koniec po predl. SK Slavia Praha – FC Sevilla
4:3
(1:1)
Komentuje: Michal Sadlek
 
Stále zaplnený Eden aplauduje svojim miláčikom. Vypadá to teda na dlhú noc v pražských Vršoviciach... Ja vám už ale ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera.
 
Držanie lopty: 46 % : 54 %.
Strely na bránu: 5:5.
Strely mimo: 4:5.
Rohy: 5:8.
Ofsajdy: 2:4.
Fauly: 27:10.
 
V Edene sa bude dnes večer poriadne oslavovať, po fantastickom obrate v predĺžení totiž Slavia postupuje cez veľkého favorita do štvrťfinále! Po góle Vázqueza to vypadalo na postup Sevilly, domáci ale zatlačili hostí k ich bráne a dvomi gólmi otočili zápas. Sevilla sa totiž zamerala už len na obranu a tá jej nevyšla. Slavia tak dokázala streliť najúspešnejšiemu tímu posledných rokov v Európskej lige šesť gólov a zaslúžene postupuje po 19 rokoch do štvrťfinále Poháru UEFA/Európskej ligy.
 
120+1
Koniec zápasu.
 
120
Traoré po zisku lopty vyrazil do samostatného úniku, skvelým zákrokom ale ešte udržal Sevillu v hre Tomáš Vaclík.
 
119
Tím Slavia práve strelil gól!
Celý štadión je na nohách, Slavia totiž otočila zápas v predĺžení! Zmrhalov priamy kop zablokoval múr, následne ale vznikol pred bránou hostí veľký závar, na konci ktorého zakončoval IBRAHIM BENJAMIN TRAORÉ a Kjaer si loptu nešťastne zrazil na bránkovej čiare do brány.
 
118
Traoré si obhodil Roga a záložníkovi hostí nezostalo nič iné, len Traorého podraziť. Priamy kop pre Slaviu.
 
117
Po krátkej akcii Andrého Silvu sa k lopte znovu dostali slávisti, z vlastnej polovice tak začínajú ďalší útok.
 
116
Traoré zachytil rozohrávku hostí a snažil sa vysunúť do nábehu Frydrycha. Toho ale čisto telom odstavil Kjaer.
 
115
Jeden z mála hráčov Sevilly, ktorý má ešte dostatok síl, je striedajúci Vázquez. Ten si teraz doslova vypýtal faul od Zmrhala a znovu trochu natiahol čas pri následnej rozohrávke.
 
114
Rog našiel peknou prienikovou prihrávkou na pravej strane Andrého Silvu, ten si ale na túto prihrávku nabiehal z ofsajdu.
 
113
Teraz sa hosťom podaril ojedinelý prechod do útoku. Po nepresnej prihrávke Banegu ale o loptu opäť prišli a Slavia znovu môže zaútočiť.
 
112
Sevilla je v druhej časti predĺženia pod drvivým tlakom a do jej pokutového územia letí jeden center za druhým. Hostia sa ani nesnažia o nejakú kombináciu a okamžite po zisku lopty ju odkopávajú do bezpečia.
 
111
Žltú kartu za nafilmovaný pád v pokutovom území súpera dostáva Tomáš Souček (SK Slavia Praha).
 
110
Van Burenov center doletel na zadnú tyč, kde sa dostal k hlavičke Souček. Hlavičku z ťažkej pozície ale poslal len do náruče brankár hostí Vaclíka.
 
109
Slavia budí dojem, že má viac síl ako jej súper. Hostia už sú zalezení na vlastnej polovici a v podstate sa len bránia.
 
108
Van Buren si spracoval ťažký nákop, potom už ale nedokázal loptu vrátiť svojim spoluhráčom. K nemu sa na hrot posunul striedajúci Frydrych.
 
107
Promes si naviedol loptu z ľavého krídla na stred a spoza šestnástky po zemi vystrelil. Namieril však len mimo Kolářovu bránu.
 
106
Striedanie v tíme SK Slavia Praha: z ihriska odchádza Alex Král, prichádza Michal Frydrych.
 
106
Začalo sa druhý polčas predĺženia.
 
Oba tímy majú v krátkej pauze medzi dvoma polčasmi predĺženia rýchle porady a po nich sa vrátia na trávnik.
 
105+2
Prvý polčas predĺženia skončil.
 
