koniec Manchester United – Liverpool FC
2:4
(1:2)
Komentuje: Michal Sadlek
 
90+4
Tak predsa len prišla ešte jedna gólová príležitosť domáceho tímu! Pogba vysunul do samostatného úniku krásnym pasom Rashforda, ktorý si loptu potiahol do šestnástky a strelou okolo vybiehajúceho brankára Alissona tesne minul ľavú tyč brány Liverpoolu.
 
90+2
Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Mohamed Salah, prichádza Neco Williams.
 
90
Liverpool dal gól!
Je zrejme definitívne rozhodnuté! Jones po tom, ako prišiel Matić o loptu, nakopol hrací predmet za obrancov Manchesteru United na rozbehnutého MOHAMEDA SALAHA. Ten si loptu potiahol do šestnástky a nakoniec obstrelil strelou k vzdialenejšej tyči vybiehajúceho brankára Hendersona.
 
86
Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Eric Bailly, prichádza Nemanja Matić.
 
85
Žltú kartu za podrazenie Thiaga Alcântaru ostrým sklzom v strede poľa dostáva Edinson Cavani (Manchester United).
 
79
Žltú kartu za šliapnutie na nohu Fabinha v strede poľa dostáva Scott McTominay (Manchester United).
 
78
Bruno Fernandes zakrútil loptu z priameho kopu technickou strelou tesne nad brvno Alissonovej brány.
 
75
Mané si hneď v prvom útoku po príchode na trávnik nabehol na pas Alexander-Arnolda z vlastnej polovice, loptu mu ale vyrazil výborným zákrokom nohou vybiehajúci brankár Manchesteru United Henderson.
 
74
Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Diogo Jota, prichádza Sadio Mané.
 
74
Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Georginio Wijnaldum, prichádza Curtis Jones.
 
70
Už mohlo byť vyrovnané! Shawov center nedokázali obrancovia Liverpoolu odkopnúť, lopta sa tak od Fernandesa dostala na zadnú tyč, kde bol Greenwood. Ten ani na dvakrát neprestrelil zblízka blokujúcich hráčov hosťujúceho tímu.
 
68
Manchester United dal gól!
Domáci znižujú a vracajú sa do hry! MARCUS RASHFORD si narazil loptu s Cavanim, ktorý mu ju vrátil za obranu Liverpoolu do šestnástky a Rashford strelou po zemi okolo vybiehajúceho brankára Alissona usmernil loptu k ľavej tyči brány hostí.
 
63
Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Fred, prichádza Mason Greenwood.
 
62
Center domácich obrana Liverpoolu vyriešila a hostia opäť vyrazili do okamžitého protiútoku. Alexander-Arnold dostal prihrávku na ľavú stranu šestnástky, jeho strela ale šla priamo na brankára Hendersona, ktorý ju vyrazil.
 
59
Na konci rýchleho protiútoku Liverpoolu dostal úplne voľný Diogo Jota loptu od Firmina na ľavú stranu šestnástky Manchesteru United. Portugalčan potom tvrdou strelou trafil pravú tyč Hendersonovej brány.
 
48
Prvú žltú kartu zápasu dostáva za šliapnutie na nohu Dioga Jotu v strede poľa Eric Bailly (Manchester United).
 
47
Liverpool dal gól!
Hostia hneď v úvode druhého polčasu odskakujú do dvojgólového náskoku! Fredovu prihrávku pred šestnástkou United hostia vystihli a na konci ich bleskurýchleho protiútoku sa lopta dostala k Alexander-Arnoldovi, ktorý vystrelil cez obrancu z pravej strany pokutového územia. Jeho strela brankárovi Hendersonovi vypadla priamo pred dobiehajúceho ROBERTA FIRMINA, ktorý loptu dorazil do siete.
 
