v tomto zápase a žiaľ do vedenia sa dostáva náš súper! Nemci sa teraz dobre rozostavili v útočnom pásme, od modrej čiary prišla strela na našu bránku od Piettu, ktorý tečoval MARCEL MÜLLER, ale Rybár ešte dokázal puk vyraziť pred seba. Následne však Müller puk dokolepol do našej siete – 1:0!
Asistencie: Daniel Pietta, Fabio Wagner.
 
01:15
Nemecko sa už presunulo do nášho obranného pásma a tak sa budeme musieť teraz brániť. Naša obrana však dobre vyrýva priestor pred bránou.
 
00:32
Naši chlapci sa usadili v útočnom pásme, ale súper nás okamžite vysoko napádal a vyhnal nás preč z jeho pásma. Momentálne sledujeme boj o puk v strednom pásme.
 
00:15
Prvá tretina tohto zápasu sa už naplno rozbehla, úvodné buly vyhralo Nemecko, ale nášmu súperovi nevyšiel prechod do útočného pásma.
 
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
 
Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na ľadovej ploche, vypočujeme si štátne hymny a prvá tretina sa tak už môže začať!
 
Prajem príjemný podvečer všetkým fanúšikom slovenského hokeja. Druhý zápas našej hokejovej reprezentácie proti Nemecku v rámci Euro Hockey Challenge sa už čo chvíľa začne.

V našej zostave sú oproti včerajšku isté zmeny. V bránke dostal podľa očakávania príležitosť Rybár, chrbát mu bude kryť Hrenák. Do zostavy pribudol Cingel a kvôli zraneniam dnes do stretnutia nezasiahnu Valach a Mikúš.

Včerajšie stretnutie dokázali naši chlapci vyhrať 2:1 po samostatných nájazdoch, určite majú aj dnes oba tímy motiváciu zvíťaziť. Uvidíme teda, ako sa obom celkom bude dariť v Drážďanoch, kam sa oba tábory presunuli po včerajšom stretnutí. V dejisku dnešného stretnutia je tak už všetko pripravené, čaká sa len na príchod aktérov a arbitrov na ľadovú plochu.

Pri sledovaní nášho online textového prenosu vám praje príjemný športový zážitok komentátor Miroslav Revaj.
 
Úvodné zostavy:

Nemecko: Pielmeier (Niederberger) – Bruckner, Zerressen, Bender, Nowak, Loibl, N. Krammer, Uvira, Wagner, Krupp, M. Krammer, Sezemsky, Hofflin, Danner, Michaelis, Ebner, Hafenrichter, Pietta, Tiffels, Holzmann

Slovensko: Rybár (Hrenák) – Čajkovský, Trška, Fehérváry, Ďaloga, Gernát, Grman, Stehlík – Paulovič, Krištof, Cingel – Nagy, Šimun, Kudrna – Bakoš, Hovorka, Miklík – Bondra, Buc, Svitana

Rozhodca: Marcus Brill, Sascha Westrich – Gabriel Gaube, David Tschirner
 
Vítam všetkých priaznivcov hokeja pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia reprezentácie Nemecka a Slovenska. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 17:00.

Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2018 sa už blížia, všetky reprezentácie tak momentálne ladia formu na toto vrcholové podujatie. V rámci série Euro Hockey Challenge sa naša hokejová reprezentácia tento víkend predstaví v Nemecku, kde odohrá dve stretnutia s tamojšou reprezentáciou.

Prvý zápas majú už naši chlapci úspešne za sebou. V sobotu sa predstavili vo Weisswasseri a boli sme svedkami veľmi vyrovnaného zápasu, ktorý putoval až do samostatných nájazdov. Nemecko otvorilo skóre na konci druhej tretine po veľmi šťastnom góle od Krämmera, ale Slovensko dokázalo vyrovnať v tretej tretine zásluhou Buca. V predĺžení sme odolali presilovke súpera a Kammererovi nepremenil trestné strieľanie.

Zápas teda putoval do samostatných nájazdov, v ktorých ako jediný dokázal skórovať Bakoš a tak Slovensko vyhralo toto stretnutie 2:1 po samostatných nájazdoch.

Nedeľňajší zápas sa odohrá v Drážďanoch a začne sa o 17:00.

Nominácia SR na zápasy Euro Hockey Challenge proti Nemecku:
Brankári: Denis Godla (KalPa Kuopio/Fín.), Dávid Hrenák (St. Cloud State University, USA/NCAA), Patrik Rybár (Mountfield Hradec Kárlové, ČR)

Obrancovia: Adam Jánošík (Bílí Tygři Liberec, ČR), Michal Čajkovský (Avtomobilist Jekaterinburg, Rus./KHL), Marek Ďaloga (Sparta Praha, ČR), Martin Fehérváry (Oskarshamn, Švéd.), Martin Gernát (Lausanne, Švaj.), Juraj Valach (obaja Piráti Chomutov, ČR), Peter Trška (HC Vítkovice, ČR), Richard Stehlík (Rouen Dragons, Fr.), Mário Grman (bez klubovej príslušnosti)

Útočníci: Martin Bakoš (Bílí Tygři Liberec, ČR), Dávid Bondra, Dávid Buc, Patrik Svitana (všetci HK Poprad), Michal Krištof, Matej Paulovič, Tomáš Mikúš (všetci HK Nitra), Andrej Kudrna (Sparta Praha, ČR), Marek Hovorka, Michel Miklík, Ladislav Nagy (všetci HC Košice), Eduard Šimun (HC Nové Zámky), Lukáš Cingeľ (Mountfield Hradec Králové, ČR)

Uvidíme teda, ako dopadne toto druhé stretnutie, verme že opäť so šťastným koncom pre našich reprezentantov. Zápas vám z pozície komentátora tohto prenosu sprostredkuje Miroslav Revaj.
 
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.