koniec Litva – Slovensko
1:2
(0:1)
Komentuje: Lukáš Rastislav Ovšonka
 
Napriek trošku komplikovanému záveru sa našim futbalistom podarilo doviesť toto kvalifikačné stretnutie do víťazného konca, a tak získavame dôležité tri body. Mrzieť môže vykartovanie Škrtela a Ďuricu, ktorí si nezahrajú 1. septembra proti Slovinsku v Trnave, ktorý bude veľmi kľúčový.

Ďakujeme za pozornosť, pekný zvyšok večera.
 
90+3
Koniec zápasu.
 
90+3
Litva dala gól!
Litva strieľa prvý gól v zápase! ARVYDAS NOVIKOVAS vystrelil skvelo z priameho kopu, lopta sa odrazila od hornej žrde priamo do bránky. Následne ju ešte poistne dorazil Šernas, ale gól patrí Novikovasovi.
 
90+2
Ďurica fauloval pred pokutovým územím Matulevičiusa a za svoj zákrok formou sklzu zozadu dostal aj žltú kartu. Rovnako ako Škrtel sa vykartoval na jesenný duel proti Slovinsku. Priamy kop pre Litvu.
 
90+1
Weiss sa v pokutovom území snažil zbaviť Kijanskasa, nabiehal mu Bénes, ale do koncovky sme sa tento raz nedostali.
 
90+1
Rozbehol sa už trojminútový nadstavený čas.
 
90
Rusnák nezastavil pred šestnástkou rýchleho Šernasa, a tak sa podarilo litovskému hráčovi strelecky zakončiť. Delovka však letela vedľa.
 
89
Na trávnik na záverečné minúty ešte vybehne aj naša futbalová nádej László Bénes, ktorý vystrieda Ondreja Dudu. Budú to pre neho prvé seniorské reprezentačné chvíle.
 
88
Litovčania zahrali roh nakrátko a center posielali spoza šestnástky. Klimavičius hlavičkoval, ale Dúbravka si pevne postrážil svoju svätyňu.
 
87
Pekaríkov center prenikol cez šestnástku a skončil na ľavej strane pri Weissovi. Následne sa náš pokus o útok zastavil, lopta skončila za postrannou čiarou.
 
85
Darvydas Šernas vybehol dopredu po ľavej strane a vystrelil už z územia našej šestnástky. Lopta skončila našťastie iba na bočnej sieti.
 
84
Novikovas sa po ľavej strane nikam nedostal, opäť si svoj priestor nekompromisne postrážil Peter Pekarík.
 
83
Duda pri rohovej zástavke odstrčil od seba Slavickasa a prišiel tak o loptu kvôli tomuto nedovolenému zákroku.
 
81
Dapkus bol v trošku konfliktnej situácii s Dapkusom. Hlavný rozhodca si ich zavolal k sebe, aby im trošku dohovoril. Karty našťastie hlavný arbiter neudeľoval.
 
80
Litovčania sa snažili po dlhšej dobe pohroziť. Černych centroval už v podstate z núdzovej pozície. Lopta bola nepresná, a tak si môžeme zľahka vydýchnuť.
 
78
Škriniarovi sa rozbiehal po pravej strane čerstvo naskočený Rusnák, ale bola to ofsajdová pozícia, v ktorom sa ocitol náš nádejný krídelník.
 
77
Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Róbert Mak, prichádza Albert Rusnák.
 
76
Šernas sa dostal do súboja s Pekaríkom a náš hráč vyšiel z neho ako poškodený. Získavame rozohrávku, ale predtým ešte príde naše striedanie.
 
75
Striedanie v tíme Litva: z ihriska odchádza Vykintas Slivka, prichádza Martynas Dapkus.
 
74
Šli sme do dobrého protiútoku, no Róbert Mak zbytočne oplácal protihráčovi a hlavný rozhodca nás teda oprávnene zastavil v rozvíjaní našej ďalšej možnej šance.