koniec Manchester United – Liverpool FC
2:4
(1:2)
Komentuje: Michal Sadlek
 
To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera.
 
Ďalší program:

Manchester United
37. kolo – 18. 5. 2021, 19:00: Manchester United – Fulham

Liverpool FC
36. kolo – 16. 5. 2021, 17:30: West Bromwich – Liverpool
 
Štatistiky zápasu:

Držanie lopty: 53 % : 47 %.
Strely na bránu: 3:8.
Strely mimo: 8:5.
Rohy: 6:4.
Ofsajdy: 1:1.
Fauly: 10:12.
 
Druhý polčas by sa dal rozdeliť na dve časti. Do zhruba 65. minúty mali hostia výraznú územnú prevahu, ku ktorej im pomáhali i domáci futbalisti svojimi početnými chybami a nepresnosťami. Liverpoolčania na gól dlho čakať nemuseli a vďaka druhému presnému zásahu Firmina v zápase odskočili už po cca 2 minútach druhého dejstva do dvojgólového náskoku. Domácim trvalo pomerne dlho, než sa dostali späť do hry, keď sa im to však podarilo, tak dokázali hostí zatlačiť do hlbokej obrany. Aktivitu Manchesteru United využil na gól Rashford, zo strany domáceho tímu to ale bolo všetko a v záverečnom tlaku premenil jeden z rýchlych protiútokov Liverpoolu na posledný gól zápasu Mohamed Salah.

Manchester United tak prehral druhýkrát za sebou a v tabuľke je na druhom mieste, na ktorom má pred tretím Leicesterom štvorbodový náskok. Liverpool je piaty a na štvrtú Chelsea, ktorá má o jeden odohraný zápas viac, stráca štyri body.
 
90+5
Koniec zápasu.
 
90+4
Tak predsa len prišla ešte jedna gólová príležitosť domáceho tímu! Pogba vysunul do samostatného úniku krásnym pasom Rashforda, ktorý si loptu potiahol do šestnástky a strelou okolo vybiehajúceho brankára Alissona tesne minul ľavú tyč brány Liverpoolu.
 
90+3
Zápas sa po štvrtom góle Liverpoolu už viac-menej len dohráva. Domáci sa síce snažia stále prejsť postupným útokom na polovicu hostí, už je na nich ale viditeľná rezignácia na výsledok dnešného zápasu.
 
90+2
Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Mohamed Salah, prichádza Neco Williams.
 
90+1
Nadstavený čas sú štyri minúty.
 
90
Liverpool dal gól!
Je zrejme definitívne rozhodnuté! Jones po tom, ako prišiel Matić o loptu, nakopol hrací predmet za obrancov Manchesteru United na rozbehnutého MOHAMEDA SALAHA. Ten si loptu potiahol do šestnástky a nakoniec obstrelil strelou k vzdialenejšej tyči vybiehajúceho brankára Hendersona.
 
89
Až po viac ako minúte sa domáci konečne dostali pred šestnástku Liverpoolu, kde ale prišiel Matić o loptu. Hostia hneď otáčajú hru na opačnú stranu.
 
88
Hostia výborným presingom držia domácich na ich polovici ihriska a navzdory tomu, že loptu nezískali, nepustili futbalistov Manchesteru United za stredovú čiaru.
 
87
Cavani zrejme rukou sklepol nákop zo stredu poľa na Greenwooda, ktorý však z voleja i tak vystrelil mimo brány Liverpoolu.
 
86
Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Eric Bailly, prichádza Nemanja Matić.
 
85
Žltú kartu za podrazenie Thiaga Alcântaru ostrým sklzom v strede poľa dostáva Edinson Cavani (Manchester United).
 
84
Shaw v strede poľa získal guľatý nezmysel a zaviezol ho na útočnú polovicu. Jeho center zablokoval do autu Phillips.
 
83
Vlastnými nepresnosťami sa však domáci vytlačili naspäť na vlastnú polovicu ihriska, odkiaľ prišiel len veľmi nepresný nákop na Rashforda. Ten chytil vybiehajúci brankár Alisson.
 
