koniec PAOK Solún – ŠK Slovan Bratislava
3:2
(0:1)
Komentuje: Ivan Harčár
 
V tejto chvíli je dobojované a Slovan Bratislava sa teší z postupu! Jurij Medvědev ako prvý rozvlniť sieť PAOK-u. Druhý polčas rozbehli Gréci štýlovo a v priebehu pár sekúnd zvrátili nepriaznivý vývoj. de Marco vyrovnal, ale Giannoulis poslal svojich do vedenia a jeho gól bol zároveň posledným v zápase. Najbližšieho protivníka nášho aktuálneho majstra spoznáme čoskoro. Ďakujem za pozornosť. Príjemný zvyšok sviatočného večera.
 
90+5
Koniec zápasu.
 
90+5
Nadstavený čas je jednoznačne v réžii gréckeho celku. Pohrozili Misić aj Giannoulis. Niečo podobné chcel vyparátiť Varela, ale v jeho prípade sa pískal ofsajd.
 
90+4
Líder Fortuna ligy má v bráne skvelého brankára, ktorý situáciu riešil vybehnutím a následným uchatnutím lopty.
 
90+4
Solún ostáva vpredu. Hostia mu poskytli roh.
 
90+2
Pri Slovane stáli všetci svätí! "Belasí" mali obrovské šťastie pri zakončení Akpoma!
 
90+1
Ešte len teraz začnú horúce chvíle pre oba tímy. Päť minút je dlhá doba.
 
90
Druhý polčas sa bude nadstavovať o päť minút!
 
89
Dobrý zákrok bratislavského brankára. Možno keby nevybehol naproti súperovi, prišiel by ďalší gól do jeho siete.
 
88
Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Holman, prichádza Ratao.
 
87
PAOK dal gól! Pomerne šťastný gól domácich. DIMITRIOS GIANNOULIS skúsil strelu a lopte do siete pomohol aj odraz od pravej tyčky Greifovej brány. Bez asistencie.
 
87
Hra sa presunula na stranu hostí.
 
85
Štandardná situácia pre slovenský celok.
 
84
Treba pochváliť hráčov Slovana, ktorí sú maximálne koncentrovaní a vyznačujú sa dobrou pozičnou hrou, predovšetkým pri zahrávaní rohov súpera.
 
83
V rýchlom slede dva rohy Solúnu neboli úspešné.
 
82
Znovu Akpom a tentoraz skvelá strela smerom pod hornú žrď. Greif ukázal a potvrdil svoje kvality. Loptu vyrazil k rohovej zastávke.
 
81
O nič lepší nebol ani jeho spoluhráč Akpom. Je jasné, že PAOK silou mocou túži vyrovnať v konečnom účtovaní, ale práve to mu zväzuje ruky.
 
80
Domáci Fernando Varela pred pár minútami uvidel žltú kartu a chcel to napraviť. Vystrelil, no zaznamenal veľmi zlý pokus.
 
79
Hostia z Bratislavy stále siahajú na postup. Náskok je pomerne mizivý, pretože vedenie o jeden gól nič nerieši.
 
78
Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Moha, prichádza Suchockij.
 
77
Žltú kartu dostáva Varela (PAOK Solún).
Žltú kartu dostáva Medvědev (ŠK Slovan Bratislava).
 
75
Slovanisti si môžu vydýchnuť. Spoľahlivo pracovali v obrannej činnosti a loptu čo najskôr poslali preč zo svojho pokutového územia.
 
74
Dá sa povedať, že hostia začínajú podliehať malému tlaku domáceho tímu. V tomto momente bude nasledovať jedenásty rohový kop.
 
73
Žltú kartu dostáva Greif (ŠK Slovan Bratislava).
 
72
Limniosova robota zapríčinila desiaty roh pre PAOK Solún.
 
71
Spolupráca Misića so Swiderskim nepriniesla želaný efekt. Chorvátsky hráč neprihral presne.
 
70
Nepresný pas od Rodriga, ktorý neviedol do šance. Lopta sa ocitla mimo ihriska. Dominik Greif sa pripravuje na výkop od bránky.
 
69
Tréner Ján Kozák mladší si určite drží v talóne nejakého žolíka. Ferreira na strane PAOK-u už všetky možnosti striedania vyčerpal.
 
68
Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Rabiu, prichádza Nono.
 
67
Píska sa v prospech hostí. Douglas si počínal nedovolene.
 
66
Giannoulis vyslal strelu smerom na Greifa, no zastavil ju les futbalistov v belasých dresoch.
 
66
Diváci ale majú radi ofenzívne predstavenie, ktoré je okorenené gólmi. A práve tie Solúnu chýbajú k tomu, aby sa v Európskej lige posunul ďalej. Samozrejme, Slovan bude robiť všetko pre to, aby sa na konci tešil on.
 
