koniec Bielorusko – Česko
0:3
(0:3, 0:0, 0:0)
Komentuje: Lukáš Pancurák
 
Skončil sa dnešný zápas medzi Bieloruskom a Českom. Nepriniesol žiadne prekvapenie, práve naopak, Česi dominovali vo všetkých smeroch a zaslúžene vyhrali 3:0.

Pomer striel v dnešnom zápase: 21:33

Najlepší hráči zápasu:

v tíme Bieloruska: Vitali Trus
v tíme Česka: Michal Moravčík

S týmto konštatovaním sa už s vami pre dnešok lúčim. Prajem vám pekný zvyšok večera, stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák.
 
Koniec zápasu.
 
59:30
Posledných tridsať sekúnd, už sa nič podstatné neudeje.
 
58:20
Sekundy teraz plynú pomerne rýchlo, medzičasom sa začali posledné dve minúty tretej tretiny. Puk si vypýtal Tomáš Hyka, ktorý to ale teraz nemal na strelu.
 
57:55
Bielorusi kombinujú, avšak len v strednom pásme. Česi totiž výborne vykrývajú svoju modrú čiaru.
 
56:51
Jordán sa po puk ponáhľať nemusel, Bielorusko sa totiž dopustilo zakázaného uvoľnenia. Vhafzovať sa preto bude pred jeho bránkou.
 
56:03
Krejčík kombinoval na útočnej modrej čiare s Plekancom. Prinieslo to aj jednu strelu, po ktorej Trus puk spoľahlivo prikryl. Medzičasom nám začali plynúť posledné štyri minúty riadnej hracej doby.
 
55:26
Riadna hracia doba sa pomaly blíži ku svojmu koncu. Dianie na ľadovej ploche nenasvedčuje vôbec tomu, že by mal ešte niektorý z tímov skórovať. Napokon, pred malou chvíľou sa skončila aj presilová hra Čechov.
 
55:00
Dnešné stretnutie sleduje priamo v Royal Atene 5636 divákov.
 
54:20
Už boli Česi opäť usadení pred bránkou svojho súpera, na ktorú chceli strieľať švihom. Defenzíva ten puk zastavila a následne poslala cez všetky čiary.
 
53:40
Bielorusi sa pomerne rýchlo oslobodili, puk letí ďaleko od bránky Trusa.
 
53:23
Vylúčenie v tíme Bielorusko (Nikita Ustinenko – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
 
52:57
Česi sa stále držia v pásme súpera, stále ale len v rohoch. Dlhší čas sa nestrieľalo, Bielorusi by navyše potrebovali unavených hráčov aj prestriedať.
 
51:49
Aj Krejčí sa skúšal dostať do lepšej streleckej pozície. A ani jemu sa to nepodarilo. Hráči sa začínajú trápiť a najradšej by sa už videli v oboch kabínach.
 
50:35
Kubalík zaviezol puk do útočnej tretine, kde ho posunul na pravú stranu. Tento priestor mali Bielorusi výborne pokrytý, a tak z toho zakončenie nebolo.
 
50:03
Nasleduje komerčná prestávka. Príde po dobrom zakončení, ktoré musel Pavel Francouz vytlačiť aspoň na ochrannú sieť.
 
49:32
Hra teraz mierne stratila na svojom tempe. Do útočnej tretiny sa dostali Česi, ktorí puk nahodili na zadný mantinel. Následne ho už ale dokorčuľovať nedokázali.
 
48:30
Na opačnej strane to nemyslel vôbec zle Lisovec. Ten hľadal štrbinku medzi tyčkou a Francouzovým telom, našťastie pre Česko ju nenašiel.
 
47:15
Čo tomu chýbalo. Pred Trusa sa dostal inak dnes nevýrazný Kubalík, ktorý dal o sebe vedieť dobrým streleckým pokusom. Nanešťastie pre Čechov gól neznamenal.
 
46:28
Českí fanúšikovia sa na tribúnach výborne bavia. Opäť sa ich tu zišlo pomerne veľa, a tak dokážajú vytvárať svojim hokejistom domáce prostredie.