koniec A. Kerberová – D. Cibulková
0:2
(3:6, 4:6)
Komentuje: Milan Vrábeľ
 
Dnešné stretnutie sa skončilo a my sa radujeme s fantastického úspechu Dominiky Cibulkovej, slovenského tenisu a celého slovenského športu. Dominika, ďakujeme krásne!

Pre našu tenistku si myslím, že bezpečne môžem označiť dnešné stretnutie a tento turnaj za životné. Dnes totižto padla svetová jednotka a Cibulková sa stáva historický prvýkrát víťazkou turnaja majsteriek v dvojhre a to jej na to stačili len dva sety a to sa takmer nedostala ani zo skupiny, keď jej práve Kerberová pomohla k postupu do semifinále. Dnes už predviedla krásny, dych vyrážajúci, enormne kvalitný a srdcervúci výkon, ktorý navyše našu tenistku posúva v rebríčku WTA na 5. priečku. Paráda, fantázia, krása.

S týmito skvelými pocitmi a ešte lepším výsledkom sa s vami pre dnešok lúči Milan Vrábeľ a prajem vám príjemný zvyšok víkendu a ak ste náhodou nestihli počas tenisu jesť, tak aj dobrú chuť k obedu! Dovidenia!
 
Koniec zápasu
 
4:6
Fantázia. Dominika Cibulková premieňa mečbol číslo štyri! Aj teraz sme videli dramatickú výmenu na konci ktorej bola páska na sieti, lopta prepadla len tesne za ňu, kde Kerberová nemala najmenší nárok poslať ju späť do hry. Začínajú sa oslavy, Dominika najprv na zemi víťazoslávne, následne výskoky, poletovanie po kurte, slovenská zástava v ruke a obrovské dávky radosti.
 
40-A
Po ďalšej zhode zahrala Dominika najprv do siete a potom bezpečne do kurtu. Kerberová nebola v náročnej pozícii a aj tak poslal loptu do siete z forhendu.
 
40-40
Ani túto výhodu Kerberová nepremieňa v brejknutí podania. Dominika zahrala loptu na čiaru, kde Nemka nemala nárok.
 
A-40
Druhá na turnaji majsteriek pokračuje. To čo predvádzajú obe tenistky je neskutočné. Dlhé a kvalitné výmeny do ktorých dávajú všetko vytrháva všetkých divákov zo sedadiel. V tejto výmene ťahala za kratší koniec naša tesnistka. Loptu poslala do autu.
 
40-40
Prvé fantastické tvrdé podanie Kerberová odvrátila, vyzeralo to tak, že Dominika zahrá loptu suverénne ešte raz, ale poslala ju do siete.
 
40-A
Po druhej výhode sa tentokrát do výhodu a ďalšieho mečbolu dostáva Dominika. Podarí sa jej to na tretí pokus?
 
40-40
Fantastická výmena v singapurskej hale, kde bolo skrátenie hry, forhendy, bekhendy, sieť, lob a suverénne zahranie lopty od Dominiky k čiare.
 
A-40
Kerberová sa dokonca dostáva do výhody po zahraní lopty k čiare. Čo na to povie Dominika?
 
40-40
Teraz bola pri podaní úspešná na prvý pokus, ale to Nemku nerozhodilo. Donútila totiž našu tenistku zahrať loptu do autu.
 
30-40
V rozhodujúcej chvíli sa však prezentuje dvojchybou. Ale stále tu je jeden pokus. Dominika do toho!
 
15-40
Krásne podanie s dlhými loptami na oboch stranách ukončuje Kerberová ďalšou loptičkou zahranou mimo kurt. Dominika má hneď dva setboly.
 
15-30
Opäť úspešná pri prvom podaní a to aj teraz prinieslo ovocie. Kerberová loptu zahrala do autu. Dominiku delia dva fiftíny do víťazstva.
 
15-15
Druhé podanie poslala na prvý pokus do hry, lenže to jej nebolo platné. Previnila sa zbytočnou chybou, keď loptu poslala nie z náročnej pozície do siete.
 
0-15
Prvé podanie Cibulkovej končí v sieti, ale druhé zahrala bezpečne do stredu. Po dlhšej výmene, kde ani jedna tenistka nediktovala tempo hry poslala Cibulková loptu z returnu šikovne k čiare.
 
4:5
Až jastrabie oko dokázalo, že Kerberová získava svoje podanie. Loptička skončila nie v aute, ale na čiare. Po prestávke príde možno rozhodujúci set.
 
40-15
Taktiež dopadla aj ďalšia výmena, ktorá bola dlhšia. Loptu poslal k čiare, ktorú Dominika dobehla, lenže loptu do kurtu nedokázala dostať.
 
30-15
Po ďalšom podaní sa dostáva aj do vedenia. Loptu poslal k čiare a to jej aj šikovne vyšlo.
 
15-15
Predsa len tento duel ešte nevzdáva. Po ďalšom podaní bola úspešnejšia a vyrovnáva na 15:15.