65
Duel sa zo začiatku javil ako opatrný, no napokon možno ešte uvidíme celkom slušné doťahovanie.
 
64
Striedanie v tíme PAOK Solún: z ihriska odchádza Esiti, prichádza Misić.
 
61
Slovan dal gól!
Hostia udreli veľmi nečakane. Holmanovi sa podarilo vydolovať roh, ktorý slávi úspech. Božikov vo vnútri šestnástky poslal vzdušnú prihrávku na VERNONA DE MARCA a jeho bombu zastavila až sieť domácej brány. Asistencia: Vasil Božikov.
 
60
V 60. minúte je úplne iný stav ako v prvej polovici súboja. PAOK Solún po rýchlych presných zásahoch už vedie 2:1.
 
59
Swiderski už jeden gól dal a siahal na druhý. Bez prípravy pálil, ale len vedľa pravej žrde.
 
58
Skvelý pas do behu dostal Akpom. Snažil sa o pohotovú strelu, čo aj urobil, ale tomuto zakončeniu chýbala razancia i presnosť.
 
57
Holman sa splašil pri svojom zakončení. Mohutne sa oprel do lopty, ale nasmeroval ju nad bránku. Nakoniec bol vo veľmi dobrej pozícii a so svojim pokusom mohol naložiť oveľa lepšie.
 
56
Rovnaká túžba je citeľná aj z radov Slovana. Akpom si "nepotykal" s pravidlami.
 
55
Na domácich hráčoch je vidieť ešte väčšie odhodlanie a chuť po víťazstve, ako v prvej časti hry. Niet sa čomu čudovať, dva rýchle góly do siete hostí im určite vliali novú krv do žíl.
 
54
Druhý polčas sa začal pre Slovan ako zo zlého filmu. Málokto počítal s tým, že "belasí" prakticky za pár sekúnd stratia vedenie.
 
53
Žltú kartu dostáva Limnios (PAOK Solún).
 
52
Žltú kartu dostáva de Kamps (ŠK Slovan Bratislava).
 
50
PAOK dal gól! Domáci tréner Ferreira mal šťastnú ruku pri striedaní, pretože sa do streleckej listiny zapísal KAROL SWIDERSKI, ktorý loptu poslal pod brvno a na ihrisku je len päť minút! Asistencia: Rodrigo.
 
49
PAOK dal gól! Nedáš – dostaneš. Šporar mohol zabezpečiť vedenie o dva góly, ale proti nemu zahrala konštrukcia brány. Solún sa teší z vyrovnania. DIMITRIOS LIMNIOS sa s loptou nemaznal a napálil ju do slovanistickej brány. Asistencia: Dimitris Giannoulis.
 
49
Domáci futbalisti by už radi skórovali. O zmenu sa pokúšal Biseswar. Loptu z jeho kopačky zblokovali hráči Slovana a ponúkli súperovi rohový kop.
 
48
Andraž Šporar sa pohral s obranou Solúnu a vytvoril si miesto na strelu, ktorú poslal do brvna!
 
47
Toto by sa nemalo stavať. Esiti preukázal značnú dávku frustrácie a surovým, ba až zákerným spôsobom sa chcel zmocniť lopty. Ekberg nemohol inak reagovať než odpískaním.
 
46
Striedanie v tíme PAOK Solún: z ihriska odchádza Pelkas, prichádza Swiderski.
 
46
Začal sa druhý polčas.
 
Druhý polčas sa začne o 20:03.
 
Solún sa podľa očakávaní zahryzol do Slovana vo veľkom štýle. Hrozil najmä z rohových kopov, no ani jeden z ôsmich pokusov neupratal za chrbát Greifa. Naopak, "belasí" skúsili jeden strelecký pokus z väčšej diaľky, konkrétne to bol Medvědev a bol úspešný. Slovanisti tak vedú na štadióne Toumba Stadium 1:0.
 
45+2
Prvý polčas sa skončil.
 
45+2
Zrejme sa už nič dôležité nestane a hráči si to nasmerujú do šatní.
 
45+1
Giannoulis chcel ešte do prestávky vyrovnať. Proti bolo postavenie mimo hry.
 
45
Prvý polčas sa bude nadstavovať o dve minúty.
 
45
Gólman hostí bol opäť zamestnaný. Postaral sa o to Douglas.
 
44
Solúnsky nositeľ céčka mal doslova deň otvorených dverí v obrane Slovana! Bez váhania to chcel využiť, ale zuby si vylámal na Greifovi, ktorý jeho umiestnenú strelu do pravého dolného rohu zneškodnil!
 
