koniec udalosti Slalom žien, 2. kolo, Cortina d'Ampezzo
Víťazka: Katharina Liensbergerová (AUT)
2. Petra Vlhová (SVK) 3.Mikaela Shiffrinová (USA)
Komentuje: Miroslav Revaj
 
Rakúska reprezentantka Katharina Liensbergerová dokázala vyhrať aj druhé kolo a tak získava z tohtoročného šampionátu v slalome zlatú medailu!

Dôvod na radosť má však aj Slovensko! Petra Vlhová napokon pridáva na tomto šampionáte svoju druhú striebornú medailu a posielame teda obrovskú gratuláciu a veríme, že ju to nakopne tým správnym spôsobom do záveru SP.


Tretie miesto a bronzovú medailu napokon berie americká reprezentantka Mikaela Shiffrinová, ktorá bola po prvom kole na 4. mieste a v boji o bronz zdolala Holdenerovú, ktorá bola po prvom kole tretia, ale žiaľ dnes medailu nezískala.

Ešte bude prebiehať boj o konečné umiestnenie medzi reprezentantkami, ktoré dokončili prvé kolo. V tejto chvíli sa však už náš prenos končí, ďakujeme za pozornosť a prajeme ešte pekný zvyšok soboty!
 
Druhé kolo slalomu žien sa práve skončilo!
 
1
Zlato napokon zo slalomu získava Katharina Liensbergerová! Od úvodu si držala svoj náskok a v cieli napokon zdoláva našu reprezentantku o 1 sekundu a právom jej tak patrí tento titul majsterky sveta v slalome!
 
1
O všetkom rozhodne Katharina Liensbergerová! Ktorá reprezentantka získane zlato a ktorá striebro?
 
2
Slovenská reprezentantka odštartovala veľmi dobre a držala si svoje tempo a náskok. Shiffrinová mala vydarený záver trate, čo sa však podarilo aj našej reprezentantke, náskok si udržala a Petra Vlhová ide na predbežné prvé miesto! Má už istotu striebornej medaile!
 
2
Petra Vlhová je už na štarte! Držíme všetci palce, je tu šanca na medailu!
 
3
Švajčiarska reprezentantka Wendy Holdenerová išla od úvodu veľmi odvážne a boli tam menšie chybičky. Postupne začala mierne strácať a v cieli napokon po hrubej chybe ide na predbežné 2. miesto! Shiffrinová má už istotu medaile, uvidíme, akého bude lesku.
 
4
Mikaela Shiffrinová v prvom kole prekvapila slabším výkonom a tak bol teraz na ňu vyvíjaný veľký tlak! Napokon až ona dokázala zdolať Skolarovú a ide na predbežné prvé miesto! Teraz už predviedla lepšiu jazdu, aj keď úvod nemala až tak ideálny. Uvidíme, ako zareagujú jej súperky.
 
A už sa ide ozaj do tuhého! Zostávajú posledné 4 pretekárky a boj o medaile vrcholí. Stále je na líderskej pozícii Slokarová a to je veľkým prekvapením.
 
5
Veľké prekvapenie prvého kola bola Ana Buciková zo Slovinska, keď sa na piate miesto dostala so štartovým číslom 20. Napokon ani ona svoju krajanku nezdolala a po nevydarenom druhom kole je predbežne na 5. mieste.
 
6
Šiesta po prvom kole bola Camille Rastová zo Švajčiarska, čo bolo menším prekvapením, tam jej vyšiel hlavne záver trate. Teraz v druhom kole to bolo takmer podobné, ale ani ona Slokarovú nezdoláva a predbežne je na 4. mieste.
 
7
Lena Dürrová z Nemecka takisto nepredviedla oslnivý výkon v druhom kole. Jej strata postupne narastala až do cieľa a zatiaľ to stačí na predbežné 8. miesto, to je veľký prepad. No, Andreja Slokarová zo Slovinska je stále na líderskej pozícii.
 
8
Po krátkej prestávke pokračuje dnešné druhé kolo slalomu žien. Prekvapenie prvého kola bola určite aj Asa Andová z Japonska. Po prvom kole jej patrilo 8. miesto, jej jazda v druhom kole až tak úspešná nebola a v cieli to stačí na predbežné 4. miesto, ale aj tak je spokojná.
 
Nasleduje krátka prestávka!
 
9
Pomaly sa blížime k záveru. Deviata po prvom kole bola Nastasia Noensová z Francúzska, čím dosť výrazne prekvapila. Prvá časť trate v druhom kole jej nevyšla, v závere to už nevylepšila a predbežne je až na 4. mieste.
 
10
Švédska reprezentantka Emelie Wikströmová bola tá druhá, ktorá sa delila o desiate miesto po prvom kole. Od úvodu však išla dosť zle a to sa odrazilo aj na jej čase. Stačí to v cieli len na predbežné 6. miesto, prepadne sa tak nižšie v konečnom poradí oproti prvému kolu.
 
10
Po prvom kole tu bolo delené desiate miesto. Ako prvá išla na trať Chiara Mairová z Rakúska, ktorá išla agresívnu jazdu, ale tá nebola čistá. V závere to Mairová vylepšila, ale je len na predbežnom druhom mieste.
 
12
Kristin Lysdahlová z Nórska si od úvodu držala svoj náskok a prvú časť zvládla čisto. V strede trate však prišla veľká chyba, strata času a v cieli to stačí na predbežné druhé miesto. Vyzeralo to, že tam bol špicár, ale opakovaný záber to nepotvrdil.
 
13
Kanadská reprezentantka Laurence St. Germainová štartovala v prvom kole ako tretia poradí, ale nepredviedla tam zrovna ideálnu jazdu. Ani druhé kolo v jej podaní nebude úspešné, predbežne je na 5. mieste.
 
14
Slovinka Slokarová postavila latku veľmi vysoko a bude náročné ju zdolať. Franziske Gritschovej z Rakúska sa ju nepodarilo zdolať, po zrýchlenom závere ide na druhé miesto, z ktorého zosadila Hectorovú.