82
Napriek týmto problémom sa domáci dostali na útočnú polovicu a dokonca zatlačili hostí hlboko do obrany.
 
81
Salah si spracoval v šestnástke hostí loptu po autovom vhadzovaní Alexander-Arnolda, tesne pred strelou mu ju ale vypichol Lindelöf. Domáci potom pokazili rozohrávku a museli zacúvať dozadu.
 
79
Žltú kartu za šliapnutie na nohu Fabinha v strede poľa dostáva Scott McTominay (Manchester United).
 
78
Bruno Fernandes zakrútil loptu z priameho kopu technickou strelou tesne nad brvno Alissonovej brány.
 
77
Fernandesovu strelu zo strednej vzdialenosti zasiahol tesne pred oblúkom pred šestnástkou Liverpoolu rukou Thiago Alcântara. Priamy kop pre Manchester United z výbornej streleckej pozície.
 
76
Rashford sa na ľavom krídle elegantne dostal cez Phillipsa do šestnástky, pri strele sa ale pošmykol a vystrelil mimo Alissonovej brány.
 
75
Mané si hneď v prvom útoku po príchode na trávnik nabehol na pas Alexander-Arnolda z vlastnej polovice, loptu mu ale vyrazil výborným zákrokom nohou vybiehajúci brankár Manchesteru United Henderson.
 
74
Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Diogo Jota, prichádza Sadio Mané.
 
74
Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Georginio Wijnaldum, prichádza Curtis Jones.
 
73
K centru z rohu sa na zadnej tyči pretlačil Lindelöf, jeho slabá hlavička ale letela priamo do rúk brankára Liverpoolu Alissona.
 
72
Domácim strelený gól výrazne pomohol a poriadne pridali smerom dopredu. Wan-Bissaka i vďaka tejto aktivite vybojoval v súboji s Robertsonom ďalší roh pre svoj tím.
 
71
Následný rohový kop obrana hostí vyriešila a Fernandesov center z ľavého krídla potom preletel celou šestnástkou Liverpoolu bez toho, aby loptu niekto zasiahol.
 
70
Už mohlo byť vyrovnané! Shawov center nedokázali obrancovia Liverpoolu odkopnúť, lopta sa tak od Fernandesa dostala na zadnú tyč, kde bol Greenwood. Ten ani na dvakrát neprestrelil zblízka blokujúcich hráčov hosťujúceho tímu.
 
69
Alexander-Arnold potiahol loptu do otvorenej obrany Manchesteru United, strelou zo strednej vzdialenosti ale poslal hrací predmet len na tribúnu za Hendersonovou bránou.
 
68
Manchester United dal gól!
Domáci znižujú a vracajú sa do hry! MARCUS RASHFORD si narazil loptu s Cavanim, ktorý mu ju vrátil za obranu Liverpoolu do šestnástky a Rashford strelou po zemi okolo vybiehajúceho brankára Alissona usmernil loptu k ľavej tyči brány hostí.
 
67
Wan-Bissaka zastavil čistým sklzom prienik Dioga Jotu a rozohral útok United. Domáci sa dostali rýchlo na útočnú polovicu.
 
66
Rhys Williams odhlavičkoval center na Cavaniho na rohový kop. Wijnaldum potom ako brániaci hráč Liverpoolu na prednej tyči odvrátil do bezpečia Greenwoodov center z rohu.
 
65
Vôbec prvýkrát v druhom polčase sa domáci nasťahovali na polovicu svojho súpera k postupnej kombinácii. Hostia sú zoradení v obrannom postavení pred vlastným pokutovým územím.
 