43
Videli sme už v poradí ôsmy roh Grékov. Pelkas adresoval spoluhráčom mimoriadne prudký center, na ktorý nikto nevedel reagovať.
 
42
Domáci majú výhodu priameho voľného kopu.
 
41
Grécky klub je vo veľmi ťažkej situácii. Pochopiteľne sa pokúša o rýchlu odpoveď. Center Rodriga zastavil brankár hostí.
 
38
Slovan dal gól!
Futbal vie byť niekedy krutý a nevyspytateľný. Solún od samého úvodu búši do súpera, no je to on, kto otvára skóre. Rabiu vypichol súperovi loptu a posunul ju na JURIJA MEDVĚDEVA, ktorý asi z 25m skúsil strelu pravačkou. Lopta sa zatrepotala v pravom hornom rohu solúnskej brány. Asistencia: Ibrahim Rabiu.
 
36
PAOK pohrozil. Varela stihol v rýchlosti myslieť aj reagovať. Hoci neskóroval, keďže loptu poslal nad brvno, pokus bol veľmi dobrý.
 
35
Aktuálne držanie lopty: Solún 62% a Slovan 38%. Medzitým sa domácemu mužstvu vôbec nepodaril kop.
 
34
Striedajúci domáci hráč Douglas si stavia loptu na priamy kop.
 
33
Božikov veľmi zle riešil vzniknutú situáciu. Dopustil sa faulu. Okrem toho má Solún výhodu štandardky, a to z veľmi nebezpečnej pozície.
 
32
Bratislavský kanonier Šporar až príliš túžil po góle. Pod vplyvom toho vbehol do ofsajdu. Trošku sa čudoval, no pravdu odhalil aj následný videozáznam.
 
31
Striedanie v tíme PAOK Solún: z ihriska odchádza El Kaddouri, prichádza Douglas.
 
31
Prekvapivé rozhodnutie domácich trénerov. Už pripravili prvé striedanie.
 
30
Máme za sebou tridsať minút. Oveľa viac z hry má domáci klub, no svoje zriedkavé šance i šesť rohových kopov nedokázal do tohto momentu pretaviť na vedúci gól.
 
29
Až po polhodine hry prišla priama strela na domácu bránku. Jej autorom bol David Holman. Solúnsky gólman bol však pripravený.
 
28
Ekberg má hru pod kontrolou. Na každý faul reaguje hvizdom. Učinil tak aj v tejto chvíli proti El Kaddourimu.
 
27
"Belasí" sa pokúsili vôbec prvý raz výraznejšie udrieť. Paschalakis v bráne PAOK-u si nemusel robiť starosti. Ešte predtým, ako prišlo zakončenie, obetavo sa do lopty hodil Esiti.
 
26
Domáci stredový futbalista Esiti si brúsil zuby na prípadný gól. Bez problémov si dokázal nabehnúť na dobrý center a vyslal tvrdý projektil. Lopta mu však nesadla ideálne na kopačku a bránku úplne minul.
 
25
Obranca hostí de Marco by sa mal mať na pozore. V 12. minúte uvidel žltú kartu a teraz zase zahral tvrdo. Svojim konaním poskytol hostiteľom štandardnú situáciu.
 
24
Domáca "10" je veľmi aktívna. Svoj kop od rohovej zástavky ale pokazila a nehrozilo zrodenie žiadnej šance.
 
23
Neuveriteľné. Slovan musí čeliť znovu šanci domácich z rohového kopu. Zatiaľ ich ustál.
 
22
Veľa práce dalo domácemu Crespovi, aby sa pokúsil niečo vymyslieť. Prezentoval sa slušným pohybom, ale vo finálnej fáze nedokázal presne odcentrovať loptu.
 
21
Zákrok de Kampsa si vyžiadal len dohovor zo strany hlavného rozhodcu, ktorý chvíľku váhal, či hosťujúcemu hráčovi neudelí žltú kartu. Napokon ostal len pri varovaní.
 
20
Greif sa vyznamenal pri zakončení domáceho útočníka Pelkasa.
 
19
Pelkas nenamieril loptu rovno do pokutového územia, ale volil krátku prihrávku po zemi. Giannoulis poriadne napriahol, ale jeho delovku zblokoval kapitán hostí Božikov. V krátkom časovom horizonte uvidíme opäť rohový kop v prospech Solúnu.
 
