koniec Mahut, Roger-Vasselin – Dodig, Polášek
3:0
(6:2, 7:6 (7), 7:6 (2))
Komentuje: Miroslav Revaj
 
7:6
GEM, SET, ZÁPAS Nicolas Mahut, Edouard Roger-Vasselin! Nicolas Mahut ukončil toto stretnutie priamym bodom a tak Francúzi putujú do finále mužskej štvorhry na tohtoročnom Wimbledone! Francúzska dvojica si poradila v troch setoch s chorvátsko-slovenskou dvojicou a tak bude môcť zabojovať o grandslamový titul.
 
6-2
Nicolas Mahut zaznamenáva eso a sú tu štyri mečbaly!
 
6:6
Ivan Dodig úspešne zapracoval na sieti a tak o osude tretieho setu bude rozhodovať tajbrejk, podobne tomu bolo v druhom sete!
 
30-40
Gembal na udržanie sa v tomto semifinálovom zápase.
 
6:5
Francúzi sa čistou hrou dostávajú do vedenia 6:5 v treťom sete! Ivan Dodig s Filipom Poláškom tak budú po druhýkrát podávať na udržanie sa v zápase.
 
5:5
Filip Polášek musel cez druhý servis, po ktorom to bol priamy bod a tak je stav v treťom sete vyrovnaný 5:5 a je to aj naďalej bez brejku!
 
5:4
Francúzom pomohla páska a tak vyhrávajú v treťom sete 5:4! Chorvátsko-slovenskú dvojicu tak čaká servis na udržanie sa v tomto stretnutí.
 
4:4
Na tretí pokus to však už vyšlo, 4:4 v treťom sete a tak zatiaľ čakáme na prvý brejk v tejto sade hry!
 
4:3
Tak toto bola krásna výmena z oboch strán, ktorú zakončil úspešným volejom Mahut a tak sa francúzska dvojica čistou hrou ujíma vedenia 4:3 v treťom sete!
 
3:3
Do tretice všetko dobre, Ivan Dodig a Filip Polášek vyrovnávajú stav tretieho setu na 3:3!
 
40-A
Tretí gembal pre chorvátsko-slovenskú dvojicu.
 
3:2
Čistá hra pre Francúzov, ktorí sa ujímajú vedenia 3:2 v treťom sete!
 
2:2
Polášek ukončil tento gem kvalitným servisom a vyrovnal tak stav tretieho setu na 2:2!
 
40-30
Slovenskému tenistovi nevyšiel prechod na sieť a je tu brejkbal pre súpera!
 
2:1
Ktorý francúzska dvojica využíva a ujíma sa tak vedenia 2:1 v treťom sete!
 
1:1
Chorvát sa po servise presunul na sieť a presným volejom sa postaral o čistú hru, 1:1 v treťom sete!
 
1:0
Nicolas Mahut s Edouardom Roger-Vasselinom mali hneď v úvode tretieho setu veľké problémy, ale podarilo sa im odvrátiť štyri brejkbaly súpera a tak sa ujímajú vedenia 1:0!
 
40-A
Štvrtý brejkbal pre Dodiga s Poláškom!
 
0-40
Sú tu tri brejkbaly!
 
7:6
Na druhý pokus je už francúzska dvojica úspešná! Veľmi dôležitý tajbrejk dopadol lepšie pre Mahuta s Roger-Vasselinom, ale bolo to veľmi napínavé. Ivana Dodiga s Filipom Polášom však môže druhý set veľmi mrzieť. Mali v ňom k dispozícii aj so skrátenou hrou dva setbaly a prehrávajú tak v tomto semifinálovom stretnutí 0:2, čiže v treťom sete majú nôž na krku.
 
8-7
Druhý setbal pre Francúzov!
 
7-6
Nízky úder slovenského tenistu zastavuje páska, takže setbal sa zrodil teraz na druhej strane!
 
5-6
Slovenský tenista s ďalším presným úderom a tak tu máme setbal pre chorvátsko-slovenskú dvojicu!
 
6:6
Na druhý pokus je už francúzska dvojica úspešná a o osude druhého setu bude rozhodvať tajbrejk!
 
30-40
Filip Polášek predviedol ďalší presný return a tak tu je setbal!
 
5:6
Na druhý pokus je už chorvátsko-slovenská dvojica úspešná a ujíma sa tak vedenia 6:5 v druhom sete! Mahut s Roger-Vasselinom tak budú po druhýkrát podávať na udržanie sa v druhom sete a vynútenie si tajbrejku.
 
