koniec udalosti Dopoludňajší program (2. deň)
1. miesto Marian Zakalnickij - Ukrajina (50 km chôdza muži)
2. miesto Matej Tóth - Slovensko, 3. miesto Dzmitry Dzjubin - Bielorusko
Komentuje: Miroslav Revaj
 
To je už z mojej strany všetko, ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. Pretekom vás sprevádzal Miroslav Revaj.
 
Tak si to pripomeňme, slovenskí reprezentanti vybojovali takéto umiestnenia na 50 kilometrovej chôdzi:
Matej Tóth – strieborná medaila, 50 km muži
Dušan Majdán – 14. miesto, 50 km muži
Mária Czaková – 6. miesto, 50 km ženy
 
Mária Czaková obsadila konečné šieste miesto, to má určite svoju váhu na európskom podujatí! Očakávania možno boli vyššie a dlhšie Mária okupovala aj medailové umiestenie, ale aj tak to je pekný výsledok, určite si zaslúži gratuláciu.
 
V cieli sú zatiaľ len prvé dve ženy, ešte počkáme na konečné umiestenie Czakovej, ale malo by to byť šieste miesto.
 
Ukrajine má dnes dve medaile, po zlate Zakalnickijho získava Cvilijová striebro!
 
Počkáme si ešte na konečné umiestenie Márie Czákovej, toto bude vynikajúce umiestnenie.
 
Inês Henriquesová z Portugalska získava zlatú medailu v ženskej časti preteku! Tá dnes išla svoj vlastný závod a zaslúžene sa stáva majsterkou Európy v chôdzi žien na 50 kilometrov!
 
Dušan Majdán si vybojoval krásne 14. miesto! Aj to je určite pekný výsledok pre Slovensko.
 
Ešte máme na trati Dušana Majdána a v ženskej časti bojuje Mária Czáková. Aj oni môžu pre Slovensko vybojovať pekný výsledok.
 
Sledovali sme zaujímavý pretek mužov v chôdzi na 50 kilometrov, jeho víťazom a tak aktuálnym Majstrom Európy sa stáva Ukrajinec Marian Zakalnickij! Fantastickú striebornú medailu pre Slovensko vybojoval Matej Tóth, ktorý sa dlho držal aj na prvom mieste, potom to však vyzeralo že nevybojuje žiadnu medailu, ale napokon po famóznom výkone vybojoval striebro, k čomu mu gratulujeme a ďakujeme za skvelé reprezentovanie našej krajiny.
 
Preteky mužov v chôdzi na 50 kilometrov sa skončili!
 
Cieľ
Piate miesto pre domáceho reprezentanta Dohmanna. Počkáme si ešte na Dušana Majdána a Máriu Czakovú, aj toto budú pekné výsledky pre Slovensko.
 
Cieľ
Nór Haukenes napokon len so štvrtým miestom, čo je síce pekný výsledok, ale dlho to vyzeralo na medailu.
 
Cieľ
Bronzovú medailu si vybojoval Bielorus Dzjubin!
 
Cieľ
MATEJ TÓTH je strieborný! Krásny výsledok pre nášho reprezentanta, snáď všetkým neprajníkom ukázal. Vyzeralo to len na štvrté miesto a napokon tu je strieborná medaila a prvá pre Slovensko na týchto ME v atletike! Maťo, ďakujeme!
 
Cieľ
Mariana Zakalnickijho v cieli a raduje sa zo zisku zlatej medaile! Skvelý výkon Ukrajinca, nečkalo sa to, o to viac si to tak cení.
 
12:22
Matej Tóth stále na skvelom druhom mieste, snáď sa mu ho podarí udržať, moc mu to prajeme!
 
12:20
Henriquesová stále drží náskok nad päť minút a pomaly sa môže radovať zo zlata, už len to úspešne dokončiť. Cvilijová stále druhá a črtá sa veľký deň pre Ukrajinu, Zakalnickij ide po zlato a boli by tak z toho dve medaile pre túto krajinu.
 
12:18
Matej je stále druhý, na hranici svojich síl bojuje. Ukrajinec už zrejme bude mať zlato, čo sa nečakalo, ale šport prináša aj takéto momenty. Dzjubin a Haukenes predsa len zrejme tempo prepálili, Maťo si išiel svoje a snáď z toho bude medaila.
 
12:16
Takže záver mužskej chôdze bude ešte veľmi dramatický, Maťo má stále šancu na striebro! Je druhý a to je skvelá správa, vyzeralo to že už bude bez medaile a zrazu to je veľká šanca. Maťo, vydrž!