koniec G. Muguruza – M. Rybáriková
2:0
(6:1, 6:1)
Komentuje: Miroslav Kováčik
 
Prvou wimbledonskou finalistkou je Garbiñe Muguruzaová, ktorá predviedla fantasticky výkon. Od prvej loptičky dominovala dnešnému zápasu a napokon stratila len dve hry. Bol to skutočne výkon svetovej úrovne a nech sa vo finále stretne proti komukoľvek, rozhodne bude favoritkou. Každopádne, skvelý turnaj má za sebou Magdaléna Rybáriková. Slovenská tenistka sa v pondelok objaví na 33. mieste rebríčka WTA a semifinálovú účasť z Wimbledonu jej už nikto nezoberie. Dnes to nevyšlo, no naša tenistka si zaslúži obrovskú pochvalu za svoje výkony, ku ktorým jej ešte raz gratulujeme. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný deň.
 
Koniec zápasu
 
6:1
Je dobojované! Garbiñe Muguruzaová sa v úvode výmeny dobre ubránila vysokým lobom, následne si súperku pripravila a donútila ju poslať loptičku len do siete. V sobotňajšom finále si tak zahrá rodáčka z venezuelského Caracasu.
 
40-15
Zápas ešte nekončí. Magdaléna Rybáriková si po dobrom servise prešla na sieť a dočkala sa chyby svojej súperky, ktorá loptičku poslala za základnú čiaru.
 
40-0
Magdaléna Rybáriková robí ďalšiu nevynútenú chybu, a tak bude po 63 minútach hry odvracať tri mečbaly španielskej súperky.
 
30-0
Garbiñe Muguruzaová je blízko k postupu do finálového zápasu. Magdaléna Rybáriková z bekhendovej strany poslala loptičku len do siete a už aj sama vie, že dnes to jednoducho nevyjde.
 
15-0
Sledovali sme dlhšiu výmenu, na ktorej konci sa opäť teší Garbiñe Muguruzaová. Slovenská tenistka totiž nasmerovala loptičku len za základnú čiaru.
 
5:1
Ďalšie problémy už Garbiñe Muguruzaová nedopustila. Slovenská tenistka posiela loptičku len do siete, a tak pôjde podávať na udržanie v dnešnom zápase.
 
40-15
Čistá hra z toho napokon nebude. Magdaléna Rybáriková výborne skrátila hru, jej súperka ju síce dobehla, ale na následujúci lob už nemohla reagovať.
 
40-0
Priamym bodom z podania získava Garbiñe Muguruzaová na svoju stranu tri gembaly. Po predošlej strate gemu to vyzerá na jednoznačnú hru v prospech rodáčky z Caracasu.
 
30-0
Garbiñe Muguruzaová svojim bekhendovým úderom vyhnala súperku mimo dvorca. Magdaléna Rybáriková už ani nedobiehala na druhú stranu, keďže vedela, že to nemá zmysel.
 
15-0
Garbiñe Muguruzaová bola od prvého úderu veľmi aktívna. Jej údery mali dostatočnú dĺžku i razanciu a aj preto napokon chybuje Magdaléna Rybáriková.
 
4:1
Kanár z toho našťastie nebude. Magdaléna Rybáriková získava svoj prvý gem v druhom sete a bolo by dobré, keby ešte zdramatizovala prvé wimbledonské semifinále.
 
40-A
Garbiñe Muguruzaová trafila loptičku len rámom rakety. Napokon loptička skončila tesne za základnou čiarou, a tak má Magdaléna Rybáriková výhodu.
 
40-40
Magdaléna Rybáriková teraz dala do svojho forhendového úderu a poriadny kus hnevu. Jej úder mal aj vďaka tomu skutočne veľkú razanciu a donútila Španielku chybovať.
 
A-40
Magdaléna Rybáriková si prešla na sieť, no prechodový úder vôbec nebol dobrý. Garbiñe Muguruzaová mala dostatok času na obhodenie a podarilo sa jej to.
 
40-40
Po parádnej výmene sa skóre preklápa na zhodu. Magdaléna Rybáriková zahrala dobrý lob, Garbiñe Muguruzaová loptičku dobehla, no z otočky ju poslala do siete.
 
A-40
Louise Azemar Engzellová vstúpila do výmeny a zahlásila aut. Slovenská tenistka ani neprotestuje, a tak bude musieť odvracať ďalší brejkbal súperky.
 
40-40
Nepodarilo sa! Garbiñe Muguruzaová ukázala opäť veľkú silu, aktívne si prešla na sieť a donútila Magdalénu Rybárikovú chybovať z forhendovej strany.
 
40-A
Magdaléna Rybáriková si pomáha priamym bodom z podania. Výhoda tak putuje na jej stranu a my veríme, že po nasledujúcej výmene sa piaty gem skončí.