koniec Luxembursko – Slovensko
2:4
(0:3)
Komentuje: Matej Kubove
 
To je odo mňa všetko. Ďakujem, že ste v spoločnosti onlajny.eu oslávili historický postup na EURO a dúfam, že nám zachováte priazeň aj naďalej.
 
Zapamätajte si dátumu 12.december. Práve vtedy sa Slovensko v parížskom Palais des Congrès de la Porte Maillot dozvie mená svojich súperov v základnej skupine.
 
Zaslúžený postup Slovenska prišiel až na tretí pokus a o to je tento úspech krajší. Prvých šesť zápasov prinieslo šesť, následne sme však nevyužili tri pokusy definitívne to uzavrieť. Prehrali sme prvýkrát v kvalifikácií na pôde Španielska, následne doma "len" remizovali s Ukrajinou a dokonca opäť prehrali v Žiline s Bieloruskom. Dnes ale Slovensko nik o úspech obrať nemohol, ani päťminútové zmŕtvychvstanie luxemburských futbalistov.
 
Ján Kozák nad hlavami našich hráčov, bez tohto žiadny úspech osláviť nejde.
 
Obrovská radosť našich priamo na trávniku. Diváci sa tam tentoraz podobne ako v Poľsku nedostali, ale to nič nemení na fakte, že každý Slovák by sa mal aspoň na chvíľu zastaviť nad týmto historickým úspechom našich chlapcov vedených Jánom Kozákom a tešiť sa s nimi.
 
Je to pravda! Slovensko sa prvýkrát kvalifikovalo na Majstrovstvá Európy!
 
90+6
Koniec zápasu.
 
90+5
Kucka sa točil na hranici šestnástky, napokon z dobrej pozícií vystrelil, domáci zrazili na roh.
 
90+4
Škrteľ sa tam ešte pochytil s protihráčom, vidí žltú kartu a úplne zbytočne.
 
90+3
Ešte roh pre domácich, po ktorom prišli zmätky v našej šestnástke, avšak Gyombér dostal loptu preč a následnú strelu vyrazil Kozáčik.
 
90+2
Tri minúty pred uplynutím nadstavenia už môžeme povedať: "Ideme do Francúzska."
 
90+1
Slovensko dalo gól!

Kontra našich po akcii domácich vyšla skvele. Sabo potiahol loptu, centrom poslal do šestnástky Šestákovi. Zdalo sa, že ten to pokazil, keďže namiesto zakončenia mu ušla, avšak prihral na nabiehajúceho MAREKA HAMŠÍKA a ten strelou cez Jourbeta a aj Phillipsa na bránkovej čiare dáva prakticky definitívu.
 
90+1
Nadstavuje sa 5 minút.
 
90
Posledná minúta riadnej hracej doby. O postup nás už takmer nič nemôže obrať, pretože Ukrajina doma prehráva 0-2 so Španielskom.
 
89
Sabo zvládol súboj pri postrannej čiare s Malgetom, aut pre našich.
 
88
Center do našej šestnástky predĺžil Šesták, čím domácich zmiatol a Gyombér pokojne poslal pas dopredu. Hamšík s Jakubkom mohli ísť do rýchlej kontry, avšak hráč Neapolu to kvôli dobrému bránenia Ružomberčana zobral na seba a napokon sa nedostal ani k strele.
 
87
Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Róbert Mak, prichádza Erik Sabo.
 
86
Center do našej šestnástky našiel hlavu Chanota, ten mieril priamo do rukavíc Kozáčika.
 
85
Jakubko vyhral hlavičkový súboj proti Chanotovi, pomohol si pri tom ale faulom.
 
84
Šesták bol v súboji v strede poľa veľmi neskoro a po faule na Jansa vidí žltú kartu.