koniec Slovinsko – Slovensko
1:0
(0:0)
Komentuje: Miroslav Revaj
 
Ťažko sa teraz hľadajú slová, ako zhodnotiť tento zápas. Po celý zápas sme vyslali len jednu strelu na bránu domácich a tak sa môže zdať, že sme zaslúžene prehrali. Avšak, Slovinsko zase nepredviedlo nijak impozantný výkon oproti našim reprezentantom a hra bol vyrovnaná. Žiaľ strelecká nemohúcnosť, ktorá našu reprezentáciu sprevádza už dlhší čas nás opäť dobehla a prehrávame tento zápas 0:1! Slovinsku vyšla v podstate jediná šanca v druhom polčase a Kronaveter rozhodol o osude tohto zápasu.

Po dvoch zápasoch tak máme na svojom konte 0 bodov, dva inkasované góly, žiaden sme nedali a máme len jednu strelu na bránu! Našu reprezentáciu stále zmetajú nejaké konflikty a podobne. Toto všetko musíme zahodiť za hlavu a sústrediť sa na zápas so Škótsko, ktorý odohráme v utorok v Trnave a tam už musíme bezpodmienečne bodovať, ideálne brať všetky body.

Ja Vám teda ďakujem za vašu pozornosť a želám Vám aspoň pekný zvyšok neskorého večera!
 
90+5
Koniec zápasu.
 
90+4
Stále sa nám nedarí vytvoriť si sústavný tlak na domácu reprezentáciu, nevieme sa dostať do šance a po celý zápas poriadne vystreliť na bránu. Naše nádeje na bodový zápis z toho zápasu sú už mizivé.
 
90+3
Rýchly brejk domácich, Novaković skúšal centrovať z pravej strany, s takouto loptou však brankár Kozáčik problémy nemal. Na štadióne je niečo málo cez 10 000 divákov. Domáci tím je už čoraz bližšie ku všetkým trom bodom.
 
90+2
Do pokutového územia domácich centroval z ľavej strany Holúbek, avšak lopta nenašla nikoho z našich reprezentantov. Postupne sa usadzujeme na útočnej polovičke, ale nevieme sa dostať do šance.
 
90+1
Striedanie v tíme Slovinsko: z ihriska odchádza Roman Bezjak, prichádza Miha Mevlja.
 
90
Hlavný rozhodca tohto zápasu Nicola Rizzoli nastavuje ešte 5 minút! Uvidíme, či sa nášmu tímu podarí ešte niečo vymyslieť!
 
89
Čakáme už aj na údaj o nastavenom čase, momentálne sa nevieme dostať ku lopte a po faule od Hubočana sa budeme musieť opäť brániť. Veľa času už do konca zápasu neostáva, nedokážme založiť súvislú útočnú akciu a tak to už s našim tímom vyzerá veľmi zle.
 
88
Žltú kartu dostáva Juraj Kucka (Slovensko).
 
87
Už to skúšame aj dlhými loptami dopredu, avšak tam takéto lopty nemá kto od nás zbierať. Síce sa už častejšie dostávame ku lopte, ale ku ničomu súvislému to nevedie. Tento útok našich navyše zastavuje ofsajd.
 
86
Pred bránu domácich poslal Kucka prihrávku na Maka, pred ním však obrana domácich dokázala loptu dostať do bezpečia. Takéto prihrávky sú veľmi čitateľné a domáci s tým mať problémy proste nemôžu.
 
85
Opäť sa hra prerušila, toto budú domáci futbalisti robiť často, že budú pýtať ošetrenie po každom súboji. Naši chlapci sú momentálne pri lopte a bojujú čo im sily stačia. Avšak smerom dopredu to je stále také kŕčovité.
 
84
Žltú kartu dostáva Michal Ďuriš (Slovensko).
 
83
V hre už pokračujeme, pri lopte sú však domáci futbalisti a snažia sa kombinovať na našej polovičky, aby tak nazbierali cenný čas. Ani teraz sa tak naši chlapci nemôžu dostať do tlaku.
 