5:5
Nicolas Mahut a Edouard Roger-Vasselin sa čistou hrou udržali v druhom sete, v ktorom budeme pokračovať za stavu 5:5!
 
4:5
Čistá hra na konte chorvátsko-slovenskej dvojice, ktorá tak vyhráva v druhom sete 5:4 a francúzsku dvojicu na druhej strane čaká servis na udržanie sa v druhej sade hry!
 
4:4
Edouard Roger-Vasselin priamym bodom zakončil tento gem, vyrovnáva na 4:4 v druhom sete, ktorý je tak zatiaľ vyrovnaný z oboch strán!
 
3:4
Jastrabie oko potvrdilo správnosť tejto loptičky, takže Ivan Dodig a Filip Polášek vyhrávajú v druhom sete 4:3! Stále v ňom teda čakáme na úvodný brejk.
 
3:3
Mahut s Roger-Vasselinom už boli na druhý pokus úspešný a tak vyrovnávajú stav druhého setu na 3:3!
 
2:3
Chorvátsky tenista musel potom cez druhé podanie, čo však zvládol a spoločne s Filipom Poláškom sa ujímajú vedenia 3:2 v druhom sete!
 
2:2
Roger-Vasselin bol na druhom servise úspešný a tak je stav v druhom sete vyrovnaný 2:2!
 
1:2
Chorvátsko-slovenská dvojica úspešne zapracovala na sieti, využíva tak druhý gembal a vyhráva v druhom sete 2:1!
 
15-40
Filip Polášek po ďalšom priamom bode získava dva gembaly.
 
1:1
Nicolas Mahut predviedol kvalitný druhý servis a tak sa aj v tomto prípade zrodila čistá hra! 1:1 v druhom sete tohto semifinálového stretnutia.
 
0:1
Filip Polášek úspešne zapracoval na sieti a tak čistou hrou vstúpil spoločne s Ivanom Dodigom do druhého setu – 1:0!
 
6:2
Edouard Roger-Vasselin priamym bodom zakončil prvý set, ktorý francúzska dvojica ovládla pomerom 6:2 a prakticky nedala žiadnu šancu dvojici Ivan Dodig a Filip Polášek. Ujímajú sa teda vedenia 1:0 v tomto stretnutí a my sme zvedaví, čo nám prinesie zvyšok tohto semifinálového stretnutia.
 
40-15
Francúzska dvojica získava dva setbaly!
 
5:2
Skvelo zvládnutý servis od Filipa Poláška, ktorý pomocou čistej hry udržal prvý set. Nicolas Mahut a Edouard Roger-Vasselin však vyhrávajú 5:2 a budú podávať na víťazstvo v úvodnej sade hry!
 
5:1
Vďaka presnému servisu od Mahuta využíva hneď ten prvý a tak francúzska dvojica vyhráva v prvom sete 5:1! Chorvátsko-slovenská dvojica tak bude podávať na udržanie sa v úvodnej sade hry.
 
4:1
Ktorý sa im podarilo využiť, na svoje konto si pripisujú prvú úspešnú hru v úvodnom sete a znižujú jeho stav na 1:4 zo svojho pohľadu!
 
40-15
Ďalšie dva brejkbaly! Mahut stihol reagovať na volej súpera a Dodig potom ukončil túto výmenu úderom do pásky!
 
4:0
Edouard Roger-Vasselin priamym bodom ukončil tento gem, takže francúzska dvojica úspešne potvrdila aj druhý brejk a vyhráva tak v prvom sete 4:0!
 
3:0
Slovenský tenista však dvojchybou ukončil tento gem a tak spoločne so svojim parťákom strácajú aj toto svoje podanie! Mahut s Roger-Vasselinom vyhrávajú 3:0 v prvom sete a opäť tak budú podávať na potvrdenie brejku!
 
40-15
Aut z rakety chorvátskeho tenistu, takže sú tu ďalšie dva brejkbaly pre francúzsku dvojicu!
 
2:0
Tento prechod na sieť už od Filipa Poláška nebol úspešný, francúzska dvojica tak úspešne potvrdila brejk a ujíma sa vedenia 2:0 v prvom sete!
 
1:0
A hneď ten prvý sa im podarilo využiť! Ivan Dodig tak neudržal svoje úvodné podanie v tomto stretnutí a spolu s Filipom Poláškom tak hneď v úvode nabrali stratu.
 
40-15
Chorvát opäť s problémami na podaní a tak Mahut s Roger-Vasselinom získavajú dva brejkbaly!