koniec Slovensko – USA
4:1
(2:0, 1:1, 1:0)
Komentuje: Dominika Haršáni Handzušová
 
59:55
Vylúčenie USA – Erik Johnson – dve minúty za krosček. Najprv krosčekoval Záborského za bránou a ešte mu uštedril úder aj do tváre.
 
58:36
Slovensko dalo gól!
Daňo mieril do útočného pásma, jeho strela z ľavej strany bola zblokovaná, ale po odraze o zadný mantinel ho dokázal spoločne so Šatanom vybojovať a MARKO DAŇO potvrdzuje víťazstvo Slovákov strelou do prázdnej brány!
Asistencia: Miroslav Šatan.
 
57:43
Ben Bishop je na striedačke, USA v šiestich!
 
54:16
Vylúčenie USA – Craig Smith – dve minúty za krosček.
 
41:28
Vylúčenie USA – Erik Johnson – dve minúty za seknutie. Z trestnej lavice sa tak dostane po oddychu Craig Smith.
 
39:14
USA dalo gól!
Tlak rezultuje v gól do našej brány, DANNY KRISTO prestrelil z pravého kruhu Staňu, ktorý strelu poriadne nevidel.
Asistencia: Matt Carle.
 
30:48
Slovensko dalo gól!
RENÉ VYDARENÝ sa stiahol od modrej čiary po pravej strane pred bránu, na ľavej strane si to zatiaľ Záborský vymenil s Kukumbergom a VYDARENÝ už mohol len doklepnúť puk do odkrytého priestoru.
 
28:57
Marcel Haščák, ktorého trafil Stastny do prilby čepeľou v rohu pri boji o puk, bol následne ešte nešetrne prišpendlený o mantinel Craigom Smithom a ten dostáva dve plus desať minút za napadnutie oblasti hlavy a krku. Teda naša presilovka na dve minúty a Craig Smith bude do konca tretiny svojmu tímu chýbať.
 
23:07
Vylúčenie Slovensko – Mário Bližňák – dve minúty za hákovanie.
 
14:26
Staňa opäť čaruje! A znova to bol Stapleton, kto si na ňom vylámal zuby! Už jeho teč strieľanej prihrávky pred bránu vyrazil a poradil si aj s nebezpečnými dorážkami cez betón.
 
12:05
Stapleton dostal prihrávku od Oshieho do medzikružia, Staňa vytiahol skvelý zákrok! V rozkľaku vyrazil jeho strelu na protipohyb.
 
07:38
Vylúčenie Slovensko – Milan Jurčina – dve minúty za nedovolené bránenie v hre.
 
03:44
Slovensko dalo gól!
Tak to je neuveriteľné, ako sme sa doteraz nadreli na každý a jeden gólik a teraz z dvoch priamych striel na bránu dva góly! MARTIN BARTEK dostal prihrávku, nakorčuľoval si po ľavom krídle do pásma a jeho strela z uhla na bránu prešla Bishopovi pomedzi betóny za chrbát!
Asistencia: Miroslav Šatan .
 
01:14
Vylúčenie USA – TJ Oshie – dve minúty za nedovolené bránenie v hre.
 
00:15
Slovensko dalo gól!
Bishop pristavil nahodenie za bránou, ale bol tam sám, proti nemu nabehol Kopecký, o ktorého sa to odrazilo pred bránu a BRANKO RADIVOJEVIČ strieľa rýchly prvý gól!
Asistencia: Tomáš Kopecký.