64
„Červení diabli“ robia v druhom polčase v obrane jednu chybu za druhou a nevydarenou rozohrávkou sa znovu sami dostali pod tlak napádajúcich Liverpoolčanov. Našťastie pre domácich odskočila Thiagovi Alcântarovi lopta na pravom krídle za bránkovú čiaru.
 
63
Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Fred, prichádza Mason Greenwood.
 
62
Center domácich obrana Liverpoolu vyriešila a hostia opäť vyrazili do okamžitého protiútoku. Alexander-Arnold dostal prihrávku na ľavú stranu šestnástky, jeho strela ale šla priamo na brankára Hendersona, ktorý ju vyrazil.
 
61
Rashford to preto zobral na seba a potiahol loptu po ľavej strane na útočnú polovicu. Tam bol podrazený, získal teda pre United priamy kop.
 
60
Domáci sa nie a nie herne zdvihnúť. Hostia nechávajú priestor na prihrávky akurát obrancom Manchesteru United, inak protihráčov okamžite dostupujú.
 
59
Na konci rýchleho protiútoku Liverpoolu dostal úplne voľný Diogo Jota loptu od Firmina na ľavú stranu šestnástky Manchesteru United. Portugalčan potom tvrdou strelou trafil pravú tyč Hendersonovej brány.
 
58
Rhys Williams podrazil v strede poľa Bruna Fernandesa. Napriek protestom domácich futbalistov nebol tento zákrok „ocenený“ žltou kartou.
 
57
Domáci sú opäť pod tlakom kombinujúcich hostí. Tí majú dianie na trávniku plne pod kontrolou.
 
55
Strely: 7:12
Strely na bránu: 1:6
 
54
Ani ďalší pokus Manchesteru United o rozohrávku útočnej akcie nebol úspešný. Útok domáceho tímu v druhom polčase prakticky neexistuje.
 
53
Diogo Jota v sklze zablokoval Shawovu prihrávku na spoluhráča v obrane, našťastie pre domácich ale loptu zrazil len za bránkovú čiaru.
 
52
Lindelöf preto musel nakopnúť loptu pasom za obranu hostí na Rashforda, proti nemu ale včas vybehol brankár Alisson, ktorý sa k lopte dostal ako prvý.
 
51
Domáci obrancovia konečne dostali priestor na rozohrávku útoku svojho tímu, v strede poľa ale narazili na zoradenú obranu hosťujúceho celku.
 
50
Diogo Jota po krátkom ošetrení odišiel za autovú čiaru a čoskoro sa zrejme vráti do hry. Na hracej ploche medzitým prebieha ďalší postupný útok jeho spoluhráčov, ktorí úplne ovládli úvod druhého polčasu.
 
48
Prvú žltú kartu zápasu dostáva za šliapnutie na nohu Dioga Jotu v strede poľa Eric Bailly (Manchester United).
 
47
Liverpool dal gól!
Hostia hneď v úvode druhého polčasu odskakujú do dvojgólového náskoku! Fredovu prihrávku pred šestnástkou United hostia vystihli a na konci ich bleskurýchleho protiútoku sa lopta dostala k Alexander-Arnoldovi, ktorý vystrelil cez obrancu z pravej strany pokutového územia. Jeho strela brankárovi Hendersonovi vypadla priamo pred dobiehajúceho ROBERTA FIRMINA, ktorý loptu dorazil do siete.
 
46
Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
 
46
Začal sa druhý polčas.
 
Druhý polčas sa začne približne o 22:21.
 
