koniec po penal. (4:2) Taliansko – Španielsko
1:1
(0:0)
Komentuje: Michal Sadlek
 
Jorginho poskokom pred strelou poslal brankára Simóna doľava a sám s prehľadom namieril k pravej tyči španielskej brány. Taliansko vyhralo penaltový rozstrel 4:2 a postupuje do finále!
 
118
Žltú kartu za zásah vysokou nohou do stehna Moratu dostáva Leonardo Bonucci (Taliansko).
 
111
Berardi si potom nabehol za španielsku obranu na oblúčik zo stredu poľa a z ľavej strany šestnástky prekonal vybiehajúceho brankára Simóna, Berardi však bol v pomerne výraznom ofsajde, a tak jeho gól nemohol byť uznaný.
 
109
Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Eric García, prichádza Pau Francisco Torres.
 
107
Striedanie v tíme Taliansko: z ihriska odchádza Federico Chiesa, prichádza Federico Bernardeschi.
 
106
Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Sergio Busquets, prichádza Thiago Alcântara.
 
102
Morenov center z pravej strany dokázal pred Moratom vyboxovať brankár Donnarumma, lopta sa ale odrazila k Morenovi, ktorého volej z hranice talianskeho pokutového územia musel vykopnúť pred bránkovou čiarou Bonucci.
 
98
Olmo zaskočil všetkých Talianov prízemnou strelou k vzdialenejšej tyči, ktorú brankár Donnarumma vyrazil. Lopta sa odrazila priamo k Moratovi, ktorého strela sa potom od niekoľkých hráčov nakoniec odrazila tesne mimo talianskej brány.
 
98
Žltú kartu dostáva za podrazenie prenikajúceho Olma Rafael Tolói (Taliansko). Priamy kop pre Španielsko z ľavej strany útočnej polovice.
 
85
Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza César Azpilicueta, prichádza Marcos Llorente.
 
85
Striedanie v tíme Taliansko: z ihriska odchádza Lorenzo Insigne, prichádza Andrea Belotti.
 
85
Striedanie v tíme Taliansko: z ihriska odchádza Nicoló Barella, prichádza Manuel Locatelli.
 
83
Taliansky gólman Donnarumma vybehol z brány, center z rohu ale nezasiahol a Busquets na prednej tyči usmernil loptu mimo jeho dosahu. Našťastie pre Taliansko šla jeho hlavička mimo odkrytej talianskej brány a Laporte na zadnej tyči ju už nedokázal zasiahnuť.
 
80
80. Álvaro Morata (ESP) - 1:1
 
80
Španielsko dalo gól!
Je vyrovnané! ÁLVARO MORATA potiahol loptu zo stredu poľa pred taliansku šestnástku, tam si ju narazil s Olmom, ktorý mu ju vrátil za talianskych obrancov, a sám pred brankárom Donnarummom zakončil strelou po zemi presne k pravej tyči talianskej svätyne.
 
74
Striedanie v tíme Taliansko: z ihriska odchádza Emerson, prichádza Rafael Tolói.
 
73
Striedanie v tíme Taliansko: z ihriska odchádza Marco Verratti, prichádza Matteo Pessina.
 
70
Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Koke, prichádza Rodri.
 
70
Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Mikel Oyarzabal, prichádza Gerard Moreno.
 
68
A hneď z toho bola veľká gólová príležitosť Talianska! Chiesa potiahol loptu k španielskej šestnástke a posunul ju na jej pravú stranu za Garcíu na Berardiho, ktorého strelu zblízka vykopol španielsky gólman Simón.
 
66
Oyarzabalovi pri spracovávaní lopty v súboji s Chiellinim hrací predmet odskočil, ten sa ale dostal priamo pred dobiehajúceho Olma, ktorý z prvej vystrelil tesne mimo ľavej tyče talianskej brány.
 
65
65. Mikel Oyarzabal (ESP)
 
65
Koke oblúčikom do šestnástky za talianskych obrancov nasmeroval loptu na rozbehnutého Oyarzabala, ktorý ju ale sám pred brankárom Donnarummom len tečoval pri jej lete mimo talianskej brány. To bola zatiaľ najväčšia gólová príležitosť Španielska v tomto zápase...
 
62
Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Ferrán Torres, prichádza Álvaro Morata.
 
61
Striedanie v tíme Taliansko: z ihriska odchádza Ciro Immobile, prichádza Domenico Berardi.
 
60
60. Federico Chiesa (ITA) - 1:0
 
60
Taliansko dalo gól!
Taliani otvárajú skóre! Taliansky gólman Donnarumma rýchlym vyhodením lopty rozohral protiútok svojho tímu. Na jeho konci vypichol Immobilemu jeden zo španielskych obrancov v sklze loptu na hranici španielskej šestnástky, lopta sa ale dostala priamo k FEDERICOVI CHIESOVI, ktorý si ju naviedol na pravačku a technickou strelou cez Garcíu ju poslal k ľavej tyči Simónovej brány.
 
58
58. Mikel Oyarzabal (ESP)
 
52
Oyarzabal potiahol loptu po pravej strane k talianskej šestnástke a napokon ju posunul na jej hranicu na Busquetsa. Ten vypálil technickou strelou z prvej tesne nad Donnarummovu bránu.
 
51
Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podrazenie Immobileho a následné protesty proti odpískanému faulu kapitán Sergio Busquets (Španielsko).
 
44
44. Emerson (ITA)
 
44
Insigne potiahol loptu zľava do španielskej šestnástky, kde ju ešte posunul na Emersona a ten z prvej polocentrom – polostrelou trafil brvno Simónovej brány.
 
32
32. Dani Olmo (ESP)
 
26
Taliansky gólman ale pokazil rozohrávku a lopta sa v otvorenej obrane Talianska dostala k Španielom. Na konci ich rýchlej akcie sa po Oyarzabalovej prihrávke sprava dostala lopta v talianskej šestnástke k Olmovi, ktorého strelu k pravej tyči vyrazil výborným zákrokom Donnarumma.
 
4
4. Nicoló Barella (ITA)
 
4
Insigne skvelou prihrávkou z ľavého krídla vysunul za španielsku obranu Barellu, ktorý sa kľučkou pred vybiehajúcim brankárom Simónom vytlačil na ľavé krídlo. Odtiaľ ale vysokým technickým oblúčikom nasmeroval loptu do ľavej tyče španielskej brány a až následne mu bol odmávaný ofsajd.
 
Maximálna povolená kapacita Wembley Stadium v Londýne bude v súvislosti s opatreniami na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 od tohto zápasu navýšená. Od semfinále je povolená kapacita cca 60 000 miest (cca 75 % maximálnej kapacity štadióna).