18
Rodrigova prihrávka do krídelného priestoru bola myslená dobre, ale neprešla na Akpoma. Slovan poslal loptu na roh.
 
17
Stredopoliar Slovana Moha sa zmieta na trávniku v bolestiach po tvrdom zákroku! Na ihrisko už mieri lekár!
 
16
Toto zahranie rohového kopu nebolo také nebezpečné, ako to prvé. Lopta bola okamžite odkopnutá obrancami hostí.
 
15
Center gréckeho kapitána Pelkasa neskončil podľa jeho predstáv. Malou náplasťou je to, že sa mu podarilo vybojovať už tretí roh v priebehu štvrťhodiny.
 
14
Giannoulis vyskúšal útočný výlet. Následným pasom ale nevedel nájsť nikoho zo spoluhráčov, nakoľko jeho snahu zablokoval súper.
 
13
Veľké šťastie mal teraz slovenský zástupca, keď Medvědev si nedal pozor na svoju ruku a dotkol sa lopty. Môže byť rád, že sa to nestalo v šestnástke.
 
12
Žltú kartu dostáva de Marco (ŠK Slovan Bratislava).
 
11
Skvelá myšlienka a zároveň výborný center, ktorý putoval z kopačky El Kaddouriho do priestoru pred bránkou. Na jeho smolu sa nikto z jeho kolegov nedostal k lopte. Dominik Greif tak bude vykopávať do poľa.
 
10
V úvodných desiatich minútach tohto stretnutia už mal Slovan raz namále. Kožu mu zachránil muž medzi tromi žrďami.
 
9
Evidujeme prvý prehrešok aj na strane "belasých". Ibrahim Rabiu zahral v rozpore s pravidlami.
 
8
Táto situácia už taká nebezpečná nebola. Síce sa Pelkas naťahoval do zakončenia, bol na to prikrátky. Defenzíva hostí zapracovala stopercentne a loptu upratala do bezpečia.
 
7
Z rohu prišiel takmer otvárací gól! Akpom si najvyššie vyskočil na centrovanú loptu, ktorá mierila nad brvno! Brankár Slovana Greif ju zlikvidoval a bude sa kopať ďalší roh!
 
6
Pelkas si nabehol do pokutového územia na dobre načasovanú prihrávku, ktorú mu poslal El Kaddouri. Prvý menovaný sa však nestihol oprieť do lopty. Aj napriek vybojoval prvý rohový kop v zápase.
 
5
Domáci celok bude pravdepodobne od úvodu hrať tvrdo. El Kaddouri nešetrným spôsobom poslal "dole" protihráča. Píska sa tak ďalší faul gréckeho mužstva.
 
4
Rabiu unikal popri postrannej čiare. Podarilo sa mu prehrať súpera, ale následne mu lopta unikla mimo hraciu plochu.
 
3
Opäť ten istý hráč je v centre diania. Tentoraz nedovolene zasiahol proti jednému z futbalistov Slovana. Loptu získavajú hostia.
 
2
Kapitán Solúnu Pelkas zle odhadol situáciu a ocitol sa v ofsajdovej pozícii, ktorá neunikla pozornosti čiarových rozhodcov.
 
1
Švédsky arbiter Andreas Ekberg fúkol do píšťalky a začal sa odvetný súboj.
 
1
Stretnutie sa práve začalo.
 
Slovan čaká odveta na štadióne PAOK-u, ktorý nesie ľudový názov hrobka. V deň zápasu zaujal aj titulok v médiách: Čakáme vás v hrobke, vy prašivci, odkazovali grécki fanúšikovia "belasým". Slovenský klub tak zažije stretnutie v skutočnom pekle.
 
Vážení futbaloví fanúšikovia, Vítam Vás pri sledovaní odvetného zápasu predkola Európskej ligy medzi PAOK Solún a Slovan Bratislava.

PAOK Solún

Futbalisti gréckeho veľkoklubu minulý týždeň odohrali veľmi dobrý zápas na Tehelnom poli, ale s nešťastným koncom. Gól inkasovali v 94. minúte z kopačky Abenu, na ktorý už nevedeli nájsť rovnakú odpoveď! Solún má teda ťažkú pozíciu, ale do kariet mu hrá skutočnosť, že odvetu absolvuje na silnej domácej pôde.

ŠK Slovan Bratislava

Hráči Slovana pokračujú vo fantastických výsledkoch. Či už na ligovej scéne, alebo európskej. Zverenci Jána Kozáka mladšieho si doviezli do Grécka sľubný výsledok, ale na postup rozhodne nestačí. Na trávniku slávneho klubu musia podať ešte lepší výkon a gólovo ho okoreniť, ak chcú ďalej kráčať pohárovou Európou. Na stretnutie by mala doraziť aj skupina verných fanúšikov belasých, a tak by to mal byť súboj nielen na hracej ploche, ale aj v hľadisku.
 
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.