koniec Slovensko – Švajčiarsko
0:2
(0:1, 0:1, 0:0)
Komentuje: Lukáš Pancurák
 
Skončilo sa dnešné stretnutie medzi Slovenskom a Švajčiarskom. Žiaľ, nedokázali sme v ňom ani raz skórovať, a tak sme súperovi podľahli 0:2.

Najlepší hráči v dnešnom zápase:
Slovensko: Andrej Sekera
Švajčiarsko: Reto Berra

Zápasom vás priamo z Kodane sprevádzal Lukáš Pancurák.
 
Koniec zápasu.
 
59:41
Noah Rod prebral puk na obrannej modrej a vystrelil, trafil len do slovenských hráčov.
 
59:01
Stále sa nedokážeme dostať do tesne blízkosti švajčiarskej bránky. Napriek tomu to ešte bez Čiliaka v bránke.
 
58:20
Čiliak sa ale do bránky musí vrátiť, vhadzovať sa totiž bude v stredovom kruhu.
 
57:44
Sekera strieľal od modrej, Berra ten puk so šťastím vytesnil na zadný mantinel. Už hráme bez gólmana Mareka Čiliaka.
 
Vedeli ste?
Z politického hľadiska je Dánsko od roku 1849 konštitučnou monarchiou. Zaujímavosťou je, že pod túto monarchiu spadajú aj dve samosprávne oblasti – Faerské ostrovy a Grónsko. Tieto autonómne oblasti sa však neradia medzi krajiny EÚ.
 
57:20
Čiliak chcel za vlastnou bránkou rozohrať na spoluhráčov, nepodarilo sa mu to. Z celej situácie prišla strela Untersander, po ktorej zvonila žrď na našej svätyni.
 
56:47
Nasleduje komerčná prestávka. Slovenskej lavičke padne vhod, využije ju na rozdanie si taktických pokynov na posledné tri minúty.
 
56:27
Švajčiari potrebovali striedať, puk preto umne odpálili. Slovensko bude musieť začínať spoza Čiliaka. Aj ono ale na ľad poslalo čerstvé sily.
 
55:20
Prebieha záverečných päť minút riadnej hracej doby. Svitana teraz prihrával Bondrovi, ktorý prekorčuľoval k Berrovi a zakončil. Ani toto nám tam nepadlo.
 
54:40
Dnešný zápas sleduje priamo v Royal Arene 10 915 divákov.
 
53:15
Definitívne mohol rozhodnúť Chris Baltisberger, ktorý korčuľoval proti Čiliakovi. Puk ale napálil len priamo do jeho pravého betóna. Stále sme tak v hre.
 
52:30
Čas na vyrovnanie sa už Slovensku poriadne kráti. Navyše si stále nedokážeme vytvoriť nejaký súvislejší tlak, ktorý by bol aspoň náznakom väčšieho úspechu.
 
51:01
Na opačnej strane ľadovej plochy zakončoval Enzo Corvi, na naše šťastie ale jeho poriadne tvrdá rana zadunela na plexiskle za Čiliakovou svätyňou.
 
50:31
Bondra si stiahol puk na čepeľ a následne chcel rozohrávať. Nemal ale dostatok priestoru, okamžite k nemu totiž pristúpili dvaja Švajčiari.
 
50:00
Do konca riadnej hracej doby ostáva 10 minút.
 
49:27
Zakončenie Michaela Foru ešte Čiliakovi z rukavice vypadlo, následne si dal ale náš gólman veľký pozor na to, aby sme neinkasovali aj po tretíkrát.
 
48:58
Oba celky potrebovali striedať, hra tak na malý moment stratila na svojom tempe. Slováci následne chceli korčuľovať traja proti jednému obrancovi, nevyhli sa ale postaveniu mimo hry.
 
47:48
Chcelo by to väčší pokoj na hokejky. Cingel si teraz absolútne nerozumel so spolurháčom a zrazili sa v strednom pásme. Takéto zbytočné chyby nás stoja cenné sekundy.