45+3
Liverpool dal gól!
Hostia otáčajú skóre a strieľajú domácim gól „do šatne“! Alexander-Arnold našiel krásnym centrom zo štandardnej situácie z pravej strany útočnej polovice na zadnej tyči nabiehajúceho ROBERTA FIRMINA, ktorý prudkou hlavičkou nasmeroval loptu do pravého horného rohu Hendersonovej brány.
 
41
Pogba si spracoval prihrávku pred šestnástku, naviedol si loptu do šestnástky a cez obrancu vystrelil do bočnej siete Alissonovej brány.
 
34
Liverpool dal gól!
Je vyrovnané! Po centri Liverpoolu z rohu sa lopta v šestnástke odrazila k Phillipsovi, ktorý z otočky vystrelil. Jeho strela nebola vôbec presná, letela ale priamo na neobsadeného DIOGA JOTU, ktorý ju pätičkou chrbtom k bráne usmernil mimo dosahu domáceho brankára Hendersona.
 
32
Wijnaldum vysunul prienikovou prihrávkou na ľavé krídlo Robertsona, ktorý posunul loptu na hranicu šestnástky k Diogovi Jotovi. Portugalčan si loptu spracoval a ešte kým bola vo vzduchu, vypálil pod brvno. Domáci gólman Henderson túto strelu výborným zákrokom vyrazil.
 
28
Bailly podľa názoru hlavného rozhodcu Anthony Taylora zasiahol v súboji s Phillipsom najprv loptu, pôvodne nariadená penalta je preto odvolaná.
 
27
Hlavný rozhodca ešte konzultoval Baillyho zákrok s videoasistentom. Ten mu poradil, aby sa šiel na videozáznam pozrieť sám.
 
26
Po rohovom kope najprv zablokoval McTominay strelu Rhysa Williamsa rukou „pri tele“ a potom v súboji o odrazenú loptu podrazil Phillipsa Bailly. Hlavný rozhodca Anthony Taylor ukázal na penaltový bod.
 
23
Alexander-Arnold pekným pasom do šestnástky našiel nabiehajúceho Dioga Jotu, ktorý zblízka nasmeroval loptu priamo do vybiehajúceho brankára Manchesteru United Hendersona.
 
10
Manchester United dal gól!
Domáci otvárajú skóre! Wan-Bissaka našiel prihrávkou na pravej strane šestnástky takmer z bránkovej čiary dobiehajúceho BRUNA FERNANDESA. Ten si loptu spracoval, technicky vystrelil na Alissonovu bránu a jeho strelu zrazil kolenom mimo dosahu vlastného brankára Nathaniel Phillips.
 
5
Alissonovu pomalú prihrávku na Rhysa Williamsa vystihol Cavani, ktorému sa však strela veľmi nevydarila a loptu po zemi poslal mimo brány Liverpoolu.
 
Tento zápas bol presunutý na štvrtok 13. mája 2021.
 
Dnes sa hrať nebude! Po debatách polície, zástupcov Premier League, oboch klubov a miestnych úradov bolo z bezpečnostných dôvodov definitívne rozhodnuté o odložení zápasu na neurčito.
 
Informácia o tom, či sa výkop zápasu presunie na neskorší čas alebo sa dnes hrať nebude, stále nebola potvrdená. Hráči oboch tímov navyše stále nie sú na štadióne.
 
Fanúšikovia Manchesteru United dve hodiny pred zápasom vtrhli na trávnik štadióna Old Trafford, aby protestovali proti majiteľom klubu – rodine Glazerovcov – ktorí chceli zapojiť klub do Európskej Superligy. Fanúšikovia síce už opustili štadión, stále sa ale nachádzajú pred ním a odpaľujú svetlice a ďalšiu pyrotechniku. Zostavy oboch tímov boli zverejnené, hráči sú však stále v hoteli v centre Manchesteru, pretože sa k štadiónu nedokážu dostať. Nateraz je teda zápas odložený a o ďalšom vývoji vás budeme informovať.
 
Tento zápas sa kvôli nariadeniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.