105+1
Olayinka sa dobre dostal pred Kjaera, ktorý ho podrazil zozadu. Priamy kop z ľavého krídla pre Slaviu nepriniesol nič nebezpečného, pretože loptu odhlavičkoval vinník tejto situácie Kjaer.
 
105
Bude sa hrať ešte minútu.
 
105
Záver prvého polčasu predĺženia je pod kontrolou Slavie, ktorá sa snaží prekombinovať na útočnú polovicu. Hostia sú ale dobre zoradení pri stredovej čiare a nedávajú im veľa priestoru na prienik.
 
104
Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Wissam Ben Yedder, prichádza Marko Rog.
 
102
Tím Slavia práve strelil gól!
Dráma pokračuje a Slavia ešte žije! Po krásnej kombinácii na jeden dotyk sa lopta dostala na pravú stranu k MICKOVI VAN BURENOVI, ktorý si ju potiahol a tečovanou strelou pomedzi nohy obrancu Kjaera poslal k pravej tyči Vaclíkovej brány.
 
101
Slavia sa po zisku lopty usadila na útočnej polovici a oblieha pokutové územie hostí.
 
100
Slavii už nezostáva nič iné, ako vrhnúť všetky sily do útoku. Na postup teraz potrebuje streliť dva góly a má na to zhruba 20 minút.
 
98
Žltú kartu za nešportové správanie dostáva Franco Vázquez (FC Sevilla).
 
98
Sevilla dala gól!
Sevilla sa výrazne priblížila k postupu! Promesov center našiel úplne presne nabiehajúceho FRANCA VÁZQUEZA, ktorý predskočil Ngadeua a hlavičkou k bližšej tyči nedal Kolářovi šancu.
 
97
Prvýkrát v predĺžení sa do postupnej kombinácie na útočnej polovici dostali hostia. Po kolmici na Andrého Silvu ale o loptu prídu, Silva si totiž nabiehal na túto prihrávku z ofsajdu.
 
96
Slavia je zatiaľ v predĺžení aktívnejšia. Prienik Van Burena sa skončil na Gómezovi a následný pokus Deliho zase zastavil Gonalons.
 
95
Souček bol blízko ku gólu Slavie! Center z rohu sa od hráča Sevilly odrazil pred bránu, Souček už ale loptu nedokázal zasiahnuť poriadne a chytil ju tak skvelým zákrokom brankár hostí Vaclík.
 
94
Van Buren sa okamžite zapojil do útoku Slavie a donútil Gonalonsa k odkopu na rohový kop.
 
93
Striedanie v tíme SK Slavia Praha: z ihriska odchádza Miroslav Stoch, prichádza Mick Van Buren.
 
92
Olayinka si nabiehal za odkopom Kolářa, Kjaer ho ale čisto telom odstavil od lopty a nechal ju doskákať za bránkovú čiaru.
 
91
Začal sa prvý polčas predĺženia.
 
Oba tímy už sú pripravené na rozohrávku predĺženia. Výkop bude mať Sevilla.
 
Vyrovnaný druhý polčas skončil zaslúženou remízou a po druhej remíze 2:2 tak uvidíme predĺženie. Najväčšiu šancu rozhodnúť mali hostia, Kolář ale predviedol proti hlavičke Ben Yeddera fantastický zákrok a loptu dokázal už takmer z brány vyraziť. Po krátkej pauze bude zápas pokračovať.
 
90+3
Druhý polčas sa skončil.
 
90+2
Záver riadnej hracej doby sa v podstate už len dohráva a oba tímy čakajú na predĺženie.
 
90+2
Striedanie v tíme SK Slavia Praha: z ihriska odchádza Lukáš Masopust, prichádza Jaromír Zmrhal.
 
90
Bude sa hrať ešte dve minúty.
 
90
Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Munir, prichádza Franco Vázquez.
 
89
Olayinka spadol po súboji s Kjaerom, rozhodca ale odpískal jeho faul.
 
88
Žltú kartu za faul vo vzdušnom súboji a následné protesty dostáva Peter Olayinka (SK Slavia Praha).
 
86
Masopust zostal po tvrdom súboji v strede poľa na trávniku. Domáci sa s rozohrávkou po faule nijak neponáhľajú.
 
85
Po Kúdelovom faule získali hostia ďalší priamy kop, ktorý priniesol obrovskú šancu hostí. Banegov center vrátil jeden z hráčov hostí pred bránu, kde zblízka hlavičkoval do odkrytej brány Ben Yedder. Kolář predviedol fantastický zákrok a na bránkovej čiare loptu vyrazil.
 
