koniec Poľsko – Slovensko
1:2
(1:1)
Komentuje: Jakub Kocourek
 
Skvelé! Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov zvládli vstup do majstrovstiev Európy v Poľsku, keď po skvelom bojovnom výkone zdolali domáci výber 2:1. Po nerozhodnom prvom polčase o našom víťazstve rozhodol striedajúci hráč Pavol Šafranko. Vynikajúci výkon pri tlaku poľského tímu predviedol Adrián Chovan, ktorý v jednom momente predviedol zákrok hodný svetovej extratriedy proti hlavičke Pawła Dawidowicza. Zverenci Pavla Hapala sa tak po úvodných zápasoch základnej A-skupiny dostali do čela a ďalší zápas ich čaká v utorok, keď od 18:00 nastúpia v Kielciach proti Anglicku. Dnešným skvelým triumfom slovenských sokolíkov vás sprevádzal Jakub Kocourek. Majte ešte pekný večer!
 
90+5
Koniec zápasu.
 
90+5
Už po uplynutí oficiálneho nadstaveného času posielal prízemný center "do ohňa" Lukáš Haraslín, Pavol Šafranko však výsledok už nepriklášlil.
 
90+4
Poliaci to skúsili ešte po ľavej strane cez Pawła Dawidowicza, avšak ten svojim centrom nenašiel žiadneho z domácich futbalistov a toto by sme už mali zvládnuť.
 
90+3
Skvelá taktická práca od Stanislava Lobotku, ktorý si najskôr dobre pokryl loptu a následne vypýtal faul od Karola Linettyho.
 
90+3
Slováci sa už v týchto chvíľach nikam neponáhľajú, ale takticky držia loptu na svojich kopačkách na polovici poľského tímu.
 
90+2
Taktické striedanie Pavla Hapala. Pre dnešok má odpracované Matúš Bero, ktorý prepúšťa miesto benjamínkovi slovenského výberu Lászlóvi Bénesovi.
 
90
Nadstavovať sa budú až štyri minúty.
 
90
Poliaci sa snažia podkurovať slovenskej defenzíve z rýchlych protiútokov. Po jednom z nich sa dostali k rohovému kopu. Slováci však znova veľmi dobre zapracovali a vyrazili dopredu, kde si nedovolený zákrok vypýtal Pavol Šafranko.
 
89
O štandardnú situáciu sa postaral sám Albert Rusnák, skúsil to priamo na Jakuba Wrąbela, avšak trafil len bočnú sieť poľskej brány.
 
88
Veľmi dobrá slovenských sokolíkov. Albert Rusnák sa tentokrát ocitol na ľavej strane, narazil si s Róbertom Mazáňom a Rusnák si vypýtal faul od Karola Linettyho.
 
87
Po pravom krídle sa pokúsil nasadiť Matúš Bero, po súboji s jedným z Poliakov sa ocitol na zemi, hlavný rozhodca znova nepíska.
 
86
Znova si slovenská defenzíva poradila s centrom od pravej rohovej zastávky, a tak môžeme založiť ďalšiu útočnú akciu.
 
85
Lukáš Haraslín si teraz dobre splnil svoje defenzívne povinnosti, keď nepustil pred Adriána Chovana center z pravej strany, Poliaci však budú rozohrávať ďalší rohový kop.
 
84
Poliaci poslednýkrát v zápase striedajú. Na ihrisku už neuvidíme Mariusza Stępińskeho, ktorého nahrádza Krzysztof Piątek.
 
83
Poliaci sa znova dostali pred naše pokutové územie, avšak tam Milan Škriniar inkasoval kopanec do hlavy, a tak sa k lopte dostávajú znova naši chlapci.
 
82
Poliaci druhý raz v zápase striedajú. Pre dnešný večer dohral strelec úvodného gólu zápasu Patryk Lipski, namiesto neho prichádza na hraciu plochu Jarosław Niezgoda.
 
82
Jaroslav Mihalík si dnes odviedol svoje a môže si ísť oddýchnuť. Na jeho miesto prichádza ďalší Slovák pôsobiaci v Poľsku Lukáš Haraslín.
 
81
Žltú kartu vidí aj Pavol Šafranko, ktorý si nedovolene počínal v osobnom súboji proti Przemysławovi Frankowskemu.
 
81
Fantastický, úžasný, neuveriteľný, famózny Adrián Chovan! Slovenský gólman teraz predviedol zákrok, za ktorý by sa nehanbil ani ani Manuel Neuer či Gianluigi Buffon. Chovan totiž vytiahol spod brvna svojou ľavačkou prudkú a dobre umiestnenú hlavičku Pawła Dawidowicza!