koniec po predl. Slovensko – USA
4:3
(1:3, 1:0, 1:0 - 1:0)
Komentuje: Tomáš Lengyel
 
ORAVEC - 4:3
 
56:29
Slovensko dalo gól!
Je rozhodnuté. Po buly sa loptička dostala k BORISOVI ORAVCOVI, ktorého presná strela ukončuje svetový šampionát v Zugu. Naši hokejbalisti obhájili titul majstrov sveta. Bez asistencie.
 
52:50
Ďalšia príležitosť Američanov na rozhodnutie. Ruizova strela spomedzi kruhov neprešla cez Petríkovu lapačku.
 
45:11
Prišla ďalšia americká šanca na rozhodnutie. Schlegel ostal úplne sám na ľavom kruhu, no vo výbornej pozícii minul bránu.
 
44:45
Záverečné sekundy patria Američanom. Výborný Housser sa dostal medzi kruhy a jeho bekhendovej strele opäť chýbal iba kúsok ku gólu.
 
43:50
Obrovská šanca USA. Hneď po vhadzovaní sa dostal k loptičke Housser, ktorý bez prípravy vypálil a len o pár centimetrov minul slovenskú bránu.
 
41:00
Oravec sa ocitol v dobrých gólových príležitostiach. Najprv sa samostatne dostal cez viacero amerických hráčov a zakončoval z pravého kruhu. Následne dostal prihrávku do predbránkového priestoru, ale jeho pokus pokryl Rethage.
 
MINÁRIK - 3:3
 
37:59
Slovensko dalo gól!
Naši hokejbalisti zaslúžene vyrovnali. Sedem minút pred koncom tretej tretiny vypálil JOZEF MINÁRIK, ktorý prekonal amerického brankára. Asistencia: Lukáš Maděra.
 
37:10
Ďalšia tutovka na našej strane. Rampáček na seba natiahol dvoch hráčov, našiel medzi kruhmi voľného Kollára, ktorý bez váhania vystrelil, no Rethage vytiahol kvalitný zákrok.
 
36:45
Veľká šanca našich. Housser sa nechal obrať o loptičku. Oravec ju získal a mohol prihrávať voľnému Rímskemu. Napokon zobral zodpovednosť na seba a vystrelil na Rethagea.
 
31:31
Vylúčenie USA. 2 minúty za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou dostal Chris Liebers.
 
28:40
Vylúčenie Slovensko. Opäť sme Američanov pustili k slovu a urobili sme faul. 2 minúty strávi na trestnej lavici Milan Ladiver, ktorý sa previnil nedovoleným bránením.
 
ORAVEC - 2:3
 
27:27
Slovensko dalo gól!
V týchto momentoch sa nám podarilo zovrieť Američanov v obrannom pásme a dočkali sme sa zníženia. BORIS ORAVEC sa natlačil pred bránu a zasunul loptičku za Rethageov chrbát. Asistencie: Dušan Danko, Ján Rímsky.
 
21:43
Vylúčenie USA. 2 minúty za sekanie dostáva aj Chris Liebers. Presilová hra piatich proti trom pre Slovensko.
 
21:04
Vylúčenie USA. Hneď po buly bol faulovaný Ladiver. 2 minúty za sekanie pre Sullivana.
 
20:15
Obrovská šanca našich. Slovák zachytil loptičku na modrej čiare, prihral Škultétymu, ten našiel ešte lepšie postaveného Beniača, no slovenský útočník nepridal druhý gól.
 
11:57
USA dali gól! Zdalo sa, že sa ubránime, no potom prišiel prienik obrancu MICHAELA COLCORDA, ktorý si položil brankára Petríka a bekhendom poslal loptičku do našej siete. Asistencie: Chris Haynes, Denny Schlegel.
 
09:59
Vylúčenie Slovensko. 2 minúty sa teraz budeme musieť brániť kvalitnej americkej presilovke, pretože na trestnú lavicu putuje za nedovolené bránenie Roman Bujdák.
 
08:47
USA dali gól! Úspešná presilovka v podaní zámorského tímu. Najskôr sa zdalo, že v sieti skončila delovka Houssera, no jeho strelu pravdepobodne tečoval JIM DAUGHERTY. Asistentecie: Andrew Hildreth, Bobby Housser.
 
07:56
Vylúčenie Slovensko. 2 minúty za nedovolené bránenie v hre dostal Boris Oravec.
 
05:02
Vylúčenie USA. 2 minúty za nedovolené bránenie strávi na trestnej lavici Andrew Hildreth.
 
01:40
USA dali gól! Netešili sme sa dlho. Hneď po vhadzovaní prešiel do útočného pásma JESS HACKETT, vystrelil spoza obrancu, Petrík na loptičku dobre nevidel a inkasoval. Asistencia: Chris Haynes.
 
01:38
Slovensko dalo gól!
Výborný úvod našich hokejbalistov. Americká defenzíva zabudla na MILANA BENIAČA, ktorý sa zoči-voči Rethageovi nepomýlil a poslal Slovensko do vedenia. Asistencie: Marek Slovák, Pavol Blahut.