82
Hra sa teraz prerušila, pretože po osobnom súboji ostáva na trávniku ležať jeden z domácich futbalistov. Toto Slovinsku vyhovuje, naši sa tak aj naďalej nemôžu dostať do tlaku. Čas hrá navyše proti nám.
 
81
Žltú kartu dostáva Aljaž Struna (Slovinsko).
 
80
Tréner Ján Kozák tak siahol ku avizovanému trojnásobnému striedaniu. Na trávnik tak prišli hráči do ofenzívy, našim sa však nedarí dlhšie si podržať loptu na svojich kopačkách a dostať tak domácich pod tlak.
 
79
Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Patrik Hrošovský, prichádza Michal Ďuriš.
Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Lukáš Pauschek, prichádza Erik Sabo.
Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Dušan Švento, prichádza Jakub Holúbek.
 
78
Loptu však začínajú mať častejšie na kopačkách domáci futbalisti a tak sa musíme momentálne brániť. Slovinsko tak zatiaľ úspešne kráča za svojim víťazstvom v tomto zápase.
 
76
Obraz hry sa však po góle vôbec nemení. Aj naďalej sledujeme ako lopta lieta od jedného tímu ku druhému, avšak domáci tím vyhráva 1:0! Naši chlapci tak majú pred sebou veľmi náročnú úlohu, v tomto zápase proste potrebujeme bodovať.
 
75
Náš tím sa tak dostáva do nepríjemnej situácie. Do konca zápasu však predsa len ostáva ešte nejaký ten čas, smerom dopredu to však z našej strany vôbec nie je dobré. Vyzerá to tak, že tréner Kozák siahne rovno ku trojnásobnému striedaniu.
 
74
Slovinsko dalo gól!
Domáci tím sa po rýchlej útočnej akcie dostáva do vedenia 1:0! Naši chlapci si nedali pozor v zadných radoch, tesne za stredovou čiarou sa ku lopte dostal Iličić, ktorý našiel pred pokutovým územím krásnou prihrávkou ROKA KRONAVETERA a nový muž na ihrisku nedal svojou presnou strelou ku tyčke žiadny šancu Kozáčikovi na zákrok. Domácemu trénerovi tak tento ťah vyšiel na výbornú.
 
73
Teraz sa podarilo našim chlapcom sa dlhšie udržať na útočnej polovičke, do šance sa tlačil Švento, lopta mu však napokon odskočila. Obaja brankári sú v druhom polčase bez práce.
 
72
Striedanie v tíme Slovinsko: z ihriska odchádza Jasmin Kurtić, prichádza Rok Kronaveter.
 
71
Postupne sa lopta dostala na kopačky našich chlapcov, avšak útok, ktorý založil Greguš ku ničomu neviedol. Domáci sa následne stihli rýchlo vrátiť späť na svoju polovičku a naši chlapci hľadajú priestor, odkiaľ by sa dalo zaútočiť.
 
70
Pri lopte sú momentálne domáci futbalisti, avšak v prechode na útočnú polovičku sa im nedarí, naši začínajú vyššie napádať. Pri postrannej čiare sa schyľuje ku druhému striedaniu v domácom tíme, na naše prvé striedanie sa tak stále čaká.
 
69
Žltú kartu dostáva Ján Ďurica (Slovensko).
 
68
Do hry sa dostáva domáci futbalista Novaković, ktorý je čo sa týka strieľania gólov veľmi aktívny. O tom dobre vieme aj my, v kvalifikačnom zápase o MS 2010 nám pri prehre 1:2 v Slovinsku strelil oba góly.
 
67
Striedanie v tíme Slovinsko: z ihriska odchádza Valter Birsa, prichádza Milivoje Novaković.
 
66
Ku lopte sa dostal domáci kapitán Cesar, avšak jeho center do nášho pokutového územia hlavou odvrátil Ďurica. Naši chlapci tak vyrážajú do rýchleho brejku, pri postrannej čiare sa schyľuje ku prvému striedaniu v domácom tíme.
 
65
Napokon sa nám to podarilo a pohodlne sme ustáli ďalší útok domácich futbalistov. Slovinsko momentálne kombinuje na svojej polovičke a z našej lavičky prichádza pokyn, aby sme vyššie napádali. Zatiaľ čakáme aj na prvé striedanie v oboch táboroch.
 
