koniec udalosti 4. etapa: Seraing - Cambrai
Víťaz: Tony Martin (Etixx)
Komentuje: Michal Bakoš
 
Prenos z najdlhšej etapy aktuálneho ročníka Tour je už na konci. Na záver mi neostáva nič iné, len sa vám poďakovať za pozornosť a rozlúčiť sa s prianím pekného zvyšku večera.
 
Priebežné poradie po 4.etape

1. T. Martin (Etixx) 12:40,26
2. Ch. Froome (Sky) + 00:12
3. T. van Garderen (BMC) + 00:25
4. T. Gallopin (Lotto-Soudal) + 00:38
5. P. Sagan (Tinkoff) + 00:39
6. G. van Avermaet (BMC) + 00:40
7. R. Uran Uran (Etixx) + 00:46
8. A. Contador (Tinkoff) + 00:48
9. G. Thomas (Sky) + 01:15
10. Z. Štybar (Etixx) + 01:16
 
Konečné poradie 4.etapy

1. T. Martin (Etixx) 5:28,58
2. J. Degenkolb (Giant-Alpecin) + 00:03
3. P. Sagan (Tinkoff) + 00:03
4. G. van Avermaet (BMC) + 00:03
5. E. Boasson Hagen (MTN) + 00:03
6. N. Bouhanni (Cofidis) + 00:03
7. J. Guarnieri (Kaťuša) + 00:03
8. T. Gallopin (Lotto-Soudal) + 00:03
9. Z. Štybar (Etixx) + 00:03
10. B. Coquard (Europcar) + 00:03

15. V. Nibali (Astana) + 00:03
17. Ch. Froome (Sky) + 00:03
19. A. Contador (Tinkoff) + 00:03
23. N Quintana (Movistar) + 00:03
 
Cenu pre najbojovnejšieho jazdca etapy si vyslúžil Vincenzo Nibali.
 

 
Majitelia bieleho, bodkovaného a zeleného dresu sa po dnešnej etape nemenili. Peter Sagan ale dokázal výrazne skresať manko na Andrého Greipela v bodovacej súťaži.
 
Potom, čo Tonymu Martinovi včera smolným spôsobom ušiel žltý dres, dnes Nemec v správnom momente predviedol atak, ktorý dotiahol do úspešného konca a okrem víťazstva v etape sa tak stal aj priebežným lídrom celkovej klasifikácie.

Famózny výkon v dnešnej etape predviedol i Peter Sagan. Ten nielenže dával pozor pri pasážach s kockami na Contadora, ale ešte aj doťahoval medzeru medzi dvoma skupinkami a na záver si v špurte vybojoval tretie miesto. Ďalšie skvelé predstavenie nášho borca. Klobúk dolu!
 
Cieľ
Do súťaže o zelený dres si Peter Sagan pripísal 22 bodov, vďaka ktorým výrazne zmenšil manko na Andrého Greipela. Okrem toho sa Slovák v celkovej klasifikácii posunul na piatu priečku a udržal si vedenie v bielej súťaži.
 
Cieľ
Tony Martin prišiel do cieľa s náskokom troch sekúnd, Chrisa Frooma tak predstihol v súčte s bonifikáciou o dvanásť sekund a po štvrtej etape bude mať žltý dres svojho štvrtého majiteľa!
 
Cieľ
V šprinte hlavnej skupiny bol najrýchlejší John Degenkolb, ktorý v tesnom súboji zdolal nášho Petra Sagana!
 
Cieľ
Tony Martin to dokázal a konečne sa tak dočkal žltého dresu!
 
1,0
Do konca etapy je tu už len jeden kilometer. Tony Martin je horúcim kandidátom na zisk dnešnej etapy. Nemec už má dostatočný náskok na to, aby to zvládol.
 
2,1
Najväčšiu snahu zlikvidovať ten náskok majú cyklisti z tímu Giant, ktorí sa snažia zabezpečiť hromadný dojazd pre Johna Degenkolba.
 
3,2
Tony Martin, strácajúci na žlté tričko jedinú sekundu, sa odtrhol z vedúcej skupiny. Vzhľadom na to, aký je Nemec famózny tempár, je to teda vážny atak nielen na triumf v etape, ale aj na prvé miesto celkovej klasifikácie.
 
4,3
Peter Sagan spoločne s Albertom Contadorom na čele hlavnej skupiny. Slovenský jazdec teda svoju prioritnú misiu v dnešnej etape splnil, v závere by tak mohol ísť na seba a pokúsiť sa o triumf. Ak na to bude mať Žilinčan, samozrejme, dostatok síl.
 
6,0
Ťažko povedať, čo možno očakávať od záveru. Najväčší favorit na etapový triumf sa teraz hľadá veľmi ťažko, pretože tých jazdcov, ktorí by mohli uspieť, je v čelnej skupine veľmi veľa.
 
7,0
Sagan odpracoval na špici penzum práce na to, aby dotiahol Alberta Contadora späť do skupiny najväčších favoritov. Peťo si teraz potrebuje trošku oraziť, a tak jazdí na chvoste vedúcej partie.
 
10,0
Práve Peter Sagan sa snaží o to, aby sa skupinky spojili. V tej čelnej nastúpil Chris Froome, ktorý bez toho, aby sa zdvihol zo sedla, získal menší náskok, no tento atak až taký vážny nebol.
 
12,0
Na poslednom úseku s mačacími hlavami sa po Vincenzovi Nibalim snažil nastúpiť i Štybar. Ich atak zrejme nič vážne nespôsobí a malo by sa to spojiť.
 
14,0
Thibaut Pinot sa pripojil k druhému pelotónu, ktorý má na skupinu hlavných favoritov zhruba dvojminútovú stratu.