koniec udalosti 50 km chôdza - finále (muži)
MATEJ TÓTH (SLOVENSKO)
2. Jared Tallent (Austrália), 3. Hirooki Arai (Japonsko)
Komentuje: Jakub Kocourek
 
17:06
Vážení športoví priatelia! Užívajte si to! Slovensko má druhé zlato na Hrách XXXI. olympiády v Riu de Janeiro! Ja sa s Vami pre túto chvíľu lúčim a prajem Vám príjemný zvyšok dnešného zlatého dňa!
 
17:05
Máme za sebou skvelý športový zážitok! Pripravil nám ho náš skvelý elitný chodec Matej Tóth, ktorý splnil úlohu najväčšieho favorita a obdivuhodným výkonom v čase 3:40:58 hod. získal zlatú olympijskú medailu! Striebro napokon putuje do Austrálie zásluhou Jareda Tallenta a bronz pre Japonsko vybojoval Hirooki Arai. Z ďalších dvoch slovenských reprezentantov sa viac darilo Dušanovi Majdánovi, ktorý obsadil peknú 26. priečku, Martin Tišťan bol už v úvodnej fáze pretekov diskvalifikovaný.
 
17:01
Olympijské preteky mužov v chôdzi na 50 kilometrov sa skončili!
 
17:00
Tak a v cieli je už aj Dušan Majdán, ktorý prišiel na veľmi peknom 26. mieste v čase 3:58:25 hod.!
 
16:57
Ďalším obrovským príbehom je výkon 46-ročného Španiela Jesusa Angela Garciu. Ten práve dokončil svoje siedme olympijské preteky na peknom 20. mieste v čase stále pod štyri hodiny.
 
16:54
Stále nám však zostáva rozum stáť nad skvelým výkonom Mateja Tótha, ktorý si celých päťdesiat kilometrov išiel vlastné preteky, nenechal sa vyrušiť tempom Diniza, Dunfeeho ani Tallenta a na samotnom čele sa objavil až približne na 47. kilometri. Odvtedy však už išiel na absolútnej hranici svojich síl a nič ho nezastavilo na ceste za skvelým olympijským zlatom!
 
16:49
My stále čakáme na výsledok Dušana Majdána v cieli olympijskej chodeckej päťdesiatky.
 
16:49
Obrovský príbeh dnes napísal Yohann Diniz. Dvakrát na trati zastal, raz od vyčerpania dokonca odpadol, no napriek tomu olympijské preteky dokončil na veľmi peknom ôsmom mieste!
 
16:48
Ešte informácia z trate a jej 45. kilometra. Dušan Majdán tiež predvádza skvelý výkon a už mu patrí 28. priečka.
 
16:47
Matej Tóth vybohoval vôbec prvú olympijskú medailu z atletickej disciplíny v histórii samostatného Slovenska a hneď je z toho medaila zlatá! Fantízia, Matej! Na Slovensku sa dnes bude dlho oslavovať!
 
16:46
Štvrtý napokon končí Evan Dunfee, piaty Yu Wei z Číny a šiesty Ír Robert Heffernan.
 
16:44
Na druhom mieste napokon končí Jared Tallent, bronz získava pre Japonsko Hirooki Arai!
 
16:43
Vážení priatelia! Sen sa stal skutočnosťou a MATEJ TÓTH SA STÁVA OLYMPIJSKÝM VÍŤAZOM v chôdzi mužov na 50 kilometrov v čase 3:40:58 hod! Obrovské blahoželanie!
 
16:42
Matej Tóth sa krok za krokom, sekundu za sekundou približuje k historickému momentu slovenskej atletiky a celého slovenského športu!
 
16:41
Japonec Hirooki Arai sa dokonca približuje k Jaredovi Tallentovi, ktorého s najväčšou pravdepodobnosťou pripraví o striebornú medailu.
 
16:40
Medzitým kolízia na trati medzi Dunfee a Araiom a Kanaďan stráca chodecké tempo.
 
16:37
Vážení fanúšikovia! Otvárajte doma šampanské! Matej Tóth už o zlatú medailu nemôže prísť!
 
16:35
Neuveriteľný výkon teraz predvádza Matej Tóth, ktorý sa každým krokom fantasticky zbavuje Jareda Tallenta!
 
16:34
Matej Tóth sa zbavil Austrálčana a dva kilometre pred cieľom ide sám!
 
16:33
To, v čo sme dúfali, je realitou! Matej Tóth dostihol Jareda Tallenta a fantasticky bojuje o zlatú olympijskú medailu!