Prvý polčas derby medzi Manchesterom United a Liverpoolom priniesol výborný futbal a hlavne tri góly. Domáci vstúpili do zápasu veľmi aktívne a odmeny sa dočkali po 10 minútach, keď skóre otvoril i s prispením teču Phillipsa Bruno Fernandes. Od zhruba 20. minúty ale prevzali iniciatívu hostia, ktorí si postupne začali vytvárať šance. Najaktívnejším hráčom Liverpoolu, čo sa týka streľby, bol Diogo Jota, ktorého dvakrát vychytal domáci brankár Henderson. Do tretice však Portugalčan už uspel, keď pätičkou dorazil nepresnú strelu Phillipsa a v 34. minúte vyrovnal. Domáci sa v závere prvého polčasu opäť snažili strhnúť skóre na svoju stranu, paradoxne však dostali gól „do šatne“, keď hlavou prekonal domáceho brankára po centri Alexander-Arnolda z poslednej štandardky prvého polčasu Roberto Firmino. Uvidíme, ako na tento vývoj zareagujú domáci v druhom polčase, verme však, že takýto otvorený futbal bude pokračovať aj po prestávke.

Štatistiky po 1. polčase:

Držanie lopty: 46 % : 54 %
Strely na bránu: 1:4
Strely mimo: 4:2
Rohy: 2:4
Ofsajdy: 0:1
Fauly: 5:4
 
45+4
Prvý polčas sa skončil.
 
45+4
Domáci sa pokúsili odpovedať ešte v tomto polčase, ich útok sa však skončil po tom, ako Robertson v sklze vypichol Wan-Bissakovi na pravom krídle loptu do autu.
 
45+3
Liverpool dal gól!
Hostia otáčajú skóre a strieľajú domácim gól „do šatne“! Alexander-Arnold našiel krásnym centrom zo štandardnej situácie z pravej strany útočnej polovice na zadnej tyči nabiehajúceho ROBERTA FIRMINA, ktorý prudkou hlavičkou nasmeroval loptu do pravého horného rohu Hendersonovej brány.
 
45+1
Pogba je v posledných minútach veľmi aktívny a jeho ďalšiu strelu z ľavej strany šestnástky zablokoval Rhys Williams. Po dorážke z voleja potom veľmi nepekne došliapol Bruno Fernandes, ktorý musí byť ošetrený.
 
45
Bude sa hrať ešte tri minúty.
 
45
Pogba v ďalšom útoku „červených diablov“ dostal veľa času a priestoru na prienik k šestnástke Liverpoolu, zo svojej akcie ale vyťažil len nevydarený center do bránkoviska, ktorý chytil brankár Alisson.
 
44
Domáci gólman Henderson vybehol ďaleko pred svoju šestnástku, aby odkopol loptu po nákope Thiaga Alcântaru na Salaha.
 
43
McTominay vyhral súboj s Fabinhom v strede poľa a hneď rozohral ďalší útok Manchesteru United. Rashford sa pokúsil prejsť do šestnástky Liverpoolu individuálne, cez trojicu protihráčov ale neprešiel.
 
42
Domáci sa pomaly dostávajú spod tlaku aktívne hrajúceho Liverpoolu a preberajú iniciatívu. Teraz sú to hostia, kto sa musí brániť postupnému útoku súpera.
 
41
Pogba si spracoval prihrávku pred šestnástku, naviedol si loptu do šestnástky a cez obrancu vystrelil do bočnej siete Alissonovej brány.
 
40
Wan-Bissaka po zisku lopty zaviezol hrací predmet k šestnástke Liverpoolu, jeho center na Pogbu ale odkopol v sklze do bezpečia Phillips.
 
39
Hostia sú však v tejto chvíli naozaj všade a domáci o loptu hneď prišli. Liverpool má výraznú územnú prevahu.
 
38
Liverpoolčania prešli stredom poľa a hneď potom prišiel pas za obranu United na Salaha. Ten túto prihrávku nedobehol a lopta skončila u domáceho brankára Hendersona.
 
37
Robertson stratil loptu na útočnej polovici, šprintom sa ale vrátil dozadu a napokon ju vypichol Rashfordovi. Domáci potom vyrazili vysoko napádať hráčov Liverpoolu.
 
36
Tentoraz sa však domácej obrane podarilo odhlavičkovať center od rohovej zástavky do autu. Loptu však „červení diabli“ stále nezískali, a tak sa musia brániť postupnej kombinácii hostí.
 
