koniec Slovensko – Slovinsko
1:0
(0:0)
Komentuje: Miroslav Kováčik
 
Fantázia! Slovensko vyhralo mimoriadne dôležitý zápas a do Wembley bude cestovať vo víťaznej nálade. Zverenci Jána Kozáka dnes predviedli skvelý výkon a v záverečnej desaťminútovke strelili aj vytúžený gól. Po akcii Róberta Maka sa oň postaral Adam Nemec, ktorý pretlačil loptu do siete snáď silou vôle. Slovinsko si dnes prakticky neškrtlo a prvýkrát prehráva vo vzájomných dueloch s krajinou spod Tatier. S radostným konštatovaním, že Slovensko je opäť bližšie k účasti na MS 2018 v Rusku sa s vami lúčim a prajem pekný zvyšok sviatočného dňa. Týmto prenosom vás sprevádzal Miroslav Kováčik.
 
90+4
Koniec zápasu.
 
90+3
Útočný faul! Slovinci nedokázali zakončiť a pomaly sa dnešný zápas chýli ku koncu. Ján Kozák vyzerá byť na lavičke ľadovo pokojný, no určite je takisto nervózny a každý fanúšik futbalu na Slovensku.
 
90+2
Slovinci majú výhodu priameho kopu a do našej šestnástky prichádza aj brankár Jan Oblak. V pokutovom území je teraz poriadne nervózna atmosféra, no hlavný rozhodca zatiaľ žlté karty neudeľuje.
 
90+1
Hlavný rozhodca nadstavil tri minúty. Albert Rusnák bol faulovaný, a tak na konci prvej z troch nadstavených minút máme loptu pod kontrolou. Musíme vydržať už len 120 sekúnd.
 
90
Hrá sa ďaleko od slovenskej brány, čo je tá najdôležitejšia infomácia. Vynikajúco držíme loptu na polovici súpera a netrpezlivo čakáme na údaj o nadstavenom čase.
 
89
Teraz to hráme veľmi skúsene. Snažíme sa kúskovať hru a držať loptu na svojich kopačkách. Zatiaľ sa nám to darí a o chvíľu sa začne posledná minúta riadneho hracieho času.
 
88
Jeden zo slovinských futbalistov sa teraz previnil voči pravidlám. Slovenská obrana si tak môže oddýchnuť. Snáď sa nám podarí trošku dlhšie podržať loptu na svojich kopačkách.
 
87
Posledné striedanie dnešného zápasu. Za neutíchajúceho potlesku opúšťa ihrisko Marek Hamšík, ktorý kapitánsku pásku dáva Tomášovi Hubočanovi. Na miesto kapitána Neapolu prichádza Ondrej Duda.
 
86
Slovensko sa ubránilo. Center z ľavej strany vyzeral nebezpečne, no súper sa do zakončenia nedostal. Následne zabojoval Róbert Mak a vyviezol loptu na súperovu polovicu ihriska.
 
85
Slovinsko bude kopať rohový kop. Josip Iličić dostal loptu na hranicu šestnástky, no jeho pohotovú strelu ľavačkou stihol zblokovať Stanislav Lobotka.
 
84
Slovinci okamžite preberajú aktivitu do svojich rúk a snažia sa dostať pred naše pokutové územie. Zatiaľ však dobre bránime a nepúšťame ich bližšie smerom k Martinovi Dúbravkovi.
 
83
Obrovská radosť v slovenskom Ríme. Slovensko odklialo čaro nepriestrelnosti brankára Jana Oblaka. Na ťahu sú Slovinci, ktorí vedia, že dnešná prehra im môže výrazne skomplikovať cestu na svetový šampionát.
 
81
Slovensko dalo góóóóól!
Zverenci Jána Kozáka sa dostávajú do vedenia. Róbert Mak sa presadil po pravej strane a v tesnej blízkosti od súperovej brány našiel Mareka Hamšíka. Náš kapitán síce trafil len brvno, no následne loptu pretlačil do siete ADAM NEMEC. Slovensko dáva mimoriadne dôležitý gól, vďaka ktorému môže pomýšľať na piate kvalifikačné víťazstvo za sebou.
 
80
Tak teraz sa snáď minútu nehralo, pretože René Krhin si najskôr poležal a následne ležérnym krokom opustil ihrisko. Na jeho miesto prichádza na záverečné minúty Rajko Rotman.
 
79
Prihrávka na Róberta Maka bola nepresná, a tak budú hostia vhadzovať. Navyše, začína sa naťahovať čas, keďže na trávniku zostáva ležať stredopoliar René Krhin.
 
78
Už dlhší čas sa nevieme dostať cez obranné valy slovinskej defenzívy. V posledných dvoch vzájomných zápasoch sme jej gól nestrelil, no v Trnave máme ešte nejaký čas na skórovanie.
 
77
Zverenci Jána Kozáka majú loptu na svojich kopačkách, no zatiaľ kombinujú ďaleko od brány súpera. Jan Oblak sa môže pozerať na hru z úctivej vzdialenosti.
 
76
Teraz sme veľmi dobre napádali rozohrávku súpera. Slovinci veľmi rýchlo stratili loptu a budú sa musieť opäť brániť. Naši futbalisti sú aktívnejší a zaslúžili by si tri body.
 
75
Do konca zápasu zostáva ešte štvrťhodina a začína sa priostrovať. Tentokrát hlavný rozhodca žltú kartu neukazuje. Každopádne, máme loptu, keďže Jasmin Kurtić fauloval Stanislava Lobotku.