koniec Švajčiarsko – Nemecko
3:1
(2:0, 0:1, 1:0)
Komentuje: Aleš Pur
 
59:02
Švýcarsko právě vstřelilo branku!
A je asi rozhodnuto! Němci ztratili v útočném pásmu puk, toho se chopil CHRISTOPH BERTSCHY, vyvezl jej za červenou čáru a poté snadno trefil prázdnou branku – 3:1. Asistence: Calvin Thürkauf.
 
58:15
Grubauer míří na střídačku, začíná power-play Německa!
 
40:00
Senteler vystřelil až po závěrečné siréně a to nemohlo u Němců jen tak projít. U mantinelu se strhla krátká potyčka a je z toho nakonec německá přesilovka. Právě Sven Senteler si vykoledoval dvě minuty za nesportovní chování.
 
32:58
Další vyloučení a zase na straně Švýcarska. Tým hrál v šesti a dvě minuty za příliš mnoho hráčů odsedí Kevin Fiala.
 
31:33
Německo právě vstřelilo branku!
Přesilovka je bleskově využitá! Po vyhraném buly se puk dostal za kruhy, kde byl zcela volný DOMINIK KAHUN, ten se s ničím nepáral a prudkou ranou prostřelil Genoniho – 2:1! Asistence: Wojciech Stachowiak.
 
31:29
Kontrola je u konce a Andrea Glauser z toho nakonec vyvázl jen s dvouminutovým trestem za podrážení.
 
31:29
A zákrok se bude zkoumat na videu, ve hře je pro Glausera vyšší trest.
 
23:54
Švýcaři si dají další přesilovou hru, dvě minuty za vysokou hůl si vykoledoval Fabio Wagner.
 
19:12
Na závěr třetiny tu máme ještě vyloučení na straně Německa, dvě minuty za vyhození puku mimo led obdržel dvě minuty Maksymilian Szuber.
 
16:28
Švýcarsko právě vstřelilo branku!
A už je to o dvě branky! Prvotní závar sice Grubauer zvládl vyřešit, jenže akce pokračoval, německý gólman vyrazil i Siegenthalerovu střelu z kruhu, jenže přesně na hůl NICA HISCHIERA a ten už přemisťujícího se Grubauera překonal ranou pod horní tyčku – 2:0. Asistence: Jonas Siegenthaler, Kevin Fiala.
 
08:31
A málem to bylo o dvě branky! Po zmatcích v pásmu Německa se puk dostal na hůl Calvina Thürkaufa, ten vystřelil do Grubauerova protipohybu a trefil jeho tyčku!
 
07:22
Švýcarsko právě vstřelilo branku!
Úder Švýcarů ve vlastním oslabení! Po nepřesné Kahunově střele a následné ztrátě našlápl ke kontru CHRISTOPH BERTSCHY, vystřelil z kruhu a trefil se nad Grubauerovo rameno – 1:0! Bez asistence.
 
06:44
Teď si ale Sven Senteler dal málem vlastní gól, když chtěl zastavit nahozený puk od modré čáry, nechtěně jej ale srazil na branku a Genoni musel zakročit nataženým betonem.
 
05:32
Vyloučení i na švýcarské straně, dvě minuty za podrážení si odjel odsedět Andres Ambühl.
 
00:13
Hodně divoký začátek, máme tu hned přesilovku pro Švýcarsko. Dvě minuty za hrubost vyfasoval za souboj u hrazení Kai Wissmann.