84
Banega kopol roh nádherne do stredu šestnástky na Gómeza, ten ale v skvelej pozícii poslal loptu tesne mimo domácu bránu.
 
83
Královu kolmicu na Olayinku zastavil na poslednú chvíľu Sergi Gómez a svojim nákopom založil protiútok Sevilly, na konci ktorého získal André Silva rohový kop.
 
81
Zápas sa dostal do fázy, keď sú súperi úplne vyrovnaní a ani jeden z tímov nijak výrazne neprevyšuje ten druhý.
 
80
Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Pablo Sarabia, prichádza André Silva.
 
79
Navas po súboji s Bořilom zostal ležať na trávniku. Opakovaný záber odhalil, že Bořil ho trafil lakťom.
 
78
Král zachytil rozohrávku hostí, jeho prihrávku ale spracoval až pri bránkovej čiare Olayinka. Odtiaľ už musel loptu len vrátiť dozadu na postupný útok.
 
77
Striedanie v tíme SK Slavia Praha: z ihriska odchádza Milan Škoda, prichádza Peter Olayinka.
 
75
Slávisti po odvrátenom rohu vyrazili do rýchleho brejku. Stoch si predkopol loptu na pravom krídle, v šprintérskom súboji ale prehral s Navasom a lopta skončila za bránkovou čiarou.
 
74
Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Roque Mesa, prichádza Maxime Gonalons.
 
73
Ben Yedder sa snažil prejsť sám cez obrancov Slavie, skvele ale zasiahol Ngadeu, ktorý ho obral pred vlastnou šestnástkou o loptu.
 
72
Král podržal loptu v súboji s dvoma protihráčmi, center z ľavej strany sa mu už ale veľmi nevydaril. Obrana hostí ho odhlavičkovala.
 
71
Traoré si narazil loptu s Králom a potom chcel oblúčikom poslať do nábehu Škodu. Kapitán domácich ale jeho úmysel nepochopil a loptu tak bez problémov chytil Tomáš Vaclík.
 
70
Bořil najprv loptu v súboji s Navasom stratil, potom ju ale získal späť. Následný Součkov nákop však skončil v aute.
 
69
Bořil podrazil mučeníka posledných minút Sarabiu, hostia tak získavajú ďalší priamy kop.
 
68
Slávistom sa vôbec nedarí sa vymaniť z tlaku a len odkopávajú lopty pod tlakom na polovicu hostí. Hosťom sa ale ich kombinácie v posledných minútach veľmi nedaria.
 
67
Žltú kartu za podrazenie Sarabiu zozadu dostáva Alex Král (SK Slavia Praha).
 
65
Souček loptu odhlavičkoval z pokutového územia, dostal sa k nej ale Banega, ktorého center musel poslať na ďalší rohový kop Sevilly Ngadeu.
 
64
Po faule slávistov na vlastnej polovici získali hostia priamy kop. Banegov center nebol vydarený, po následnom prieniku Promesa ale získavajú hostia rohový kop.
 
63
Tlak Sevilly sa v posledných okamihoch trochu otupil a slávisti už dokázali vyrovnať hru. Stochov center z ľavej strany ale nebol úspešný a získali ho hostia.
 
62
Stoch si neporozumel s Bořilom, ktorý ho hľadal pasom na ľavej strane. Stoch sa ale otočil do opačnej strany a nákop nemal šancu spracovať.
 
61
Masopust vyrazil do rýchleho protiútoku za nákopom Ngadeua, obrana Sevilly ho ale donútila potiahnuť guľatý nezmysel na pravú stranu. Následný center doletel na Stocha, ktorého strela skončila výrazne imo Vaclíkovu bránu.
 
60
Domáci sa v tejto chvíli len bránia kombináciám hostí. Sevilla cíti šancu na zlomenie súpera.
 
58
Stoch sa dral za odrazenou loptou, Carriço ho ale na poslednú chvíľu v strede poľa ako posledný hráč zastavil.
 
57
Hostia po góle ožili a zatlačili Slaviu na jej polovicu. Hostia sa snažia nájsť priestor v domácej obrane.
 
56
Druhý gól hostí úplne mení postupovú matematiku. V tejto chvíli by nasledovalo predĺženie a každý ďalší gól i prípadná remíza s vyšším počtom gólov by už poslal ďalej španielsky celok.
 