35
Liverpool je pri chuti a hneď po výkope po inkasovanom góle obral domácich o loptu. Salahov center z pravej strany zablokoval jeden z obrancov Manchester United na ďalší roh hostí.
 
34
Liverpool dal gól!
Je vyrovnané! Po centri Liverpoolu z rohu sa lopta v šestnástke odrazila k Phillipsovi, ktorý z otočky vystrelil. Jeho strela nebola vôbec presná, letela ale priamo na neobsadeného DIOGA JOTU, ktorý ju pätičkou chrbtom k bráne usmernil mimo dosahu domáceho brankára Hendersona.
 
32
Wijnaldum vysunul prienikovou prihrávkou na ľavé krídlo Robertsona, ktorý posunul loptu na hranicu šestnástky k Diogovi Jotovi. Portugalčan si loptu spracoval a ešte kým bola vo vzduchu, vypálil pod brvno. Domáci gólman Henderson túto strelu výborným zákrokom vyrazil.
 
31
Hostia odpovedali na túto štandardku United svojím ďalším postupným útokom. Fred ho ukončil tým, že predskočil pri prihrávke na pravé krídlo Salaha, ktorý ho následne fauloval.
 
30
Rashfordov center z pravej strany zrazili hostia na rohový kop. Ten rozohrali domáci nakrátko, Pogba však hlavičkou na zadnej tyči nasmeroval loptu mimo Alissonovej brány.
 
28
Bailly podľa názoru hlavného rozhodcu Anthony Taylora zasiahol v súboji s Phillipsom najprv loptu, pôvodne nariadená penalta je preto odvolaná.
 
27
Hlavný rozhodca ešte konzultoval Baillyho zákrok s videoasistentom. Ten mu poradil, aby sa šiel na videozáznam pozrieť sám.
 
26
Po rohovom kope najprv zablokoval McTominay strelu Rhysa Williamsa rukou „pri tele“ a potom v súboji o odrazenú loptu podrazil Phillipsa Bailly. Hlavný rozhodca Anthony Taylor ukázal na penaltový bod.
 
25
Salah si nabiehal na pravé krídlo za nákopom Phillipsa z vlastnej polovice, spolu s ním sa ale vrátil Lindelöf, ktorý mu loptu odkopol na rohový kop.
 
24
Hostia vystihli rozohrávku domácich a usadili sa k ďalšiemu postupnému útoku na polovici Manchesteru United.
 
23
Alexander-Arnold pekným pasom do šestnástky našiel nabiehajúceho Dioga Jotu, ktorý zblízka nasmeroval loptu priamo do vybiehajúceho brankára Manchesteru United Hendersona.
 
22
Hostia sa snažia o rozohrávku postupného útoku od vlastných obrancov, obranná štvorica Liverpoolu sa však dostala pod výrazný tlak napádajúcich domácich hráčov a loptu si prihráva len pred vlastným pokutovým územím.
 
21
Odrazená lopta sa potom vrátila na kopačky domácich hráčov, Bruno Fernandes však nedobehol prihrávku na ľavé krídlo.
 
20
Liverpoolčania sa ale ďaleko nedostali a už v strede poľa sa ich útok skončil. Shaw potom potiahol hrací predmet na útočnú polovicu, jeho center do šestnástky ale na spoluhráčov neprešiel.
 
19
V strede poľa domáci získali loptu a po ľavej strane sa prekombinovali k šestnástke Liverpoolu. Tam ich útok zastavil Rhys Williams.
 
18
Hostia po inkasovanom góle prevzali iniciatívu a výrazne viac držia loptu na svojich kopačkách. Cez výborne organizovanú obranu domácich sa ale do blízkosti pokutového územia United prakticky nedostávajú.
 
17
Robertson sa dostal k ďalšiemu centru z ľavého krídla, tentokrát si však na prihrávku od spoluhráča nabiehal z ofsajdu.
 