64
Do útoku sa teraz hnala domáca reprezentácia, avšak Hubočandobre zapracoval pri postrannej čiare a loptu dostal do bezpečia. Slovensko sa však bude musieť ešte brániť, pretože domáci sú na dostrel našej brány.
 
63
Saláta zachytil domácu rozohrávku a ihneď sa snažil loptu vysunúť dopredu na svojich spoluhráčov. Tam však dobre zapracovala obrana domácich a loptu za seba nepustila. Útoky sa začínajú striedať na oboch stranách.
 
62
Zaujímavý výsledok sa zatiaľ črtá v Škótsku, kde tamojšia domáca reprezentácia prehráva s Litvou 1:0! Aj tento zápas je z hľadiska vývoja v našej skupiny veľmi dôležitý.
 
61
Aj naďalej lopta lieta od jedného tímu ku druhému, v druhom polčase tak stále čakáme na prvú vážnejšiu šancu na jednej či druhej strane. Častejšie však útočia domáci futbalisti.
 
60
Pri postrannej čiare sa začali intenzívne rozcvičovať Bakoš, Nemec a Ďuriš. To sú všetko hráči do ofenzívy a práve na tomto mieste sa to z našej strany musí zlepšiť. Domáci zahrávali ďalší priamy kop, v pokutovom území si však pomohli faulom a do zakončenia sa tak nedostali.
 
59
Ku lopte sa teraz dostal Švento, ktorý prenikol do pokutového územia, avšak v ďalšom útočnom ťažení pokračovať nemohol, pretože sa ocitol v ofsajde. Lopta tak teraz pripadne domácim reprezentantom.
 
58
Lopta je momentálne na kopačkách našich futbalistov, ktorí sa postupne presúvajú na útočnú polovičku. Domáci tím sa tak teraz musí brániť, našim sa však zatiaľ nedarí poriadne ohroziť bránu Slovinska.
 
57
Po faule nášho obrancu zahrávali domáci opäť priam kop, ale znova loptu do bezpečia dostal náš kapitán Hamšík. Slovinsko je však predsa len o čosi aktívnejšie, avšak zatiaľ do našťastie domácim nič neprináša.
 
56
Žltú kartu dostáva Tomáš Hubočan (Slovensko).
 
55
Zatiaľ môžme konštatovať, že sledujeme úplne podobný obraz hry, ako tomu bolo aj v prvom polčase. Našim chlapcom chýba väčšia iniciatíva v zakladaní útokov, domáci ich zase nedoťahujú do konca. Ak to takto pôjde ďalej, remíza bude spravodlivá.
 
54
Priamy kop napokon naša reprezentácia postrážila, Hamšík včas dostal loptu do bezpečia a vyhnali sme tak domácich z našej obrannej polovičky. Môžme to tak teraz skúsiť smerom dopredu.
 
53
Domáci založili rýchly útočnú akciu po ľavej strane a Saláta fauloval domáceho futbalistu Bezjaka. Ten si bude musieť na podobné situácie dávať veľký pozor, pretože na svojom konte už jednu žltú karu má.
 
52
Teraz sme sa však na dlhšie dostali ku lopte a Švento sa s loptou dostal aj na útočnú polovičku. Tam ho však o loptu odzbrojili domáci obrancovia a následne Slovinsko zakladá rýchly protiútok.
 
51
Pri lopte sú už naši reprezentanti, avšak aj my kombinujeme len na svojej polovičke. Zatiaľ sa našim chlapcom nedarí založiť súvislú útočnú akciu. Domáci navyše vysoko napádajú a to robí našim chlapcom problémy.
 
50
Tento útok domácich napokon zastavil čiarový rozhodca, pretože sa Bezjak ocitol v ofsajde. Netrvalo však dlho a Slovinsko sa opäť dostalo pred našu bránku, Kurtić sa v pokutovom území dostal ku lopte, jeho strela z mierneho uhla však bola veľmi nepresná.
 
