koniec udalosti Šprint žien, 7,5 km, Östersund
Víťaz: A. Kuzminová (SVK)
2. I.L. Tandrevoldová (NOR), 3. Laura Dahlmeierová (GER)
Komentuje: Lukáš Rastislav Ovšonka
 
V týchto chvíľach je to na dnes všetko. Ďakujeme, že ste spoločne s nami sledovali fantastické preteky pre Slovensko. Nasťa Kuzminová vybojovala pre našu krajinu zlatú medailu z Majstrovstiev sveta v biatlone. Ešte raz, jedno veľké ďakujeme, Nasťa.
 
Strelecky dnes preteky vôbec nevyšli celkovej líderke Svetového pohára Lise Vittozziovej (21. miesto). Zlyhali aj ďalšie ašpirantky na titul ako Kaisa Mäkäräinenová (12. miesto), Dorothea Wiererová (10. miesto) či Marta Olsbuová Roeiselandová (25. miesto).
 
Konečné poradie v cieli:

1. A. Kuzminová 22:17.5 (1)
2. I. L. Tandrevold +9.7 (0)
3. L. Dahlmeier +12.6 (0)
4. H. Oeberg +13.2 (1)
5. M. Brorsson +21.7 (1)

33. I. Fialková +1:36.2 (2)
48. P. Fialková +2:10.1 (4)
86. T. Poliaková +4:42.6 (4)
 
Vážení športoví priatelia, máme za sebou úžasné preteky, v ktorých triumfovala aj napriek predchádzajúcim zdravotným problémom naša biatlonová kráľovná Anastasia Kuzminová. Stala sa majsterkou sveta v šprinte. Bežecky šla opäť fantasticky, zaznamenala jednu streleckú chybu. Za ňou v cieli skončila Ingrid Landemark Tandrevoldová so stratou 9,7 sekundy a do nedeľnej stíhačky pôjde tretia Laura Dahlmeierová.
 
Rýchlostné preteky žien v Östersunde sa práve skončili.
 
Cieľ
Do cieľa prichádza predposledná pretekárka, Jevgenija Pavlovová, ktorá na strelnici zaznamenala dve nuly, ale bežecky to bol slabší výkon. Dostáva sa na celkové 24. miesto.
 
Cieľ
Už určite doma na Slovensku môžeme oslavovať. Po vynikajúcom triumfe Petry Vlhovej v obrovskom slalome máme možnosť vidieť 16. víťazstvo Anastasie Kuzminovej, premiérovo na svetovom šampionáte.
 
2. str
Jevgenija Pavlovová po druhej streľben ie je úspešná a takisto stráca viac ako 10 sekúnd. Už máme na trati len zopár pretekárok.
 
Cieľ
Manko Denisy Herrmannovej v cieli je 23,9 sekundy. Do cieľa pomaličky prichádzajú posledné pretekárky, zopár z nich je ešte na strelnici s číslami 90 a vyššie.
 
7,1 km
Bežecky už Denisse Hermannová jednoznačne nedobehne Anastasiu Kuzminovú, ktorá stráca štyristo metrov pred cieľom 24,5 sekundy na našu skvelú reprezentantku.
 
Priebežné poradie v cieli:

1. A. Kuzminová 22:17.5 (1)

2. I. L. Tandrevold +9.7 (0)
3. L. Dahlmeier +12.6 (0)
4. H. Oeberg +13.2 (1)
5. M. Brorsson +21.7 (1)

25. V. Vítková +1:42 (2)
31. P. Fialková +2:10.1 (4)
44. L. Charvátová +2:47.1 (4)
52. T. Poliakova +4:32.9 (4)
 
Cieľ
Na trati sa už nenachádza pretekárka, ktorá by mohla atakovať fantastický čas Nasti Kuzminovej – 22 minút, 17 sekúnd a 5 stotín. Do cieľa prišla už aj Markéta Davidová, ktorá sa dostáva na priebežné 6. miesto.
 
2. str
Z boja o medailu vypadáva aj Jelena Kručinkinová, ktorá na druhej streľbe trafila iba dva z piatich terčov a odkrúži si 450 metrov v trestnom kole.
 
6,3 km
Ivona Fialková s mankom jednej minúty a 27 sekúnd prebehla medzičasom po 6 300 metroch a na svoju sestru Paulínu má viac ako tridsaťsekundový náskok. Paulíne Fialkovej tieto preteky jednoznačne strelecky nevyšli.
 
2. str
Denise Herrmannová mohla atakovať titul svetovej šampiónky. Na druhej strelnici však neuspela, ide až do dvoch trestných okruhov!
 
1. str
S dobrým bežecký, časom prišla na strelnicu ďalšia domáca reprezentantka Anna Magnussonová, ktorá však urobila dve chyby.
 
2. str
Češka Markéta Davidová v stoji neurobila ani jednu chybu. Takisto sa môže dostať na dobré umiestnenie, no pred našu pretekárku rozhodne nepôjde. Stráca 26,8 sekundy.
 
Cieľ
Ani Jekaterina Yurlovová-Perchtová nezdolá našu hviedzu Nasťu Kuzminovú. Perchtová prichádza do cieľa až na 6. mieste.
 
2. str
Nórka Synnoeve Solemdalová na druhej streľbe absolútne pohorela. Trafila iba dva z piatich terčov a odbeží si ďalšie tri okruhy.
 
1. str
Okruh favoritiek je čoraz užší. Patrí do neho jednoznačne aj Justine Braisazová, no hneď na prvej streľbe netrafila dva terče.