koniec udalosti 6. etapa: Abbeville - Le Havre
Víťaz: Zdeněk Štybar (Etixx)
Komentuje: Michal Bakoš
 
Ďakujem vám za pozornosť pri sledovaní šiestej etapy Tour de France. Prajem príjemný zvyšok večera a nenechajte si ujsť ani zajtrajšiu etapu.
 
Poradie 6. etapy

1. Zdenek Štybar (EQS) 4:53:46
2. Peter Sagan (TCS) +0:02
3. Bryan Coquard (EUC) +0:02
4. John Degenkolb (TGA) +0:02
5. Greg van Avermaet (BMC) +0:02
6. Tony Gallopin (LTS) +0:02
7. Edvald Boasson Hagen (MTN) +0:02
8. Davide Cimolai (LAM) +0:02
8. Julien Simon (COF) +0:02
10. Gorka Izagirre (MOV) +0:02
 
Cieľ
Koniec šiestej etapy.
 
Cieľ
Bol to práve držiteľ žltého dresu, ktorý spôsobil pád na cieľovom stúpaní. Celý cyklistický svet bude zaujímať, ako to s Tonym Martinom nakoniec dopadne a či bude môcť priebežný líder celkovej klasifikácie na Starej dáme vôbec pokračovať.
 
Cieľ
Tím Etixx sa môže tešiť z etapového triumfu, no na druhej strane je tu pre tento tím obrovská komplikácia, pretože držiteľ žltého dresu Tony Martin si pri páde pravdepodobne zlomil kľúčnu kosť!
 
Cieľ
Špurt zvyšného poľa suverénnym spôsobom vyhral Peter Sagan a zaznamenal ďalšie druhé miesto. V rozhodujúcom momente, kedy Štybar zaútočil, bol Peter vo výbornej pozícii, no nikto sa českého pretekára nevydal stíhať, takže náš Tourminator sa opäť nedočkal tak vytúženého víťazstva.
 
Cieľ
Zdeněk Štybar, ktorý je známy ako veľmi dobrý klasikár, v správnom momente stúpania zaútočil a dokázal to dotiahnuť až do cieľa! Etixx si tak vybojoval etapový triumf!
 
0,7
Dve figúry za Petrom Saganom to padlo. Na zemi sa ocitol aj Tony Martin či Vinzenzo Nibali!
 
0,8
Začína sa rozhodujúce stúpanie, ktoré určí víťaza etapy.
 
1,5
Aj tím Etixx chce dnes v samotnom závere miešať kartami.
 
2,5
Aj posledný člen úniku bol definitívne pohltený pelotónom.
 
3,0
Do popredia sa už prepracoval tím Giant-Alpecin, ktorého pretekári robia na Johna Degenkolba. Práve za zadné koleso tohto Nemca sa zavesil náš Peťo Sagan.
 
4,0
Kenneth Van Bilsen z tímu Cofidis má už len desať sekundový náskok. Petra Sagana máme pekne zabudovaného v čele hlavného balíka.
 
7,0
V čele pelotónu momentálne šliape úplnú podlahu trojica cyklistov zo zoskúpenia BMC.
 
8,5
Pred pelotónom ostal už len Kenneth Van Bilsen, ktorý počas etapy príliš viditeľný nebol, no na jej záver sa to snaží zmeniť.
 
10,0
Už je skutočne len otázkou času, kedy sa pre unikajúcu trojicu skončí celo-etapové dobrodružstvo. Trojica Perrig Quémeneu, Kenneth Van Bilsen, Daniel Teklehaimanot sa postarala o doposiaľ najdlhší únik aktuálnej edície Tour.
 
12,5
Kenneth Van Bilsen sa snaží zabezpečiť si červené číslo pre najbojovnejšieho borca etapy, keď sa odpútal od dvojice svojich spolu-bojovníkov z úniku.
 
15,0
Náskok vedúcej trojice cyklistov už klesol pod hranicu jednej minúty. V hlavnom balíku sa už začína rozpútavať to pravé pretekárske tempo.
 
17,0
Ako je už na Tour de France zvykom, do popredia pelotónu sa tlačí obrovský počet pretekárov, pretože okrem tímov, majúcich vo svojom strede šprintéra, tam vidíme aj tímy s cyklistami na celkové poradie.
 
20,0
Do konca dnešnej etapy ostáva cyklistom prejsť dvadsať kilometrov, z ktorých by mal byť práve posledný kilometer rozhodujúci a najzaujímavejší.