49
Momentálne sú pri lopte domáci futbalisti, avšak kombinujú len na svojej polovičke, pretože sa im nedarí prejsť stredovou čiarou. Z tribún sa opäť ozývajú naši fanúšikovia.
 
48
Domáci zahrávali po faule priamy kop, ten však bol z väčšej vzdialenosti a tak s ním naša reprezentácia nemala problém. Loptu sme vyviezli do bezpečia, Slovinsko však ostáva na našej obrannej polovičke.
 
47
Naši chlapci však rýchlo získali loptu na svoje kopačky, spolupráca Hrošovského s Pauschek však napokon nevyšla a lopta skončila od našich reprezentantov len za postrannou čiarou.
 
46
Druhý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol! Výkop teraz patril domácim futbalistom. Oba tímy nastupujú do druhého polčasu bez zmien v základnej zostavy.
 
46
Začal sa druhý polčas.
 
Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami tohto zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa už tak čoskoro začne! Verme, že na jeho konci budeme mať dôvod na radosť z nejakého bodového zápisu!
 
Hlavný rozhodca napokon nenastavil ani minútu a tak sa prvý polčas končí výsledkom 0:0! Sledovali sme zaujímavý prvý polčas, ktorý bol miestami vyrovnaný, miestami mali na vrch domáci a dokázali pohroziť aj naši chlapci. Prvú veľkú šancu mal domáci Birsa, tomu však loptu napokon našťastie vypichol Ďurica. Potom sme mali veľkú šancu aj my, avšak Mak neprekonal Oblaka. V závere prvého polčasu mali veľkú šancu opäť domáci futbalisti, avšak lopta za pomoci Kozáčika skončila na brvne našej brány. V prvom polčase sme tak gól nevideli, uvidíme, čo nám napokon prinesie druhý polčas.

Druhý polčas sa začne približne o 21:48!
 
45
Prvý polčas sa skončil.
 
44
Veľké šťastie na našej strane! Po centri do pokutového územia sa ku odrazenej lopte od Ďuricu dostal Bezjak, ktorý sa ocitol sám pred našim brankárom, svoju strelu mieril do hornej časti brány, náš brankár Kozáčik však bravúrne loptu doslova vyškriabal na brvno!
 
43
Po ňom musel loptu boxovať do bezpečia Kozáčik, ale zvládol to na výbornú. Slovinsko však ešte ostáva na našej polovičke a tak sa musia naši chlapci brániť.
 
42
Tento rohový kop sa podarilo Slovensku ubrániť, následne však prišiel ďalší center do nášho pokutového územia a Ďurica hlavou odvracia loptu na ďalší rohový kop.
 
41
Slovincom sa však podarilo rýchlo vybojovať loptu na svoje kopačky a Birska ťahal útok po pravej strane. Napokon ho dobre pokryl Hubočan, avšak Slovinsko získava rohový kop.
 
40
Aj tento rohový kop sa napokon podarilo domácim futbalistom bezpečne pokryť a loptu dostať do bezpečia. Na našej polovičke však lopta pripadla naši chlapcom, ktorí už opäť skúšajú útočiť.
 
39
Rohový kop sa podarilo domácim ubrániť, naši však ostali pred pokutovým územím a vybojovali si druhý rohový kop v rade. Slovensko je tak teraz veľmi aktívne a robí domácim futbalistom veľké problémy.
 
38
Konečne prišla šanca na gól aj pre náš tím! Kucka teraz výborne vysunul Maka do pokutového územia domácich, Róbert sa ocitol v miernom uhle, avšak podarilo sa mu nebezpečnou strelou ohroziť bránu domácich! Našťastie pre domácich včas proti nemu vybehol brankár Oblak a loptu vyrazil na rohový kop!
 
37
Zakrátko sa však Slovensko opäť dostáva ku lopte, našim chlapcom sa však nedarí v prechode na útočnú polovičku. Domáci sa však týchto chvíľach musia brániť.
 
36
Slovensko sa teraz pokúsilo o rýchlu útočnú akciu po pravej strane, Mak sa však napokon ocitol v ofsajde a tak rozhodcovia prerušujú túto našu akciu. Ku lopte sa tak dostane domáca reprezentácia.
 