54
Sevilla dala gól!
Sevilla v podstate z ničoho nič vyrovala! Center z rohu sa dostal po niekoľkých hlavičkách k MUNIROVI, ktorý ho z voleja poslal nádherne pod brvno domácej brány. Kolář bol úplne bez šance.
 
53
Na opačnej strane musel zasiahnuť proti centru Masopusta český brankár v službách španielskeho tímu Tomáš Vaclík.
 
52
Carriço našiel kolmicou za obranu Slavie nabiehajúceho Navasa, kapitánovi hostí sa ale center nevydaril a spred brány ho odkopol Deli.
 
51
Sevilla drží loptou pod kontrolou, zatiaľ ale len na vlastnej polovici. Domáci tím dobre pokrýva stred poľa a nedáva hosťom priestor na prechod do útoku.
 
50
Vaclík poriadne zariskoval po malej domov. Škoda sa k nemu priblížil veľmi blízko a len so šťastím odkopol loptu cez neho na Promesa.
 
49
Ben Yedder trafil v sklze do kolena Deliho, ktorý sa len veľmi ťažko dvíhal zo zeme. Po ošetrení sa ale našťastie vracia do hry.
 
47
Tím Slavia práve strelil gól!
TOMÁŠ SOUČEK kopol penaltu nechytateľne pod brvno, takže Vaclík v bráne hostí, ktorý sa hodil k ľavej tyči, nemal žiadnu šancu.
 
46
Skvelý vstup Slavie do druhého polčasu! Bořil si skvele nabehol za loptou z ľavého krídla a donútil Navasa k faulu. Penalta pre Slaviu!
 
46
Začal sa druhý polčas.
 
Druhý polčas sa začne približne o 22:02.
 
Slavia predviedla veľmi dobrý prvý polčas a výrazne vykročila gólom Ngadeua za postupom. Hostí domáci nepustili až na ojedinelé strely prakticky k ničomu, obrovskou chybou im ale darovali penaltu, po ktorej sa Sevilla vrátila do hry o postup. Remíza 1:1 by bola stále postupovou pre pražský tím, hosťom už ale stačí streliť len jeden gól na postup.
 
45+1
Prvý polčas sa skončil.
 
45
Bude sa hrať ešte jednu minútu.
 
44
Sevilla dala gól!
WISSAM BEN YEDDER penaltu s prehľadom premenil. Vystrelil presne pri zemi k pravej tyči a aj keď sa tam Kolář hodil, tak nemal šancu túto strelu vyraziť.
 
43
Žltú kartu dostáva Ondřej Kolář (SK Slavia Praha).
 
43
Obrovská a nezmyselná chyba Slavie darovala hosťom penaltu! Kúdela pustil za seba nákop z polovice hostí a Kolář musel vybehnúť za loptou. K tomu sa ešte nedohodli Bořil a Masopust a Kolář tak musel podraziť Promesa.
 
42
Na opačnej strane skúsil vystreliť zo strednej vzdialenosti Stoch, lopta mu ale vôbec nesadla a skončila výrazne mimo.
 
41
Sevilla opäť zvyšuje svoj tlak. Navasov center preletel celou šestnástkou Slavie, ani jeden z hráčov hostí ho ale nedokázal zasiahnuť.
 
39
Mesa sa snažil pretlačiť po ľavom krídle cez Kúdelu, loptu si ale predkopol príliš ďaleko a lopta doskákala až za bránkovú čiaru.
 
38
Kolář ale nemusel zasahovať, Banega vystrelil vysoko nad.
 
37
Ngadeu podrazil prenikajúceho Banegu pred vlastnou šestnástkou. Sevilla bude mať priamy kop z nebezpečnej streleckej pozície.
 
36
Stochov druhý roh nebol tak úspešný, ako prvý, ktorý skončil gólom. Jeho center odvrátila obrana španielskeho tímu a Součekova následná strela skončila vysoko nad bránou hostí.
 
35
A pokračuje ďalším útokom Masopusta, ktorý nacentroval z pravej strany do pokutového územia. Sergi Gómez loptu odkopol v sklze na rohový kop.
 
34
Masopust sa dral individuálne cez Promesa, ktorý ho podrazil pred vlastnou šestnástkou. Faul sa ale nepíska a hra pokračuje.
 
33
Ben Yeddder bol veľmi aktívny pri napádaní Deliho a po jeho rozohrávke ho podrazil.
 
32
Držanie lopty: 39 % : 61 %
 
31
Promes si spracoval loptu na ľavej strane a ustál súboj s Masopustom. Potom si naviedol loptu na stred a jeho tečovaná strela končí na brvne Kolářovej brány.
 