16
Jota pripravil prihrávkou na ľavé krídlo pozíciu na center Robertsonovi, ktorého nákop však ani jeden z jeho spoluhráčov zasiahnuť nedokázal.
 
15
Pogba sa pošmykol pri spracovávaní lopty, našťastie pre neho i jeho spoluhráčov ale bol center Alexander-Arnolda z pravej strany zablokovaný.
 
14
Salah si na pravej strane šestnástky Manchesteru United naviedol loptu na ľavačku, jeho strelu ale zablokoval Shaw. Odrazenú loptu následne získali hostia, ktorí pokračujú vo svojom útoku.
 
13
Liverpoolu sa podarilo loptu získať a preniknúť na útočnú polovicu. Domáci okamžite zacúvali do obranného postavenia.
 
12
Gólman hostí Alisson takmer opäť zle rozohral, keď prihrával loptu Fabinhovi medzi dvojicou napádajúcich hráčov United. Fabinho sa k hraciemu predmetu dostal, hostia ho ale potom i tak stratili.
 
10
Manchester United dal gól!
Domáci otvárajú skóre! Wan-Bissaka našiel prihrávkou na pravej strane šestnástky takmer z bránkovej čiary dobiehajúceho BRUNA FERNANDESA. Ten si loptu spracoval, technicky vystrelil na Alissonovu bránu a jeho strelu zrazil kolenom mimo dosahu vlastného brankára Nathaniel Phillips.
 
9
Domáci sa potom dostali cez vysokonapádajúcich hostí na polovicu Liverpoolu, kde rozvíjajú svoj postupný útok.
 
8
Postupný útok Liverpoolu ukončil Phillips, ktorý nepresným nákopom na pravé krídlo poslal loptu priamo do autu.
 
7
Hosťom sa prechod do útoku nevydaril, vysokým presingom však donútili McTominaya k nepresnej rozohrávke a Liverpool tak môže znova zaútočiť.
 
6
Diogo Jota prenikol na ľavom krídle do šestnástky, Salah však dostal jeho prihrávku „na päty“. Domácim sa potom podarilo vytlačiť kombinujúcich hostí až pred ich šestnástku.
 
5
Alissonovu pomalú prihrávku na Rhysa Williamsa vystihol Cavani, ktorému sa však strela veľmi nevydarila a loptu po zemi poslal mimo brány Liverpoolu.
 
4
Liverpool sa penalty nedočkal a domáci následne odvrátili do bezpečia i center hostí z rohového kopu. V strede poľa sa potom lopta dostala k hráčom Manchesteru United.
 
3
Firmino dostal kolmú prihrávku medzi obrancov Manchesteru United od Alexander-Arnolda a jeho prihrávku zasiahol v sklze Bailly rukou. Situáciu kontroluje VAR.
 
2
Domáci ale loptu dokázali udržať na svojich kopačkách a prišli o ňu až po zablokovanom Fernandesovom centri z pravej strany útočnej polovice. Hostia sa pod tlakom napádajúcich hráčov United snažia o postupnú rozohrávku.
 
1
Výkoop zápasu mali domáci. Lindelöf hneď nakopol loptu na ľavé krídlo, kde sa Pogba nepretlačil cez Alexander-Arnolda.
 
1
Stretnutie sa práve začalo.
 
Manchester United bude hrať v červených dresoch, Liverpool v tyrkysových.
 
Oba tímy práve vychádzajú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
 
Úvodné zostavy:

Manchester United: D. Henderson – Wan-Bissaka, Bailly, Lindelöf, Shaw – McTominay, Fred – Rashford, B. Fernandes (C), P. Pogba – Cavani.

Náhradníci: de Gea – A. Diallo, M. Greenwood, Mata, N. Matić, Telles, Tuanzebe, van de Beek, B. Williams.

Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, N. Phillips, R. Williams, Robertson – Wijnaldum (C), Fabinho, Th. Alcântara – M. Salah, Firmino, Diogo Jota.

