koniec Nemecko – Slovensko
3:2
(0:0, 1:2, 2:0)
Komentuje: Viktor Kalinács
 
59:33
59:33 Leon Draisaitl (GER) - 3:2
 
59:33
Nemecko dalo gól! LEON DRAISAITL ukazuje svoju kvalitu v samom závere. Pasivita sa Slovákom nevyplatila, najväčšia hviezda Nemcov sa dostala do útoku po pravej strane, odkiaľ švihom nechytateľne zavesila puk do brány.

Asistencie: Frederik Tiffels, Dominik Kahun.
 
58:08
58:08 Markus Eisenschmid (GER) - 2:2
 
58:08
Nemecko dalo gól! Zbytočná komplikácia vecí. MARKUS EISENSCHMID triafa do čierneho v hre bez brankára. Krížna strela švihom z ľavého kruhu, Nemci vyrovnali.

Asistencie: Yannic Seidenberg, Dominik Kahun.
 
57:40
Mathias Niederberger znovu na striedačke.
 
57:35
Nemci odvolali medzičasom brankára, ktorý sa do brány po tomto prerušení vráti. Hra je totiž vykázaná do stredného pásma po postavení útočiaceho hráča v bránkovisku. Černák mohol predtým vyhodiť puk, snažil sa ho dotlačiť do lapačky Čiliaka, to však narobilo viac škody ako úžitku.
 
54:15
54:15 Leonhard Pföderl (GER)
 
54:15
Leonhard Pföderl dobre reagoval na strelu od modrej od Plachtu, Čiliak s výbornou reakciou!
 
53:38
Ladislav Nagy pri mantineli tvrdo zbúral mladého Moritza Seidera. Obranca, ktorý ešte len čaká na svoj draft v NHL musí odísť z ihriska s podporou spoluhráča a lekárov. Košický útočník odchádza na trestnú lavicu na dve minúty za vrazenie na mantinel. Asistent kapitána slovenského výberu navyše dostáva aj osobný 10-minútový trest.
 
44:25
Yasin Ehliz s držaním Krištofa, ktorý to na vlastnej modrej spravil dobre i nebezpečne zároveň. Vďaka jeho nebojácnosti získavame presilovku.
 
40:36
Marinčinova strela donútila Niederbergera k zákroku, po dorážke sa naťahoval Studenič, puk minul len o vlások.
 
39:05
39:05 Markus Eisenschmid (GER)
 
38:01
Jarošov švih z pravého kruhu, vyrážačka Niederbergera v pohotovosti.
 
37:05
Krušné momenty na samý záver oslabenia, bejzbalovo tam chcel páliť puk jeden z dvojice Kahun – Draisaitl.
 
34:23
Dominik Kahun tam miešal puk, dával ho pred bránu na teč. Čiliak musel zasahovať na dvakrát pred Leonhardom Pföderlom, dôležité sekundy pre náš tím.
 
33:15
Po ďalšom z množstva icingov je tu vylúčenie Patrika Kocha, ktorý pálil z otočky, trafil však pri tom hlavu Hagera. Je z toho nebezpečná hra s vysokou hokejkou. V tvári Nemca sa objavila krv, je to teda 2+2.
 
32:50
Patrick Hager v podobnej pozícii ako Michaelis, keď po prihrávke spoza brány mohol páliť z prvej. Čiliak tentoraz pozorný, skvelý zákrok betónom.
 
29:55
29:55 Libor Hudáček (SVK) - 1:2
 
29:55
Slovensko dalo gól! Dokonale využité presilovky! Tatar zachytil puk letiaci od mantinelu, prihral ho na Pánika, ktorý ešte posunul na LIBORA HUDÁČKA, ktorý strelou švihom prestrelil deravú lapačku Niederbergera.

Asistencie: Richard Pánik, Tomáš Tatar.
 
28:30
28:30 Andrej Sekera (SVK) - 1:1
 
28:30
Slovensko dalo gól! Celé to trvalo iba šesť sekúnd! Odtiahnutie puku od mantinelu, prihrávka na os ihriska a ANDREJ SEKERA prepálil všetko, čo mu stálo v ceste!

Asistencie: Erik Černák, Tomáš Tatar.
 
28:24
Vylúčenie v tíme Nemecko (Korbinian Holzer – 10 min. osobný trest, nešportové správanie).
 
28:24
Bravúrny Libor Hudáček, ktorý sa nevzdal, predbehol súpera, dal si to na blafák a bol podrazený! Presilovka Slovenska o dvoch mužov bude mať dlhé trvanie. Na trestnú lavicu odišiel Moritz Müller.
 
28:01
Moritz Seider a jeho jasné držanie. Dve minúty pre nemeckého mladíka.

Reklamná prestávka.
 
27:18
Ďalšia tyčka! Nemci už ochádzali mohutne striedať, Tatar ale získal puk späť na naše hokejky, obišiel hráča a posunul puk na voľného Pánika, ktorý z náprahu našiel iba ľavú tyčku brány Niederbergera!
 
25:55
Ani Buc, ani Lunter neprekonali Niederbergera, ktorý podržal svoj tím zásahmi svojich betónov.
 
23:54
23:54 Marc Michaelis (GER) - 1:0
 
23:54
Nemecko dalo gól! Áno, tradičné nedáš-dostaneš sa znovu potvrdilo. Markus Eisenschmid sa krásne dostal spoza jedného konca brány na druhý, odkiaľ nezištnou prihrávkou vyzval k skórovaniu MARCA MICHAELISA. Čiliak sa nestíhal presúvať k druhej tyčke.

Asistencia: Markus Eisenschmid.
 
23:15
Dávid Buc podľa všetkého nastrelil žŕdku, štadión už dvíhal ruky nad hlavu!
 
22:40
Ani Lunter, ani Hudáček v obrovských šanciach netriafajú do čierneho! Lunterovu strelu zrazil obranca, Hudáčkov pokus zase brankár!
 
14:42
Matthias Plachta sa z ničoho nič dostal k puku v strede útočnej tretiny, našiel ale iba lapačku pripraveného Čiliaka!
 
12:37
Daňo s clonením, Lantoši z osi ihriska zo strednej vzdialenosti pálil iba do nemeckého brankára.
 
10:52
Skvelý Adam Liška, ktorý sa prebíjal do útočnej tretiny, keď ho v tej strednej nedovolene bránil Benedikt Schopper. Dve minúty pre nemeckého obrancu.
 
03:13
V strednom pásme došlo k viacerým pádom. Hlavný rozhodca posiela na trestnú lavicu Mariána Studeniča za podrazenie. Dve minúty.