35
Na určitú dobu sa našim chlapcom podarilo udržať sa na útočnej polovičke, avšak nič zvláštneho vymyslieť nedokázali a domáci vytlačili našich reprezentantov až na svoju polovičku. Ďalší útok tak zakladáme od svojich stopérov.
 
34
Slovinci následne faulovali na našej polovičke a tak získavame loptu. Chcelo by to z našej strany založiť nejaký nebezpečný útok, zatiaľ sme v tejto kvalifikácii ešte na bránu nevystrelili, čo je určite veľmi negatívna štatistika.
 
33
Domáci z následného rohového kopu nič vážneho nevyťažili a tak sme sa tomuto menšiemu náporu domácich ubránili. Môžme to tak po krátkej dobe opäť smerom dopredu skúsiť aj my. Slovinsko však dnes svoje územie bránia zatiaľ výborne.
 
32
Po faule kopali domáci ďalší priamy kop, ktorého exekútorom bol Birsa. Na jeho ostrý center skákal Samardžić a veľa nechýbalo, aby loptu zasiahol. Našťastie pre nás loptu niekto z našich ešte tečoval a domáci budú zahrávať rohový kop!
 
31
Žltú kartu dostáva Kornel Saláta (Slovensko).
 
30
Sledovali sme útok domáceho tímu, ktorý sa dostal až do nášho pokutového územia, avšak po spolupráci Salátu s Kozáčikom už majú loptu na svojich kopačkách naši reprezentanti.
 
29
Na štadióne sa nachádza aj početná kulisa divákov zo Slovenska. Počas zápasu je tak počuť aj ich povzbudzovanie, čo našim chlapcom určite dodáva potrebné sily. Určite by však fanúšikov nakopla viac nejaká vážnejšia útočná akcia našich chlapcov.
 
28
Momentálne majú loptu na svojich kopačkách domáci futbalisti, avšak kombinujú na svojej polovičke. Naši reprezentanti dobre bránia stred poľa a domácim tak veľa priestoru na útočenie neposkytujú.
 
27
Do tábora domácich tak už putovala druhá žltá karta, domáci dnes hrajú veľmi tvrdo. Lopta sa momentálne strieda na kopačkách oboch tímov, dlhšie sme žiadnu výraznejšiu šancu nevideli.
 
26
Žltú kartu dostáva René Krhin (Slovinsko).
 
25
Rohovému kopu sa napokon naši chlapci dokázali ubrániť, ku odraznej lopte sa síce dostal Verbič, ale jeho pokus letel vyoko nad našu bránu. Loptu do hry svojim odkopom uvedie brankár Kozáčik.
 
24
Pauschek mal napokon veľké problémy postrážiť Iličić, ten sa však našťastie do zakončenia nedostal, avšak vybojoval svojou aktivitou aspoň rohový kop pre domáci tím. Slovensko sa tak bude musieť teraz brániť.
 
23
Loptu si však dlho naše mužstvo neudržalo a dopredu už vyrazili domáci reprezentanti. Naši chlapci sa tak musia rýchlo vrátiť späť, pretože domáci zakladajú nebezpečný útok.
 
21
Priamy kop napokon rozohral Birsa, avšak jeho center do pokutového územia bez problémov zobral do svojich rukavíc brankár našich Kozáčik. Ten už stihol loptu rozohrať na svojich spoluhráčov, dopredu to tak už skúša Slovensko.
 
20
Domáce mužstvo sa dostalo do rýchleho brejku a po faule na Iličić získava Slovinsko priamy kop. Obrana Slovenska sa tak už formuje, pokyny svojim spoluhráčom rozdáva Kozáčik.
 
19
Hlavný rozhodca tohto zápasu Rizzoli si išiel niečo vy-diskutovať s domácim trénerom, ktorý musí komentovať každé jeho rozhodnutie. Zatiaľ nám beží 20 minúta, okrem domácej šance sme toho veľa nevideli.
 
