koniec udalosti Majstrovstvá sveta 2017 - kategória Elite
Víťaz: Peter Sagan (Slovensko)
Komentuje: Miroslav Kováčik, Jakub Kocourek
 
CIEĽ
Je to tam! PETER SAGAN to dokázal!!! V záverečnom špurte zviedol obrovský súboj s domácim favoritom Alexandrom Kristoffom, ktorého napokon zdolal len o pár centimetrov! Bronz putuje do Austrálie zásluhou Michaela Matthewsa. Žilinský rodák prepisuje cyklistické dejiny. Získava tretí titul majstra sveta za sebou, čo ešte nikdy nikto nedokázal.
 
10 km
Posledných desať kilometrov dnešných pretekov a nervozita stúpa! Pred pár metrami nastúpil Francúz Julien Alaphilippe, za ním sa vydáva Talian Gianni Moscon. Tak toto vyzerá na veľmi silné duo.
 
12 km
Pretekári začali stúpať na Lososí vrch. Dopredu sa dostáva jeden z francúzskych cyklistov, no ani jeho nástup zrejme nebude rozhodujúci. Je to napokon Tony Galopin, ktorý v budúcej sezóne bude pôsobiť v tíme AG2R La Mondiale. Navyše, na zemi skončili hneď traja belgickí pretekári.
 
19 km
Začína sa posledné kolo dnešných pretekov, pelotón vchádza do posledného okruhu v uliciach Bergenu. Znova tam vidíme veľkú aktivitu od jedného zo španielskych cyklistov, ktorý sa snaží utrhnúť niektorého z favoritov a pomôcť tak svojmu lídrovi Davidovi de la Cruzovi.
 
54 km
Vedúca skupina veľmi dobre spolupracuje a stále si drží náskok na hranici 40 sekúnd. Vpredu je osemčlenná skupina v zložení – Tim Wellens (Belgicko), Lars Boom (Holandsko), Alessandro De Marchi (Taliansko), David De La Cruz (Španielsko), Marco Haller (Rakúsko), Jack Haig (Austrália), Odd Christian Eiking (Nórsko), Jarlinson Pantano (Kolumbia).
 
72 km
Nepríjemný moment pre belgické farby. Julien Vermote spadol v pravotočivej zákrute a musel meniť aj bicykel. Jeho strata je už veľmi veľká a bývalý člen tímu Quick-Step Floors už svojim belgickým kolegom nepomôže. Tempo sa snaží rozprúdiť Tiesj Benoot.
 
200 km
Do cieľa dnešných pretekov zostáva ešte presne 200 kilometrov, a tak by sme si mohli zosumarizovať, aká je momentálne situácia na trati. Prakticky hneď po štarte sa začal tvoriť únik dňa, ktorý sa napokon skladá z desiatich cyklistov. Menovite to sú: Willem Jakobus Smit (JAR), Alexey Vermeulen (USA), Matti Manninen (Fínsko), Kim Magnusson (Švédsko), Andrey Amador (Kostarika), Conor Dunne a Sean McKenna (Írsko), Elchin Asadov (Azerbajdžan), Eugert Zhupa (Albánsko) a Salaheddine Mraouni (Maroko). Tí si doposiaľ dokázali vytvoriť maximálny náskok na hranici tesne nad 10 a pol minúty, momentálne jazdia s výhodou len siedmich minút.