koniec Škótsko – Slovensko
1:0
(0:0)
Komentuje: Miroslav Kováčik
 
Slovensko si v kvalifikácii o postup na MS 2018 pripisuje štvrtú prehru. V škótskom Glasgowe statočne bojovalo, no v 89. minúte rozhodol o zisku troch bodov pre domácich vlastný gól Martina Škrtela. Po vylúčení Róberta Maka sme sa viac-menej bránili, ale napokon sme to neustáli. Bohužiaľ, v tabuľke sme klesli na tretie miesto s dvojbodovou stratou na Škótsko. Nič ešte nie je stratené, no v nedeľu budeme potrebovať nielen výhru nad Maltou, ale aj pomoc Slovinska. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera.
 
90+5
Koniec zápasu.
 
90+4
V poslednej nadstavenej minúte dostáva kartový trest za nešportové správanie aj Barry Bannan. Slovensko bude mať výhodu ešte jedného priameho kopu z polovice ihriska.
 
90+3
Útočný faul Martina Škrtela. Slovenský kapitán už podporuje ofenzívu nášho tímu, ale už to zrejme na bodový zisk nebude.
 
90+2
Čas sa kráti. Leigh Griffiths si počínal nedovolene, no je to všetko až príliš ďaleko od brány Craiga Gordona. Teraz by nám pomohol malý futbalový zázrak.
 
90+1
Tomáš Hubočan ustál súboj s Mattom Phillipsom, a tak bude nasledovať odkop od našej brány. Slováci môžu založiť jednu z posledných útočných akcii dnešného zápasu.
 
90
Slovensko má ešte štyri minúty na to, aby sa postaralo o šťastný koniec glasgowskej futbalovej drámy. Presne toľko totiž nadstavuje hlavný rozhodca Milorad Mažić.
 
89
Škótsko dalo gól! Bohužiaľ, zverenci Jána Kozáka čisté konto v Glasgowe neudržali. Prepadli na ľavej strane svojej defenzívy, Ikechi Anya poslal nepríjemný center do šestnástky a MARTIN ŠKRTEL si dáva smolný vlastný gól. Nič mu ale nemožno vyčítať, keďže Chris Martin už číhal na gólové zakončenie.
 
88
Martin Škrtel dobre odtlačil Leigha Griffithsa a bude nasledovať len odkop od našej brány. Martin Dúbravka sa s rozohrávkou neponáhľa a zbiera cenné sekundičky pre náš tím.
 
87
Tomáš Hubočan teraz vyhral súboj so striedajúcim Ikechim Anyaom. Následne poslal loptu až na polovicu ihriska. Pri hokeji by sa zrejme pískalo zakázané uvoľnenie, no Slováci robia všetko preto, aby uhrali cenný bod.
 
86
Matt Phillips opäť centroval z pravej strany. Tentokrát bol jeho center oveľa kvalitnejší, no zákrok Martina Škrtela bol ešte lepší. Následne sme trošku podržali loptu v okolí stredovej čiary.
 
85
Matt Phillips centroval z pravej strany, no našťastie tam nebol nikto v ružovom drese. Martin Dúbravka chytá loptu do svojho náručia a trošku dáva možnosť na vydýchnutie unavenej obrane.
 
84
Do našej šestnástky letí jeden nebezpečný center za druhým. Po rohovom kope z ľavej strany pálil half-volejom Barry Bannan, ale jeho strela neprešla až k brankárovi Martinovi Dúbravkovi.
 
83
Slovenskí futbalisti sa teraz prakticky už len bránia. Teraz si svoju pozíciu zastal Norbert Gyömbér, ktorý zariadil len to, že domáci budú vhadzovať. Každopádne, ich tlak narastá.
 
82
Posledné striedanie dnešného zápasu. Na trávnik prichádza Ikechi Anya, ktorý nahradzuje obrancu Kierana Tierneyho. Gordon Strachan jasne posilňuje útočnú formáciu a chce dnes vyhrať.
 
81
Ján Kozák poslal na trávnik trojicu nových hráčov. Je to pomerne logický ťah, keďže každý z našich hráčov si dnes musí siahnuť na dno svojich síl. Po vylúčení Róberta Maka nás Škóti zvierajú.
 
80
Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Marek Hamšík, prichádza Ondrej Duda.
Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Juraj Kucka, prichádza Norbert Gyömbér.
 
79
Striedanie v tíme Škótsko: z ihriska odchádza Darren Fletcher, prichádza James McArthur.
Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Adam Nemec, prichádza Vladimír Weiss.
 
78
Ďalšia šanca na strane domáceho tímu. Andrew Robertson vbehol do pokutového, vystrelil z náročného uhla, ale trafil len dobre postaveného brankára Martina Dúbravku.
 
77
Stále nemôžeme striedať, keďže hra nebola prerušená. Na druhej strane sa do koncovky tlačil Ján Greguš, ale strela záložníka dánskej Kodane trafil len jedného z brániacich hráčov.