18
Ďaleko sme sa však napokon s loptou nedostali a ihneď do útoku vyrazilo Slovinsko. Po pravej strane ťahal útok Birsa, avšak dobre zapracovala naša obrana a domácemu futbalistovi nedovolila nič vymyslieť. Dopredu tak už opäť môžu ísť naši chlapci.
 
17
O útok z ľavej strany sa teraz snažil domáci celok, napokon však po chybnej prihrávke domáci loptu strácajú. Dopredu to tak môže teraz skúsiť naša reprezentácia, útok už zakladá Pauschek.
 
16
Lopta momentálne lieta od jedného tímu ku druhému, oba tímy sa snažia hlavne vyvarovať sa chybám. Zatiaľ najväčšiu šancu mali domáci, našťastie pre nás sa gólom neskončila. Pár krát už pohrozili aj naši chlapci, do výraznejšej šance sme sa však nedostali.
 
15
Napokon po sérii prihrávok sme sa dostali až pred bránu domácich trošku sme pritlačili na domácich futbalistov. Najprv sa ku strele dostal Greguš, ale tú zblokovali domáci do bezpečia. Potom prišiel center od Šventa, avšak hlavička Pauschek letela len nad bránu domácich.
 
14
Slovensku sa teraz darí aj s loptou sa držať na útočnej polovičke, domáci celok však výborne bráni každý úsek ihriska a naši tak nemajú priestor na založenie útočnej akcie. Navyše sa im darí vytláčať rozohrávku až ku našim stopérom.
 
13
Žltú kartu dostáva Boštjan Cesar (Slovinsko).
 
12
Aj našej reprezentácii sa podarilo založiť rýchly útok a po faule na Šventa sme sa dostali ku priamemu kopu. Jeho exekútorom bol napokon Ďurica, avšak jeho priamy pokus na bránu letel len vysoko nad bránu domácich.
 
11
Slovinci sa dostali ku lopte v strede ihriska a opäť založili rýchly útok na našu bránu. Iličić to napokon skúsil individuálne a skúsil spoza 16-tky vystreliť. Jeho pokus však letel len mimo brány, v ktorej stojí Matúš Kozáčik.
 
10
Následne sme sa dostali do rýchleho brejku a po útočnej snahe si vybojovali prvý rohový kop v tomto zápase. Ten sa však podarilo domácej reprezentácii bezpečne pokryť. Konečne sa tak aj našim chlapcom podarilo založiť nádejnú útočnú akciu.
 
9
Obrovská chyba našej obrany! Hrošovský zvolil veľmi riskantnú prihrávku, tú zachytil Iličić, ktorý vysunul do šance Birsu, ten sa už rútil sám na Kozáčika, avšak Ďurica sa stihol vrátiť a skvelým obranným zákrokom mu loptu vypichol! Môžme teda konštatovať, že sme mali veľké šťastie.
 
8
Pri lopte sú už naši chlapci a skúšajú preniknúť na útočnú polovičku. Napokon sa Hamšík s loptou dostal pred pokutové územie, avšak po sérii prihrávok skončila lopta len u domáceho brankára Oblaka.
 
7
Dlho sme sa však na útočnej polovičke neohriali a domáci ihneď založili rýchly protiútok. Kurtič ťahal útok po pravej strane, naša obrana však zapracovala skvelo a nedovolila mu odcentrovať do vnútra pokutového územia. Napokon to bude odkop od našej brány.
 
6
Slovinsko však po nepresnej prihrávke loptu stráca a Pauschek sa snažil založiť rýchly útok nášho tímu. Napokon bol faulovaný a tak sa naša reprezentácia dostane na útočnú polovičku.
 
5
Avšak, opäť rýchlo strácame loptu a Slovinsko sa už skúša nasťahovať pred našu bránu. V úvodných minútach teda môžme konštatovať, že aktívnejšia je domáca reprezentácia.
 
4
Po priamom kope sa lopta dostala do vnútra nášho pokutového územia, domáci kapitán Cesar však našťastie pre nás hlavičkoval iba nad bránu Kozáčika. Brankár Slovenska tak loptu do hry uvedie svojim odkopom.
 
