koniec Slovensko – Španielsko
0:5
(0:2)
Komentuje: Michal Sadlek
 
90+4
Žltú kartu za faul na Kokeho na vlastnej polovici dostáva Milan Škriniar (Slovensko).
 
90
Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Marek Hamšík, prichádza László Bénes.
 
77
Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza César Azpilicueta, prichádza Mikel Oyarzabal.
 
77
Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Gerard Moreno, prichádza Adama Traoré.
 
71
71. Juraj Kucka (vla.) (ESP) - 0:5
 
71
Španielsko dalo gól!
Španielsky koncert pokračuje! Laporte po tom, čo slovenská obrana nedokázala odvrátiť loptu po Alcântarovej strele z hranice šestnástky, predĺžil v šestnástke loptu hlavou k ľavej tyči na striedajúceho Paua Torresa. Jeho hlavičku Dúbravka ešte so šťastím vyrazil, JURAJ KUCKA si ale loptu pri snahe o odkop na bránkovej čiare smolne zrazil do siete.
 
71
Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Eric García, prichádza Pau Francisco Torres.
 
71
Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Sergio Busquets, prichádza Thiago Alcântara.
 
69
Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Lukáš Haraslín, prichádza Tomáš Suslov.
 
69
Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Róbert Mak, prichádza Vladimír Weiss.
 
67
67. Ferrán Torres (ESP) - 0:4
 
67
Španielsko dalo gól!
Ferrán Torres sa hneď po príchode na trávnik zapisuje medzi strelcov zápasu! Španieli rozohrali roh nakrátko a po rýchlej kombinácii vysunul Pedri krásnou prienikovou prihrávkou na pravú stranu šestnástky Sarabiu. Ten prihral na prednú tyč na FERRÁNA TORRESA, ktorý loptu pätičkou nasmeroval okolo brankára Dúbravku do siete.
 
66
Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Álvaro Morata, prichádza Ferrán Torres.
 
60
Žltú kartu za podrazenie rozbehnutého Haraslína dostáva Jordi Alba (Španielsko).
 
56
56. Pablo Sarabia (ESP) - 0:3
 
56
Španielsko dalo gól!
Španieli vedú už o tri góly! Alba dostal prihrávku na ľavé krídlo, kde si loptu spracoval a centrom po zemi našiel zhruba na penaltovom bode úplne voľného PABLA SARABIU. Ten strelou z prvej s prehľadom poslal loptu od ľavej tyče slovenskej brány do siete.
 
46
Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Jakub Hromada, prichádza Stanislav Lobotka.
 
46
Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Ondrej Duda, prichádza Michal Ďuriš.
 
45+3
45+3. Aymeric Laporte (ESP) - 0:2
 
45+3
Španielsko dalo gól!
Španieli strieľajú našim futbalistom „gól do šatne“ a odskakujú do dvojgólového náskoku! Center z rohu nedokázal Hromada odkopnúť do bezpečia a lopta sa tak dostala za šestnástku, odkiaľ prišiel oblúčik na Morena na jej pravú stranu. Moreno predskočil vybiehajúceho brankára Dúbravku a posunul si loptu ďalej od brány. Jeho center pred odkrytú bránu potom nasmeroval hlavou zblízka k ľavej tyči oblúčikom ponad presúvajúceho sa brankára Dúbravku AYMERIC LAPORTE.
 
40
Žltú kartu za podrazenie dvojice slovenských hráčov dostáva Sergio Busquets (Španielsko).
 
30
30. Martin Dúbravka (vla.) (ESP) - 0:1
 
30
Španielsko dalo gól!
Španieli neuveriteľným vlastencom slovenského brankára otvárajú skóre! Šatkovu mizernú rozohrávku vystihol Sarabia, ktorý tvrdou strelou spoza šestnástky namieril do brvna. Lopta sa od neho odrazila do výšky a MARTIN DÚBRAVKA, ktorý ju chcel vyraziť volejbalovým spôsobom nad brvno, loptu ale zrejme kvôli slnku dobre netrafil a namiesto nad bránu ju poslal do siete.
 
24
Morata si pred oblúkom pred pokutovým územím naviedol loptu na tvrdú strelu, ktorú ďalším výborným zákrokom brankár Dúbravka vyrazil.
 
20
Azpilicueta výborným centrom z pravej strany hľadal na zadnej tyči voľného Pedriho, tomu však pred odkrytou slovenskou bránou chýbal tak krok na to, aby loptu zasiahol.
 
19
Moreno našiel krásnym oblúčikom za slovenských obrancov Sarabiu, ten ale loptu sám pred Dúbravkom poriadne netrafil a slovenský gólman ju napokon chytil.
 
12
12. Álvaro Morata (ESP)
 
12
Álvaro Morata (Španielsko) úplne pokazil pokutový kop. Jeho slabú strelu do ľavej strany, v ideálnej výške pre skákajúceho brankára, dokázal Martin Dúbravka výborným zákrokom vyraziť.
 
12
Žltú kartu za protesty proti nariadenej penalte dostáva Ondrej Duda (Slovensko). Ak Slovensko postúpi, tak Duda kvôli žltým kartám nebude hrať v osemfinále.
 
11
11. Jakub Hromada (SVK)
 
11
Podľa názoru hlavného rozhodcu sa jednalo o Hromadov faul, Španieli tak budú kopať pokutový kop.
 
10
Holandský hlavný rozhodca Björn Kuipers sa ide pozrieť na videozáznam sám.
 
9
Španieli okamžite vyrazili do útoku. Koke sa natlačil k lopte na ľavej strane šestnástky, kde ho pri snahe o jej odkop trafil zozadu do nohy Hromada. Hlavný rozhodca konzultuje situáciu s videoasistentom.
 
5
5. Martin Dúbravka (SVK), Álvaro Morata (ESP), César Azpilicueta (ESP)
 
5
Morata si nabehol na prihrávku na ľavú stranu pokutového územia. Jeho strelu z ostrého uhla vyrazil slovenský brankár Dúbravka a Azpilicuetovu dorážku z opačnej strany zastavil Škriniar.
 
Kvôli opatreniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 je maximálna povolená kapacita Estadio de La Cartuja v Seville cca 17 000 miest (cca 30 % maximálnej kapacity štadióna).