koniec Slovensko – Kazachstan
6:2
(3:0, 1:1, 2:1)
Komentuje: Ivan Harčár
 
Prvý raz v Ostrave zaznie hymna Slovenska, pretože naši hokejisti zvládli povinnú jazdu a zdolali nepríjemný Kazachstan 6:2. Treba sa však poradovať do polnoci a sústrediť sa už na zajtra. Popoludní nastúpime proti hviezdnej USA, ktorej máme čo vracať z prípravného duelu v Bratislave, ktorý sme prehrali 2:6. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia.
 
Koniec zápasu.
 
58:00
Prebiehajú posledné dve minúty stretnutia.
 
Reklamná prestávka.
 
56:54
Krásnu strelu zápästím zaznamenal Martin Faško – Rudáš, ale v tomto prípade si nedožičil ešte jeden presný zásah na turnaji. Bojarkin zvládol zákrok.
 
54:34
Veľa prihrávok našich hokejistov! Už to smrdelo exhibíciou! Zakončiť z kruhu mal Hudáček, no šperkoval to ešte na Cingela, ktorý sa zamotal!
 
53:33
Juraj Slafkovský bol pri situácii, kedy sa ponúkala gólová šanca Petrovi Cehlárikovi. Tomu niečo chýba od začiatku šampionátu. Nie je v takej pohode, ako by sme potrebovali.
 
52:18
Kelemen nevychádzal dobre z vlastnej obrannej tretiny. Dokonca vyprodukoval chybu. Adil Beketajev priamo ohrozil Škorvánka, ktorý na chvíľu zaváhal a nevedel, či má puk medzi betónmi. Našťastie mal.
 
51:30
Libor Hudáček sa ocitol v identickej pozícii ako nedávno Michajlis! Teraz išlo o ľavú žŕdku, ale Bojarkin nebol vystavený dorážaniu!
 
51:05
Kazachstan dal gól! No, toto môžeme brať aj ako kontroverzný gól Kazachov. Škorvánek spoza bránky na druhej tyčke zastavil zakončenie NIKITU MICHAJLISA, ktorý však trikrát búchal do betónu, až kým puk nepokoril čiaru. Čudo, že rozhodcovia nepískali, ale zase aj Koch nemal zaspať na vavrínoch. Asistencie: Alichan Omirbekov a Samat Danijar.
 
Reklamná prestávka.
 
50:25
Andrej Kudrna sa uvoľnil! Spred Bojarkina nasadil nepresné zakončenie z bekhendu!
 
49:54
Martin Fehérváry napol svaly a vypálil kvalitný projektil z modrej čiary. Bojarkin v spolupráci s obrancami odolal.
 
49:02
Pospíšil nechcel poslať puk na zakázané uvoľnenie, ale nemal to dobre komunikované s Milošom Kelemenom. Hra bude pokračovať od bránky Škorvánka.
 
48:39
Náročný zákrok mal brankár Bojarkin. Pekný bekhendový pokus na neho vyslal obranca Andrej Golian, no ďalšie navýšenie vedenia sa nekonalo.
 
47:27
Škorvánek skontroloval situáciu za sebou, či náhodou neputoval puk do bránky, ale nebola to pravda! Hneď na to preletela iskra medzi Kochom a Beketajevovom!
 
Reklamná prestávka.
 
45:52
Miloš Kelemen v samostatnom nájazde! Nerozchytaný Bojarkin ostal stáť v strede bránky! Strelu nášho útočníka vyrazil!
 
45:06
Striedanie v tíme Kazachstan:
z ihriska odchádza Andrej Šutov, prichádza Nikita Bojarkin.
 
45:06
Slovensko dalo gól! Šiesty puk končí za chrbtom kazašského brankára. Opäť treba vyzdvihnúť Hudáčka. Ten ukázal parádny prehľad v hre. LUKÁŠOVI CINGELOVI nabíjal pred bránku a koncovka z jeho hokejky putovala do brány po ľade medzi nohy Šutovova, ktorý mieri na lavičku. Asistencia: Libor Hudáček.