3
Domáca reprezentácia sa dostala ku lopte, dopredu si to ihneď s loptou namieril Iličić a Hrošovský ho zastavil nedovolene. Slovinci tak budú zahrávať nebezpečný priamy kop.
 
2
Naši chlapci však rýchlo loptu stratili a domáci sa ihneď nasťahovali pred naše pokutové územie. Ku odrazenej lopte sa však dostal Saláta a loptu vyviezol do bezpečia.
 
1
Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol! Výkop mala naša reprezentácia, hrajúca dnes v bielych dresoch.
 
1
Stretnutie sa práve začalo.
 
Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami tohto zápasu prítomné na hracej ploche, na Stadion Stožice v Ljubljane je tak už všetko pripravené za začiatok kvalifikačného zápasu. Vypočujeme si štátne hymny a po úvodných formalitách sa prvý polčas už môže naplno rozbehnúť.

Mne už neostáva nič iné, ako nám všetkým doma na Slovensku zaželať príjemný športový zážitok! Verme teda, že to dnes naši chlapci zvládnu a privezú domov prvé kvalifikačné body!
 
Príjemný sobotný večer všetkým, ktorí klikli na tento on-line textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním! Do začiatku zápasu našej reprezentácie, ktorá odohrá veľmi dôležitý súboj v Slovinsku s domácou reprezentáciou už veľa času neostáva. Zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch mužstiev, v tej našej je veľa prekvapení. Zápas z pozície rozhodcov povedú páni z Talianska a to konkrétne ako hlavný rozhodca Nicola Rizzoli, ktorému na čiarach budú asistovať Elenito Di Liberatore a Mauro Tonolini. Štvrtým náhradným rozhodcom je Antonio Damato.

Tesne, pred začiatkom zápasu sa Vám opäť prihlásime!
 
Úvodné zostavy:

Slovinsko: Oblak – Struna, Samardžić, Cesar (C), Jokić – Krhin – Kurtić, Birsa, Verbič – Iličić, Bezjak

Náhradníci: Belec, Koprivec – Skubič, Črnic, Jović, Novaković, Trajkovski, M. Mevlja, Kronaveter, Zajc, Pihler, Omladič

Slovensko: Kozáčik – Pauschek, Hubočan, Saláta, Ďurica, Švento – Kucka, Hrošovský, Greguš – Mak, Hamšík (C)

Náhradníci: Novota, Dúbravka – Štetina, Sabo, Kiss, Považanec, Bakoš, Nemec, Ďuriš, Holúbek

Rozhodca: Nicola Rizzoli – Elenito Di Liberatore, Mauro Tonolini – Antonio Damato (všetci ITA)
 
Základná zostava Slovenska:
Kozáčik – Pauschek, Hubočan, Saláta, Ďurica, Švento – Kucka, Hrošovský, Greguš – Mak, Hamšík (C).
 
Vzájomné zápasy:
Na vzájomné meranie síl nemajú naši chlapci najlepšie spomienky. V boji o postup na MS 2010 sme so Slovinskom odohrali dva zápasy a oba sme prehrali. Najprv sme podľahli Slovinsku na jeho pôde 1:2 a potom doma, keď nám na istotu postupu stačila remíza sme prehrali 0:2! Predtým sme so Slovinskom odohrali ešte jeden zápas, v roku 2004 sme remizovali 0:0.

Favorit zápasu:
Dovolím si tvrdiť, že tento zápas favorita nemá. Oba tímy si určite uvedomujú vážnosť tohto zápasu a vedia, že je nutné brať z neho body, ideálne všetky tri. Slovinsku však hrá do karát domáce prostredie a zrejme lepšia pohoda v tíme. Stávkové kancelárie vypísali na víťazstvo domácich kurz okolo 2.40 a na víťazstvo Slovenska 3.50!

Ostáva nám veriť a dúfať, že všetky tie kauzy okolo našej reprezentácie nebudú na našich chlapcov mať negatívny vplyv a pobijú sa o prvé body do tabuľky.
 
