koniec po predl. Slovensko – Taliansko
3:2
(1:0, 0:1, 1:1 - 1:0)
Komentuje: Tomáš Lengyel
 
Slovenská hokejová reprezentácia zaznamenala v prvom zápase na MS proti Taliansku víťazstvo 3:2 po predĺžení. Zverenci Zdena Cígera začali duel lepšie, keď ich poslal do vedenia Michel Miklík. S tesným náskokom sa však uspokojili, postupne dostali súpera do hry a Taliani boli maximálne efektívni. V druhej tretine sa presadil z dorážky Giovanni Morini a v tretej časti skóroval Luca Frigo. Slovákom sa potom vôbec nedarilo, nevedeli si vypracovať šance, ale v úplnom závere dokázali vyrovnať vďaka Liborovi Hudáčkovi. V predĺžení sa mohli tešiť Taliani, no Giulio Scandella nepremenil nájazd a sledoval, ako rozhodol Peter Čerešňák. Zajtra o 20:15 nastúpi Slovensko proti Lotyšsku.
 
Organizátori si pripísali na svoje konto prvý vážnejší prešľap. Pre technické problémy si slovenskí hokejisti nemohli zaspievať hymnu po víťazstve. Fanúšikovia na tribúne reagovali piskotom a bučaním.
 
Strely na bránu: 32 – 19.
 
Najlepší hráči zápasu: Michal Čajkovský (Slovensko) – Andreas Bernard (Taliansko).
 
Koniec zápasu.
 
62:45
Slovensko dalo gól! Je rozhodnuté. Víťazný presný zásah si pripísal na svoje konto PETER ČEREŠŇÁK, ktorého nahodenie od modrej čiary zapadlo do siete. Andreas Bernard mal zakrytý výhľad a nemohol veľa urobiť. Asistencie: Mário Bližňák, Dávid Skokan.
 
62:15
V hre troch proti trom nemáme prevahu v korčuliarskych schopnostiach. Taliani nám dokážu úspešne sekundovať.
 
61:30
Michel Miklík nahodil puk pred bránu, kde sa pokúsil o zaujímavý teč Marcel Haščák. Z náročnej pozície mieril tesne vedľa.
 
60:37
Michal Sersen nestíhal v korčuliarskom súboji s Giuliom Scandellom, ktorý sa dostal do samostatného nájazdu. Jeho blafákové zakončenie však vystihol Július Hudáček.
 
60:01
Začalo sa predĺženie.
 
Strely na bránu: 31 – 17.
 
Pred začiatkom zápasu by slovenskí hokejisti určite nebrali remízu v riadnom hracom čase, ale teraz sú radi aj za jeden bod. Proti outsiderovi turnaja z Talianska prehrávali 1:2, no minútu pred záverečnou sirénou vyrovnal Libor Hudáček a posunul duel do predĺženia.
 
60:00
Tretia tretina sa skončila.
 
59:45
Slováci získali puk v strednom pásme po chybnej rozohrávke Talianska, ale Tomáš Hrnka vnikol do ofsajdovej pozície.
 
58:56
Slovensko dalo gól! V úplnom závere je vyrovnané. Michel Miklík prudko vypálil od modrej čiary a LIBOR HUDÁČEK z dorážky pretlačil puk za chrbát Bernarda. Fanúšikovia si pýtajú ešte jeden. Asistencie: Michel Miklík, Michal Sersen.
 
58:51
Zdeno Cíger si zobral oddychový čas, pretože jeho zverenci získali vhadzovanie pred Bernardom. Do konca riadneho hracieho času zostáva posledných 69 sekúnd.
 
58:40
Hudáček je už na striedačke a Slováci hrajú v šestici. Sú však ďaleko od talianskej brány.
 
58:10
Július Hudáček chcel už viackrát odísť na hráčsku lavicu, ale jeho kolegovia nevedia získať útočné pásmo.
 
57:28
Po vyhranom vhadzovaní bol voľný na modrej čiare Martin Gernát, ktorý si potiahol puk bližšie k bráne a švihom preveril Bernarda.
 
57:22
Lukáš Cingel ostal zabudnutý na osi klziska, čo využil na streľbu. Andreas Bernard situáciu dobre videl a puk schoval v náručí. Reklamnú prestávku teraz využívajú tréneri na krátky timeout.