koniec M. Rybáriková – C. Vandeweghe
2:0
(6:3, 6:3)
Komentuje: Miroslav Kováčik
 
Kto by to bol pred turnajom povedal? Magdaléna Rybáriková je najväčším prekvapením na dvorcoch All England Clubu. Do tohto roka vyhrala na londýnskej tráve len dva zápasy, no dnes je v semifinále najslávnejšieho tenisového turnaja. V pozápasovom rozhovore ťažko hľadala slová, nemôže tomu uveriť, no je to realita. V pondelok sa v rebríčku WTA posunie minimálne na 33. miesto, no rozhodne nie je bez šance ani vo štvrtok. Samozrejme, Garbiñe Muguruzová bude favoritkou, ale naša wimbledonská kométa tento týždeň môže zdolať každého. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem krásny zvyšok dňa. Týmto zápasom vás sprevádzal Miroslav Kováčik.
 
Koniec zápasu
 
6:3
MAGDALÉNA RYBÁRIKOVÁ postupuje do wimbledonského semifinále! Coco Vandewegheová posiela loptičku z forhendovej strany vedľa bočnej čiary, a tak si slovenská tenistka vo štvrtok zahrá proti Garbiñe Muguruzovej. Gratulujeme!
 
40-0
Coco Vandewegheová posiela loptičku len do siete a má ďalšie tri šance na ukončenie dnešného zápasu. Tak snáď sa semifinálové brány konečne otvoria, držte palce.
 
30-0
Kelly Thomsonová teraz vstúpila do výmeny a opravila verdikt čiarového rozhodcu. Loptička skutočne spadla na čiaru a rozhodkyňa bod prisúdila slovenskej tenistke. Podľa mňa je tento verdikt správny, hoci sa to Coco Vandewegheovej nepáči.
 
15-0
Magdaléna Rybáriková začína veľmi dobre. Jej podanie bolo razantné a prinútilo Coco Vandewegheovú poslať loptičku len za základnú čiaru.
 
5:3
Coco Vandewegheová sa udržala v dnešnom zápase. Jej forhendový úder bol kvalitný a Magdaléna Rybáriková naň nedokázala reagovať. Teraz ale pôjde na víťazstvo v zápase podávať Slovenka.
 
40-A
Výhoda putuje na konto americkej tenistky. Coco Vandewegheová si pomohla priamym bodom z podania, keď jej súperka poslala loptičku len do siete.
 
40-40
Zápas pokračuje ďalej. Coco Vandewegheová sa teraz veľmi často tlačí na sieť, nechce ísť do dlhých výmien a teraz po víťaznom údere boduje.
 
A-40
Coco Vandewegheová zahrala na sieti veľmi nedôrazne. Magdaléna Rybáriková mala dostatok času na obhodenie a to sa jej podarilo. Forhendový víťazný úder znamená tretí mečbal.
 
40-40
Coco Vandewegheová hrala na riziko a vyplatilo sa jej to. Po dobrom údere po čiare si prešla na sieť, dostala súperku pod tlak a výmenu ukončila ľahkým volejom.
 
A-40
Magdaléna Rybáriková má druhú možnosť ukončiť zápas. Coco Vandewegheová si prešla na sieť, no jej bekhendový volej na našu radosť zastavila páska.
 
40-40
Coco Vandewegheová sa teraz nebála a vďaka svojej aktivite donútila chybovať svoju súperku. Magdaléna Rybáriková poslala úder z ťažkej pozície do autu.
 
40-30
Coco Vandewegheová posiela svoj smeč za základnú čiaru. Po jej fatálnom zlyhaní má slovenská tenistka jednu šancu na ukončenie dnešného zápasu.
 
30-30
Coco Vandewegheová sa dostáva z najhoršieho a ani teraz nebude čeliť mečbalom svojej súperky. Magdaléna Rybáriková totiž zahrala ďalšiu nevynútenú chybu.
 
30-15
Na mečbaly si musíme ešte počkať. Po dlhšom čase chybuje aj Magdaléna Rybáriková, ktorá forhendový úder nasmerovala len do polovice siete.
 
30-0
Magdaléna Rybáriková nezahrala na sieti práve najlepšie. Jej volej mohol byť razantnejší, no napokon Slovenka boduje, keďže lob Coco Vandewegheovej skončil za základnou čiarou.
 
15-0
Coco Vandewegheová začala ôsmy gem ďalšou dvojchybou. Na jej tvári je vidno veľkú frustráciu, no teraz dostáva povolený doping od londýnskeho publika.
 
5:2
Skvelé! Magdaléna Rybáriková donútila svoju súperku chybovať a už ju len jeden gem delí od postupu do semifinále. Coco Vandewegheová pôjde o pár sekúnd podávať na udržanie v dnešnom dlhom zápase.
 
40-15
Slovenská tenistka vyslyšala moje slová. Po dvojchybe si pomohla priamym bodom z podania a má dve možností na potvrdenie brejku z ostatného gemu.