30
Slavii sa nedarí v posledných minútach vôbec podržať loptu a postupne sa dostáva pod čoraz väčší tlak. Ngadeu už dvakrát odhlavičkoval center z pravej strany.
 
28
Ngadeu odhlavičkoval nákop na Ben Yeddera do autu, hostia sa ale po nepresnom centri znovu budú musieť vrátiť do obrany.
 
27
Hostia sa posunuli na polovicu domácich, stále si ale loptu posúvajú v úctivej vzdialenosti od Kolářovej brány.
 
26
Hra sa v posledných okamihoch trochu zasekla v strede poľa. Sevilla drží loptu a snaží sa ju dostať na polovicu Slavie, domáci ich na ňu ale vôbec nepúšťajú.
 
24
Souček pekne uvoľnil prihrávkou na pravú stranu Stocha, ten sa ale k centru od bránkovej čiary neodhodlal. Posunul tak loptu dozadu na Masopusta, ktorý ju poslal na Škoda. Kapitán domácich si v pokutovom území pomohol faulom.
 
23
Rohový kop Banegu odvrátila obrana domácich, lopta sa ale znovu dostala k Banegovi. Ten si ju naviedol na stred a vystrelil do bočnej siete. Opakovaný záber ukázal, že loptu jemne tečoval brankár Kolář, nasledovať ale bude odkop od brány Slavie.
 
22
Sevilla sa už trochu otriasla z gólu a zatlačila Slavia pred jej bránu. Munir sa prekľučkoval po ľavej strane k centru, na opačnej strane ale loptu odkopol na rohový kop Bořil.
 
20
Mesovi sa center z priameho kopu veľmi nevydaril. Pre hráčov v pokutovom území bol privysoký a skončil v aute.
 
19
Banegu pri spracovaní lopty na útočnej polovici podrazil kapitán Slavie Milan Škoda. Priamy kop pre hostí.
 
18
Vaclíkovi sa nevydaril odkop a loptu poslal priamo do autu. Domáci sú teraz v obrovskom laufe.
 
17
Hostia sú trochu otrasení po inkasovanom góle a domáci s prehľadom držia loptu pred vlastným pokutovým územím na svojich kopačkách.
 
16
Situácia hostí sa ešte viac komplikuje. Kým za stavu 0:0 im stačilo streliť jeden gól, teraz musia zápas otočiť a streliť aspoň dva góly.
 
14
Tím Slavia práve strelil gól!
Slavia otvára skóre! Center Stocha z rohového kopu na zadnú tyč vrátil pred bránu Škoda a loptu do odkrytej brány poslal hlavou zblízka MICHAEL NGADEU.
 
13
Znovu tak môže zaútočiť Sevilla, ktorá opäť prechádza do postupnej kombinácie na útočnej polovici.
 
12
Sevilla postupne prebrala iniciatívu a usadila sa na útočnej polovici. Promesov individuálny prienik zastavil na ľavom krídle Kúdela, prechod do rýchleho protiútoku sa ale domácim nevydaril. Škoda vybiehal za loptou z ofsajdu.
 
10
Hostia v posledných okamihoch ukazujú Slavii, že dokážu byť tiež veľmi nebezpeční. Ben Yedder si nabehol na nákop Carriça, dobre však vybehol brankár Ondřej Kolář, ktorý bol pri lopte ako prvý.
 
9
Na center z následného rohu si dobre nabehol Kjaer, hlavičku zblízka ale nasmeroval len do miesta, kde stál pripravený brankár Slavie Kolář.
 
8
Promes skvele napriahol zo strednej vzdialenosti a domáci brankár Kolář len končekmi prstov vytlačil jeho prízemnú strelu k ľavej tyči. Skvelý zákrok brankára Slavie.
 
7
Ďalší okamžitý nákop Slavie dopredu letel na Škodu, tomu ale lopta odskočila a brankár hostí Vaclík ju nechal doskákať za bránkovú čiaru. Okamžité nakopávanie lopty dopredu je zjavne taktikou domácich.
 
6
Úvod zápasu prebieha vo veľmi vysokom tempe. Slavia držala loptu na útočnej polovici a Deli chcel zrýchliť hru pasom za obranu na Krála, loptu ale podkopol až príliš a poslal ju ďaleko za bránkovú čiaru.
 
