koniec udalosti 3. etapa: Verviers - Longwy
1. Peter Sagan (Bora - Hansgrohe)
Komentuje: Miroslav Kováčik
 
CIEĽ
Obrovská dráma so šťastným koncom. Pelotón poriadne natiahol Richie Porte, no PETER SAGAN sa Austrálčana dokázal udržať. Mal vynikajúcu pozíciu, parádne zaútočil, no z pravej strany sa na neho doťahoval Michael Matthews. Vyzeralo to všelijako, ale napokon to majster sveta zvládol a pripisuje si ôsmy triumf na Tour de France. Tretí skončil Daniel Martin.
 
15 km
Čo sme v predošlom príspevku spomínali je v tejto chvíli realitou. Lilian Calméjan získava na predposlednej dnešnej horskej prémii jeden bod a okrem toho aj peknú finančnú odmenu.
 
57 km
Ani sme si to príliš nevšimli, no z pelotónu sa odpojila trojica Thomas De Gendt (Lotto Soudal), Lilian Calmejane (Direct Energie) a Pierre-Luc Périchon (Fortuneo – Oscaro). Toto trio sa medzičasom dotiahlo na vedúcu skupinu, a tak máme v čele deviatich jazdcov.
 
92 km
Predošlú horskú prémiu síce nezvládol, no teraz sa už virtuálne dostáva do bodkovaného dresu. Nathan Brown z tímu Cannondale – Drapac zlomil svojho súpera v stúpaní a získava dva body. Keďže išlo o prémiu tretej kategórie, jeden bod získa aj Nils Politt.
 
107 km
Tak, museli sme si počkať až na oficiálne potvrdenie. Horskú prémiu napokon vyhral Nils Politt z tímu Kaťuša – Alpecin. Na Cote de Wiltz výborne nastúpil Frederik Backaert, ale napokon prehral o pár centimetrov.
 
123 km
Víťazom jedinej šprintérskej prémie dnešného dňa sa bez väčšieho súboja stal Nils Politt z Kaťuše – Alpecin. Z pelotónu bol najrýchlejší Mark Cavendish a získava deväť bodov. Peter Sagan bol dlho zavretý a napokon skončil na celkovom desiatom mieste.
 
194 km
Nathan Brown z tímu Cannondale-Drapac zaútočil približne 500 metrov pred vrcholom stúpania Côte de Sart a do vrchárskej súťaže získava jeden bod. Jeden z jeho kolegov v úniku sa snažil zavesiť za neho, ale napokon súboj vzdal.