koniec Anglicko – Slovensko
2:1
(1:1)
Komentuje: Tomáš Lengyel
 
Držanie lopty: 52 % : 48 %.
Strely na bránu: 10:2. Strely mimo: 7:2. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:9.
 
Slovenská futbalová reprezentácia nedokázala natiahnuť svoju sériu piatich kvalifikačných víťazstiev a aj v druhom súboji s favorizovaným Anglickom prehrala najtesnejším rozdielom. Výber Jána Kozáka výborne odštartoval dnešný duel a už od tretej minúty viedol po zásahu Stanislava Lobotku. Inkasovaný gól však rýchlo prebral domácich futbalistov, ktorí postupne ovládli dianie na trávniku a zaslúžene otočili skóre. V závere prvého polčasu skóroval po rohovom kope Eric Dier a v druhom dejstve rozhodol o triumfe Albiónu presnou strelou z diaľky Marcus Rashford. Angličania zostávajú po ôsmom kole kvalifikačných bojov o majstrovstvá sveta na prvom mieste skupiny s dvadsiatimi bodmi. Slováci si udržali druhú pozíciu s pätnástimi bodmi, no hneď v závese sú na tretej a štvrtej priečke Slovinci so Škótmi, ktorí majú len o bod menej.
 
90+4
Koniec zápasu.
 
90+3
Domáci kouč urobil posledné striedanie v nadstavenom čase. Dele Alli prenechal svoje miesto Jakovi Livermorovi.
 
90+3
Zverencom Jána Kozáka došli sily. Vidieť to najmä v defenzívnej činnosti, v ktorej evidentne šetria krokmi.
 
90+2
Anglická reprezentácia získala výhodu rohového kopu, no rozohrala ho iba na krátko, aby získala čo najviac sekúnd.
 
90+1
Riadny hrací čas sa naplnil. Hlavný rozhodca pridal ešte tri minúty navyše, ale loptu majú Angličania.
 
90
Ján Ďurica zabudol, že má za sebou úplne voľného Raheema Sterlinga a takmer pustil anglického záložníka do samostatného úniku.
 
89
Slovenským futbalistom nechýba odhodlanie, ale dá sa povedať, že väčšina našich hráčov melie z posledného, takže domáci nemajú veľa práce.
 
88
Róbert Mak urobil útočný faul a navyše signalizuje zdravotné problémy. Pravdepodobne ide o kŕče, ktoré sa snaží rozchodiť.
 
87
Angličania sa stiahli na vlastnú polovicu so všetkými hráčmi. Pozorne vyčkávajú a nepúšťajú našich do šancí.
 
86
Slováci úspešne zakombinovali v blízkosti súperovej šestnástky, no zbytočne váhali v zakončení. Mak napokon prišiel o loptu.
 
85
Raheem Sterling predviedol svoju povestnú rýchlosť. Bez problémov vnikol do otvorenej slovenskej defenzívy, ale jeho strela skončila na Dúbravkovi.
 
84
Hneď vzápätí prichádza aj druhé striedanie. Z ihriska odišiel strelec zatiaľ rozdielového gólu Marcus Rashford, ktorý prepustil miesto Dannymu Welbeckovi.
 
83
Anglický tréner takisto siahol k zmene v zostave. Dnešný duel nedohrá Alex Oxlade-Chamberlain, ktorého vymenil Raheem Sterling.
 
82
Slovenskí futbalisti hľadajú na trávniku posledné sily. V závere im chýba rýchlosť aj ľahkosť, no bojujú o každú loptu.
 
81
Stanislav Lobotka pekne prenikol malou štrbinou v anglickej obrane. Následne prihrával do šestnástky Ďurišovi, ktorý sa k lopte nedostal.
 
80
Michal Ďuriš sympaticky sklepol loptu do pokutového územia pre Ondreja Dudu, ale ten zareagoval na jeho zámer o sekundu neskôr, ako bolo potrebné.
 
79
Slovenský tréner Ján Kozák urobil posledné striedanie v dnešnom stretnutí. Z ihriska odišiel Marek Hamšík, na jeho miesto naskočil Ondrej Duda.
 
78
Dele Alli tvrdo narazil do slovenského kapitána Martina Škrtela, ale hlavný rozhodca stál blízko a nevidel nedovolený zákrok.