koniec udalosti Obrovský slalom žien, 2. kolo, Cortina d'Ampezzo
Víťazka: Lara Gutová-Behramiová (SUI)
2. Mikaela Shiffrinová (USA) 3. Katharina Liensbergerová (AUT)
Komentuje: Miroslav Revaj
 
1
Zlatú medailu americká reprezentantka nezíska! Shiffrinová napokon v cieli prehráva o dve stotiny so švajčiarskou reprezentantkou a dnes jej patrí strieborná medaila! Zlato teda získava Lara Gutová-Behramiová zo Švajčiarska a je jasným fenoménom tohto šampionátu!
 
2
Nuž a azda to najväčšie prekvapenie v prvom kole bola Nina O'Brienová z USA, ktorá bola po prvom kole prvá! Teraz dala v druhej jazde do toho všetko čo mohla a v samom závere prišla hrubá chyba, ktorá ju pripravila o medailu! Predbežne je na 9. mieste a určite cíti veľké sklamanie, aj keď to je pre ňu pekný výsledok. Veľká škoda tej chyby v závere, zrejme už nemala dostatok síl.
 
3
No a už sme sledovali jazdu držiteľky dvoch medailí z tohto šampionátu. Lara Gutová-Behramiová zo Švajčiarska takisto v prvom kole prekvapila a v druhom kole má napokon lepší čas oproti rakúskej súperke o 9 stotín! To zamenená, že dnes pridá svoju tretiu medailu, fantastický výkon!
 
4
V prvom kole prekvapila vysokým umiestnením Katharina Liensbergerová z Rakúska. Tam to bola veľmi čistá jazda, v tej druhej nie, ale aj napriek veľkým chybám bojovala no a v cieli je predbežne prvá! Klobúk dole, po takých chybách to zvládla a má šancu na medailu.
 
6
Reprezentnatka Nového Zélandu, ešte stále mladá pretekárka Alice Robinsonová predviedla solídnu jazdu v prvom kole a dnes bojovala o vysoké umiestnenie! Záver trate zvládla teraz výborne a predbežne ide na líderskú pozíciu!
 
7
Veľké prekvapenie prvého kola na trati a to Maryna Gąsienicová-Danielová z Poľska. Naozaj, v prvom kole predviedla výbornú jazdu a začala dobre aj jazdu v tomto druhom kole. V úvode si držala zelené čísla, ale prišla hrubá chyba a bolo po dobrom výsledku. Do cieľa síce dorazila, predbežne je na 2. mieste, ale nebyť toho zaváhania tu bol útok veľmi vysoko! Radosť však poľská reprezentantka má.
 
11
Slovenská reprezentantka nepredviedla dobrú jazdu ani v druhom kole! Žiaľ, jej strata začala postupne narastať a v technickejšej pasáži to vylepšiť nedokázala. Konštatujeme, že predbežne je na treťom mieste a tak neobháji ani to 10. miesto po prvom kole.
 
11
No a už dávajme väčší pozor! Na trať ide Petra Vlhová, držíme palce!
 
14
Ďalej sa na trati v druhom kole predstavila Ramona Siebenhoferová z Rakúska. Od úvodu si držala náskok a ten aj navyšovala, po výbornej jazde ide na predbežné prvé miesto! Bassinovú zdolala cez jednu sekundu.
 
15
Po krátkej prestávke sa na trať v druhom kole dostala Marta Bassinová. Jej jazda v prvom kole bola určite sklamaním a v druhom kole tak musela už riskovať. Bola to agresívna jazda od úvodu, ale prišlo jedno/dve zaváhania a to ju stálo napokon lepší čas. Zatiaľ je na líderskej pozícii, ale mohlo to byť zrejme aj lepšie!
 
Predbežné poradie (15/30):

1. Coralie Frasseová Sombetová (FRA) 2:33,51
2. Tina Robniková (SLO) +0,50
3. Alexandra Tilleyová (GBR) +1,21
4. Corinne Suterová (SUI) +1,29
5. Magdalena Luczaková (POL) +1,57
6. Andrea Filserová (GER) +1,58
7. Neja Dvorniková (SLO) +2,05
8. Mina Fürst Holtmannová (NOR) +2,48
9. Cassidy Grayová (CAN) +2,75
10. Estelle Alphandová (SWE) +2,87
11. Leona Popovićová (CRO) +3,02
12. Laura Pirovanová (ITA) +3,66