Náhradníci: Adrián, Kelleher – Jones, Shaqiri, Tsimikas, Mané, Origi, N. Williams, Woodburn.

Rozhodca: Taylor – Beswick, Nunn.
 
Fanúšikovia Manchesteru United i dnes protestovali a dokonca zablokovali tímový autobus Liverpoolu, ktorému vypustili pneumatiky. Domáci sa tentokrát poistili a všetci hráči Manchesteru United boli na štadióne už niekoľko hodín pred zápasom.
 
Manchester United má kvôli odloženiu tohto zápasu v závere sezóny neuveriteľne nabitý program, pretože za 5 dní odohrá tretí ligový zápas. Pred týždňom si „červení diabli“ zaistili postup do finále Európskej ligy, keď po jasnej výhre 6:2 prehrali v odvete na ihrisku AS Rím 2:3. V nedeľu vyhralo United na ihrisku Aston Villy 3:1, v utorok však doma podľahlo Leicesteru 1:2 a stratilo tak už i teoretickú šancu na titul.

Liverpool odohral za rovnakú dobu jediný ligový zápas, v ktorom v sobotu doma zdolal Southampton 2:0. V tabuľke sa nachádza na šiestom mieste a na štvrtú Chelsea, v porovnaní s ktorou má dva zápasy k dobru, stráca 7 bodov. Dnes tak na oživenie šancí na Ligu majstrov musí nutne zvíťaziť.
 
Vitajte späť pri on-line prenose zo zápasu Manchester United – Liverpool FC. Tento zápas sa mal pôvodne odohrať v nedeľu 2. mája, kvôli protestom fanúšikov domáceho tímu proti majiteľom klubu – rodine Glazerovcov – a dokonca i prieniku skupín domácich fanúšikov na štadión Old Trafford musel byť zápas odložený.
 
Tento zápas bol presunutý na štvrtok 13. mája 2021.
 
Dnes sa hrať nebude! Po debatách polície, zástupcov Premier League, oboch klubov a miestnych úradov bolo z bezpečnostných dôvodov definitívne rozhodnuté o odložení zápasu na neurčito.
 
Informácia o tom, či sa výkop zápasu presunie na neskorší čas alebo sa dnes hrať nebude, stále nebola potvrdená. Hráči oboch tímov navyše stále nie sú na štadióne.
 
Keďže fanúšikovia zrejme neprinikli do útrob štadióna (šatní a priestorov pre hráčov), nemalo by dôjsť k narušeneniu „bubliny“. Na Old Trafford medzitým zaznelo hlásenie, že bezpečnosť na štadióne bola zaistená.
 
Hlavný rozhodca zápasu Michael Oliver sa už nachádza na štadióne a sleduje situáciu. Niektoré zdroje uvádzajú, že zápas by sa mal začať o 19:30, tento čas ale zatiaľ nepotvrdila Premier League.
 
Polícia a bezpečnostné zložky vytlačili skupiny fanúšikov od štadióna. Hráči sú stále v hoteli.
 
Fanúšikovia Manchesteru United dve hodiny pred zápasom vtrhli na trávnik štadióna Old Trafford, aby protestovali proti majiteľom klubu – rodine Glazerovcov – ktorí chceli zapojiť klub do Európskej Superligy. Fanúšikovia síce už opustili štadión, stále sa ale nachádzajú pred ním a odpaľujú svetlice a ďalšiu pyrotechniku. Zostavy oboch tímov boli zverejnené, hráči sú však stále v hoteli v centre Manchesteru, pretože sa k štadiónu nedokážu dostať. Nateraz je teda zápas odložený a o ďalšom vývoji vás budeme informovať.
 
Úvodné zostavy:

Manchester United: D. Henderson – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire (C), Shaw – McTominay, Fred – M. Greenwood, B. Fernandes, P. Pogba – Rashford.