5
Stoch stratil loptu pred vlastným pokutovým územím a Mesa okamžite založil rýchly protiútok. Kolmicu na Munira zastavil skvelým defenzívnym sklzom Souček a Slavia môže znovu zaútočiť.
 
4
Slavia je v úvode zápasu jednoznačne aktívnejšia. Deliho nákop si spracoval na ľavom krídle Bořil, následný center sa mu však nevydaril a obrana hostí si s ním bez problémov poradila.
 
3
Stoch zachytil rozohrávku hostí a po prieniku na ľavom krídle hľadal kolmicou za obranu Krála. Talentovaný záložník Slavie ale nemohol pokračovať v hre, pretože bol v ofsajde.
 
2
Škoda sklepol loptu pre Traorého, ktorého center odvrátila obrana hostí k Součkovi. Záložník domácich vystrelil z prvej, avšak vysoko nad bránu Vaclíka.
 
1
Výkop zápasu mali hostia, prvý nákop Banegu na nabiehajúceho Navasa ale bol veľmi nepresný a skončil za bránkovou čiarou.
 
1
Stretnutie sa práve začalo.
 
Domáca Slavia bude hrať v tradičných červenobielych dresoch, hostia v čiernych.
 
Pri pohľade na nádherné choreo domácich fanúšikov nastupujú oba tímy na trávnik.
 
Úvodné zostavy:

SK Slavia Praha: O. Kolář – Kúdela, Ngadeu, Deli, Bořil – T. Souček, Král – Masopust, Traoré, Stoch – Milan Škoda (C).
Náhradníci: Kovář – Zmrhal, Olayinka, Hušbauer, Baluta, Van Buren, Frydrych.

FC Sevilla: Vaclík – Carriço, Kjaer, Sergi Gómez – Navas (C), Sarabia, Mesa, Banega, Promes – Ben Yedder, Munir.
Náhradníci: Soriano – André Silva, Wöber, Gonalons, Rog, F. Vázquez, Mercado.

Rozhodca: Kulbakov – Žuk, Masljanko (všetci Bielorusko).
 
FC Sevilla

Sevilla si v posledných týždňoch prechádza v Primera Division ťažkou krízou. V poslednom kole síce zdolala Real Sociedad doma 5:2, je to ale jej jediná výhra z posledných šiestich zápasov. Logicky sa tak zosunula tabuľkou z pozícií zaručujúcich Ligu majstrov na šieste miesto, odkiaľ stráca na štvrté Getafe už 5 bodov. Sevilla je veľmi útočne ladené mužstvo, ktoré je tretím najlepším podľa počtu strelených gólov (46), súčasne má ale z tímov v hornej polovici tabuľky najviac inkasovaných gólov (36).

Čo sa týka Európskej ligy, tak Sevilla na jeseň vyhrala skupinu J, v ktorej boli jej súpermi ruský Krasnodar, belgické Standard Liège a turecký Ahkisarspor. V prvom kole vyraďovacej fázy vyradili hostia Lazio Rím, ktorému nedovolili streliť ani jeden gól (vonku 1:0, doma 2:0). Výsledok 2:2 z prvého osemfinálového zápasu núti Sevillu v Prahe vyhrať, remíza 1:1 alebo 0:0 bude totiž postupovou pre český tím.
 
SK Slavia Praha

Slavia kráča za českým titulom a na čele ligy má už šesťbodový náskok pred druhou Plzňou. Forma Slavie je skvelá – z posledných 14 zápasov ich vyhrali 12, keď prehrali len na pôde Plzne a remizovali v pražskom derby so Spartou. „Sešívaní“ majú navyše jasne najproduktívnejší útok (61 strelených gólov) a najlepšiu obranu ligy (18 inkasovaných gólov).

Slavia postúpila z ťažkej skupiny C, v ktorej v konkurencii Zenitu Petrohradu, Girondins Bordeaux a FC Kodaň obsadila druhé miesto. Do osemfinále Európskej ligy sa Slavia následne dostala cez belgický Genk, ktorý vyradila po výsledkoch 0:0 doma a 4:1 vonku. Výsledok z prvého zápasu v Seville (2:2) je podľa pohárovej matematiky výhodnejší pre pražský tím, favoritom na postup je ale stále skôr Sevilla.
 
Vitajte pri on-line prenose z osemfinále Európskej ligy, v ktorom sa stretnú SK Slavia Praha a FC Sevilla. Stretnutie sa začne o 21:00.