koniec po penal. (2:3) Real Sociedad San Sebastian – FC Barcelona
1:1
(0:1)
Komentuje: Milan Huppert
 
To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou.
 
Dramatické semifinále španělského superpoháru mezi Barcelonou a Realem Sociedad vyvrcholilo až dramatickým penaltovým rozstřelem. Základní hrací doba skončila za stavu 1:1, když Blaugranas poslal do vedení Frenkie de Jong, ale soupeř dokázal ve druhé půli odpovědět proměněnou penaltou Mikela Oyarzabala. Real Sociedad měl v prodloužení několik šancí na dokonání obratu. Především střídající Januzaj měl velmi dobré příležitosti, ale v prvním případě jej vychytal ter Stegen, ve druhém zase trefil tyč.

Penaltovou loterii zvládl lépe favorit. Nervózní hráči Realu Sociedad nedokázali proměnit ani jednu z prvních tří penalt, což bylo klíčové, protože za Barcelonu minuli jen de Jong a Griezmann. Januzaj ještě v páté sérii dostal pod tlak Riquiho Puiga, ale jedenadvacetiletý Španěl zachoval chladnou hlavu a pevné nervy, penaltu proměnil a Barcelonu poslal do nedělního finále, v němž se utká s vítězem čtvrtečního zápasu mezi Athleticem Bilbao a Realem Madrid.
 
Držení míče: 37 % : 63 %.
Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 7:7. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 22:14.
 
Konec zápasu.
 
Je konec! Ruqui Puig zachoval chladnou hlavu a Remira zkušeně poslal na druhou stranu. Drama končí, ve finále se představí Katalánci!
 
Adnan Januzaj proměnil a srovnal stav na 2:2. Avšak Real Sociedad začínal a to znamená, že pokud Riqui Puig promění, Barcelona postupuje.
 
Antoine Griezmann zápas proti svému bývalému zaměstnavateli nerozhodl! Vsadil na razanci, balón poslal vysoko nad břevno.
 
Mikel Merino odmítl konec zápasu. S velkým přehledem poslal balón do levého horního rohu, gólman se navíc vydal opačným směrem.
 
Blaugranas jsou blízko postupu. Miralem Pjanić zamířil dostatečně přesně k levé tyči. Remiro sice trefil směr, ale ne skvěle umístěnou ránu neměl šanci dosáhnout.
 
Mizérie Realu Sociedad při kopání penalt pokračuje! Willian José střílel dostatečně prudce, ter Stegen by jeho střelu neměl. Balón ovšem, stejně jako v případě de Jonga, narazil jen do tyče!
 
První gól v pokutovém rozstřelu vsítil Ousmane Dembélé. Francouzský křídelník poslal gólmana na opačnou stranu, sám mířil doprava.
 
Ter Stegen je zatím stoprocentní! Nepřišel si na něj ani kapitán Mikel Oyarzabal, který byl při penaltě úspěšný v průběhu utkání. Nyní se střelou k levé tyči neuspěl.
 
Jenže selhal i Frenkie de Jong. Nizozeský středopolař mířil po zemi k levé tyči, jenže byl až moc přesný, trefil brankovou konstrukci, od níž se míč odrazil mimo bránu.
 
jako první šel kopat Jon Bautista, kterého trenér Alguacil poslal právě proto, aby šel na penaltu. Jenže Španěl selhal, střelu k pravé tyči ter Stegen lapil!
 
Střílení penalt začíná.
 
Ani prodloužení nerozklíčovalo prvního postupujícího do finále španělského superpoháru a na řadu tak přijdou penaltu! V nastaveném čase trvajícím půl hodiny měl více šancí Real Sociedad a to především zásluhou nově příchozího Adnana Januzaje. Belgičana při první příležitost skvělým zákrokem vychytal ter Stegen, o pár minut později namířil střelu z přímého kopu do levé tyči. I v tomto případě si německý gólman na balón sáhl, ale jeho směr výrazně nezměnil. Blaugranas také měli své šance. Nejprve Dembélého slabý pokus chytil Remiro, gólman si poradil i s prudkým volejem Griezmanna, ten však mířil přímo na něj.
 
120+2
Druhé prodloužení skončilo.
 
120+1
Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Joseba Zaldúa, přichází Jon Bautista.
 
120
Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec druhého prodloužení jednu minutu.
 
119
Hráči Barcelony se snaží uklidnit hru a zřejmě budou kombinovat až do doby, dokud rozhodčí Munuera prodloužení neukončí.