Absencie v oboch táboroch:
Oba reprezentačné výbery hlásia pred zápasom straty v tíme. Trénerovi slovinskej futbalovej reprezentácie Srečkovi Katanecovi bude chýbať Kevin Kampl a Robert Berič. Trénerovi Jánovi Kozákovi však bude chýbať viacej tradičných opôr. Kvôli zraneniu z kádra vypadli Viktor Pečovský, Norbert Gyömbér, Ondrej Duda a Peter Pekarík. Kvôli kartovému trestu do zápasu nemôže zasiahnuť kapitán Martin Škrtel.

Osobitná kapitola v našom tíme je absencia Vladimíra Weissa. Ján Kozák ho vyradil z kádra pre nešportové príčiny – pondelkové obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Nie sme tu na to, aby sme posudzovali ako to celé bolo a podobne. Média už o tejto kauze píšu takmer každý deň a to nie je pre našu reprezentáciu dobré. Ján Kozák usúdil, že v tíme potrebuje zachovať pokoj a preto sa ho rozhodol dočasne z kádra vyradiť. Nám ostáva len dúfať, že podobným situáciám sa budú už naši reprezentanti vyhýbať.
 
Vítam všetkých priaznivcov futbalu, ktorí klikli na tento on-line textový prenos! V ňom sa spoločne pozrieme na stretnutie, v ktorom sa proti sebe postavia mužstvá Slovinska a Slovenska. Výkop zápasu a tak aj tento prenos je naplánovaný na 20:45!

Fanúšikovia futbalu si v nasledujúcich dňoch oddýchnu od najprestížnejších futbalových súťaží, pretože sú na programe kvalifikačné zápasy o MS 2018 v Rusku!

V tomto prenose sa obzvlášť môžu tešiť fanúšikovia na Slovensku, pretože práve na zápas našej reprezentácie, ktorá odohrá svoj druhý kvalifikačný zápas v rámci skupiny F v Slovinsku sa zameriame.

Slovinsko:
Celok, ktorý chýbal na nedávno skončených ME vo futbale pôsobí už v spomínanej základnej skupine F. Podľa papierových predpokladov by mal spoločne so Škótskom a Slovenskom bojovať o druhé miesto, ktoré zaručuje baráž. Svoj prvý zápas odohralo Slovinsko na pôde Litvy a zrodila sa troška prekvapivá remíza 2:2! Avšak, aj za ňu môžu byť Slovinci vďační, pretože po prvom polčase prehrávali 0:2 a remízu zachraňovali v nastavenom čase. Po prvom zápase tak má Slovinsko na svojom konte 1 bod a patrí mu predbežná 3. priečka.

Slovensko:
Naša reprezentácia po úspešnom účinkovaní na už spomínaných nedávno skončených ME vstupuje do ďalšieho kvalifikačného cyklu. Tréner nášho tímu Ján Kozák avizoval, že je potrebné spraviť generačný výmenu, avšak zatiaľ ku nej nejakou výraznou mierou nedošlo. Z kádra síce úž vyradil nejakých starších hráčov, avšak mladí futbalisti zatiaľ ešte pôsobia v reprezentácii do 21 rokov. Hneď pred prvom zápasom s Anglickom, na povrch vyplávala kauza okolo Miroslava Stocha a náš reprezentačný kormidelník s ním podľa jeho slov do budúcna nepočíta. Spomínaný zápas s Anglickom odohrala naša reprezentácia v Trnave a po jeho skončením nám ostali len oči pre plač. Trénerovi Jánovi Kozákovi navyše pred zápasom z kádra kvôli zraneniu vypadli Weiss a Duda. V prvom polčase sme veľa futbalovej krásy nevideli a do polčasovej prestávky sme tak išli s prijateľným výsledkom 0:0. Druhý polčas sa niesol v podobnom tempe až do 57. minúty, keď bol vylúčený náš kapitán Martin Škrtel. Od tohto momentu sa naplno prejavila nadvláda Anglicka a naši chlapci bránili čo im sily stačili. Keď sa už zdalo, že z toho zápasu vydolujeme veľmi cennú remízu, tak Lallana v 95. minúte zariadil víťazstvo Albionu. So skóre 0:1 a bez bodu tak našej reprezentácii patrí predbežná 5. priečka.