koniec udalosti Tour de Suisse - 4. etapa
Víťaz: Christopher Juul-Jensen (Mitchelton – Scott)
Komentuje: Michal Bakoš, Miroslav Kováčik
 
CIEĽ
CHRISTOPHER JUUL-JENSEN sa stáva prekvapujúcim víťazom dnešnej etapy. Do cieľa prišiel s osemsekundovým náskokom pred skupinou favoritov. Z nej to vyzeralo na druhé miesto Petra Sagana, no ten v závere zvesil nohy. Napokon sa cez neho dostali Michael Matthews zo Sunwebu a Yves Lampaert z belgického tímu Quick-Step Floors.
 
2 km
Christopher Juul-Jensen to zobral na seba a pokračuje už len sám. Pelotón na neho stráca stále 20 sekúnd, čo sa zdá byť pomerne dosť. Navyše, 28- ročný Dán vyzerá byť v dobrej kondícii a smeruje za jedným z najcennejších víťazstiev svojej kariéry.
 
9 km
Horskú prémiu druhej kategórie vyhráva Nans Peters, ktorý ušiel svojmu Christopherovi Juulovi-Jensenovi. Pretekár tímu AG2R La Mondiale to skúša sám, no jeho náskok pred pelotónom je už len 20 sekúnd.
 
15 km
Z vedúcej partie zavelil do ofenzívy americký pretekár Nathan Brown z tímu EF Education First-Drapac. Dokázali sa ho zachytiť obaja cyklisti AG2R La Mondiale Silvan Dillier a Nans Peters. Ich náskok je však minimálny.
 
134 km
V úvodnej hodine pretekov cyklisti prekonali aj stúpanie Staffelegg, ktoré meralo 1300 metrov so sklonom 7,6%. Na jeho vrchole bola umiestená prémia. Tri body do vrchárskej súťaže získal Paul Ourselin, dva Mark Christian a jeden bod si pripisuje druhý muž tohtoročného Paríž-Roubaix Silvan Dillier.