koniec udalosti Tirreno Adriatico - 2. etapa
Víťaz: Julian Alaphilippe (Deceuninck–Quick-Step)
Komentuje: Miroslav Kováčik
 
Výsledky dnešnej etapy:

1. Julian Alaphilippe (Deceuninck – Quick-Step) 4:48:09
2. Greg van Avermaet (CCC Team)
3. Alberto Bettiol (EF Education First)
4. Tiesj Benoot (Lotto Soudal)
5. Adam Yates (Mitchelton – Scott)
6. Valerio Conti (UAE Emirates)
7. Primož Roglič (Jumbo – Visma)
8. Wout Poels (Team Sky)
9. Jakob Fuglsang (Astana)
10. Tim Wellens (Lotto Soudal) – rovnaký čas.
 
CIEĽ
Víťazom dnešnej etapy je JULIAN ALAPHILIPPE! Francúzsky cyklista tak nadviazal na svoje nedávne víťazstvo z klasiky Strade Bianche. V závere zviedol šprintérsky súboj s olympijským víťazom Gregom van Avermaetom, ale napokon ho zdolal. Tretí končí Alberto Bettiol.
 
15 km
Bohužiaľ, Peter Sagan sa nestihol vrátiť do hlavnej skupiny a nabral výraznú stratu. Je tak jasné, že dnes o víťazstvo bojovať nebude. Je to škoda, keďže pred dvoma rokmi tu v nabitej konkurencii finišoval tretí.
 
23 km
Peter Sagan dostal zrejme defekt, a tak musel zastaviť vedľa trate. Dúfajme, že sa skoro vráti späť do pelotónu. Okrem toho sme sa dozvedeli správu, že tesne pred koncom druhej etapy odstúpil z pretekov Gianni Moscon z tímu Sky.
 
36 km
Nálepku smoliar dňa si dnes zaslúži Sebastian Schönberger. Jeden z protagonistov úniku vytrvalo bojuje na šprintérskych a horských prémiách, ale už štvrtýkrát končí druhý. Podobne ako pred 20 kilometrami sa cez neho dostal Mirco Maestri.
 
47 km
Horskú prémiu Serrazzano ovládol Natnael Berhane z tímu Cofidis. Svoje bodové konto tak obohatil o ďalších päť bodov. Eritrejčan zviedol s Sebastianom Schönbergerom veľmi pekný a vyrovnaný súboj, ale napokon ho zdolal a oblečie si vrchársky dres.
 
56 km
Ubehli ďalšie štyri kilometre a vedúca skupina si zmerala sily na prvej dnešnej šprintérskej prémii. Jej víťazom sa stal Mirco Maestri z tímu Bardiani – CSF, ktorý prešpurtoval Sebastiana Schönbergera. Talian tak získava päť bodov do súťaže o červený dres.
 
83 km
Pred niekoľkými sekundami sme sledovali zápolenie vedúcich pretekárov na úvodnej horskej prémii. Jej víťazom sa stal Natnael Berhane z exotickej Eritrey, a tak získava do vrchárskej súťaže prvých päť bodov. V šprintérskom súboji zdolal Rakúšana Sebastiana Schönbergera a Taliana Mirca Maestriho.