koniec udalosti SP - obrovský slalom žien, 2. kolo, Courchevel
Federica Brignoneová (ITA)
Komentuje: Miroslav Revaj
 
Tak ako sa očakávalo, druhé kolo bolo veľmi napínavé a rozhodovalo sa až na konci. Mina Fürst Holtmannová predviedla skvelú jazdu aj v druhom kole, ale prvé miesto obhájiť nedokázala. Federica Brignoneová z Talianska sa tak raduje z prvenstva a svoje prvé pódim v karieré čo sa týka obrovského slalomu si vybojovala Wendy Holdenerová zo Švajčiarska.

Petra Vlhová napokon končí na štvrtom mieste, keď nezvládla absolutný záver trate a tesne jej tak ušlo pódium. Veľkým sklamaním je dnes určite konečné umiestnenie Shiffrinovej, ale aj ona je len človek a tak na dnešný zlý výkon musí zabudnúť.

To je už z mojej strany všetko, ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa!
 
Cieľ
Druhé kolo obrovského slalomu žien v Courcheveli sa skončilo!
 
1
Tak to bol strhujúci zaver! Holtmannová išla suverérne, ale prišli dve zaváhania, najprv v strede trate a potom pred cieľom, podobne zavázahla ako naša reprezentantka. Napokon je Mina Fürst Holtmannová na druhom mieste, čiže dnes zvíťazila Federica Brignoneová z Talianska!
 
1
A teraz tu je veľký oráznik! Dokáže Holtmannová zopakovať famóznu jazdu z prvého kola?
 
2
Jej krajanka Bassinová ide až na šieste miesto. Nevyšla jej jazda v druhom kole ako chcela a tak sa na pódium nedostane.
 
3
Predposlená reprezentantka Talianska Brignoneová ide jasne na prvé miesto! Už má teda isté pódium, predviedla skvelú jazdu s náskomom 44 stotín.
 
4
Tak to je veľká škoda! Peťa na každom medzičase viedla a už to vyzeralo, že Holdenerovú zdolá, ale nevyšiel jej príchod do cieľa a napokon stratila štyri desatiny a ide na druhé miesto!
 
4
Pozor, ide slovenská reprezentatka Petra Vlhová!
 
5
Holdenerová zo Švajčiarska patrí takisto medzi favoritky na pódium. Prvé kolo jej však moc nevyšlo, v druhom to napravila a v tesnom súboji pred cieľom si vybojovala predbežné prvé miesto.
 
6
Švédska reprezentantka Hectorová výrazne atakovala prvé miesto. Napokon je to veľmi tesné, ale Hectorová sa musí uspokojiť s predbežným druhým miestom.
 
7
Robinsonová z Nového Zélandu jej chcela veľmi konurovať, tiež išla veľmi agresívne. Škoda zaváhania v strednej časti, to ju stále lepšie miesto. Momentálne je na štvrtom mieste.
 
8
Prvá osmička je poriadne nabitá, takže už ide do tuhého, tu by sa malo rozhodovať o pódiach. Rebensburgová z Nemecka začala agrsívne, ale potom nastal menší útlm. Na prvé miesto to však stačilo.
 
9
Behramiová je tou druhou pretekárkou na deviatom mieste po prvom kole. Švjačiarka od druhého medzičasu postupune stácala a napokon ide na predbežné piate miesto.
 
9
Do tretice ďalšie delené miesto, konkrétne deviate. Na trať išla z dvojice ako prvá ďalšia reprezentantka Francúzska Worleyová. Veľmi skúsená pretekárka po pokazenom závere ide na tretie miesto.
 
11
Sombetová z Francúzka išla na úvod trate veľmi dobré, ale postupune narastala jej strata a napokon putuje na predbežné tretie miesto.
 
12
Aj 12. miesto bolo delené. Slovinská reprezentantka Hrovatová predviedla o niečo lepšiu jazdu a rakúskej reprezentankte uchmatla tretie mieso.
 
12
A na trati sa ukázala ďalšia reprezentantka z Rakúska a v druhom kole posledná, konkrétne to je Haaserová. Predbežne sa dostáva na tretie miesto, so záverom trate nemôže byť spokojná.
 
14
Po nej sa na trať dostala reprezentantka Rakúska Truppeová. Ani jej druhé kolo úplne nevyšlo a napokon berie Lysdahlovej piate miesto.
 
14
Po prvom kole tu bolo delené 14. miesto medzi Lysdahlovou a Truppeovou. Po krátkej prestávke išla na trať prvá menovaná, ale po štarte nechytila správny rytmus a ide na piate miesto.
 
16
Ďalšia reprezentantka z Nórska Tvibergová sa pustila do druhej jazdy veľmi agresívne. Predviedla výborný výkon, je rýchlejšia o tri stotiny a ide na prvé miesto!