Náhradníci: de Gea – Bailly, Cavani, Mata, N. Matić, Telles, Tuanzebe, B. Williams, van de Beek.

Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, N. Phillips, Kabak, Robertson – Th. Alcântara, Fabinho, Milner (C) – M. Salah, Firmino, Mané.

Náhradníci: Adrián – Diogo Jota, Jones, Keïta, Oxlade-Chamberlain, Tsimikas, Shaqiri, Wijnaldum, R. Williams.

Rozhodca: Oliver – Burt, Bennett.
 
Tento zápas sa kvôli nariadeniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.
 


Vzájomné zápasy

Vzájomná bilancia v anglickej Premier League hovorí v prospech Manchesteru United, ktorý vyhral z 57 zápasov proti Liverpoolu 28. „The Reds“ sa z výhry radovali 15-krát a 14 zápasov sa skončilo nerozhodnými výsledkami. V poslednej dobe sa však United v lige proti Liverpoolu nedarí a naposledy ho zdolalo ešte v marci 2018. Prvý vzájomný ligový zápas v tomto ročníku sa v polovici januára tohto roka v Liverpoole skončil 0:0, okrem toho sa však oba tímy stretli i v 1/16-finále FA Cupu a v ňom postúpil ďalej po výhre 3:2 Manchester United.

Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
16. 12. 2018: Liverpool – Manchester United 3:1
24. 2. 2019: Manchester United – Liverpool 0:0
20. 10. 2019: Manchester United – Liverpool 1:1
19. 1. 2020: Liverpool – Manchester United 2:0
17. 1. 2021: Liverpool – Manchester United 0:0
 


Liverpool FC

Liverpool sa po sérii katastrofálnych výsledkov, hlavne vo februári a marci 2021, prepadol až takmer do stredu tabuľky a napriek zlepšenej forme v posledných týždňoch sa mu miestenka do Ligy majstrov vzďaľuje. Zo šiesteho miesta stráca na 4. Chelsea sedem bodov, po troch ligových výhrach za sebou totiž v posledných dvoch kolách len remizoval s tímami, ktoré by mal papierovo zdolať (Leeds, Newcastle). Liverpool má piaty najproduktívnejší útok ligy (55 strelených gólov), ktorý vedie aktuálne druhý najlepší strelec ligy Mohamed Salah (20 gólov). V tabuľke zápasov vonku sú „The Reds“ na šiestom mieste, zo 16 duelov na cudzích ihriskách ale prehrali len tri.

Posledných 5 ligových zápasov:
Wolverhampton – Liverpool 0:1
Arsenal – Liverpool 0:3
Liverpool – Aston Villa 2:1
Leeds – Liverpool 1:1
Liverpool – Newcastle 1:1
 


Manchester United

„Červení diabli“ budú už takmer s istotou na druhom mieste a ak by dnes prehrali, tak Manchester City už bude mať zaistený titul. Päť kôl pred koncom súťaže strácajú na svojho mestského rivala 13 bodov, naopak pred tretím Leicesterom majú štvorbodový náskok. Za posledné tri mesiace prehral Manchester United jediný súťažný zápas – v FA Cupe s Leicesterom – a vo štvrtok otočil i prvý zápas semifinále Európskej ligy, v ktorom po skvelom druhom polčase zmietol AS Rím tenisovým výsledkom 6:2. United má druhý najproduktívnejší útok anglickej Premier League (64 strelených gólov) a súčasne tretiu najlepšiu obranu súťaže (35 inkasovaných gólov). V tabuľke domácich zápasov je United na treťom mieste a posledné štyri domáce zápasy za sebou vyhralo.

Posledných 5 ligových zápasov:
Manchester United – West Ham 1:0
Manchester United – Brighton 2:1
Tottenham – Manchester United 1:3
Manchester United – Burnley 3:1
Leeds – Manchester United 0:0
 
Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Manchester United – Liverpool FC. Stretnutie 34. kola anglickej Premier League sa začne o 17:30.