koniec udalosti Individuálne preteky (muži)
Víťaz: Nino Schurter (SUI)
Komentuje: Miroslav Kováčik
 
CIEĽ
NINO SCHURTER je olympijským víťazom. Ako prvý horský cyklista získava pod piatimi kruhmi tretiu medailu a po bronze z Pekingu, striebre z Londýna skompletizoval svoju zbierku zlatom z Ria de Janeira.
 
7
Nino Schurter vstupuje do záverečného okruhu s náskokom 33 sekúnd pred Jaroslavom Kulhavým. Český pretekár by ale mohol udržať druhé miesto, keďže pred ďalšou dvojicou má k dobru 45 sekúnd.
 
6
Tak toto je možno rozhodujúci moment dnešných pretekov. Nino Schurter si vypracoval v polovici šiesteho kola náskok 13 sekúnd pred Čechom Jaroslavom Kulhavým.
 
5
Máme za sebou už aj piaty okruh, ktorý rovnako ako ostatné meria 4,85 kilometra. Na čele sa nič nezmenilo a česko-švajčiarska dvojica ide vzorne za sebou. Jej náskok je komfortných 35 sekúnd.
 
4
Možno sme svedkami rozhodujúceho úniku. V polovici celých olympijských pretekov má dvojica Jaroslav Kulhavý a Nino Schurter náskok 20 sekúnd pred ďalším pretekárom.
 
3
Vo veľmi rýchlom tempe vedúca dvojica zdolala už aj tretí okruh. Zatiaľ bronzový Carlos Coloma-Nicolas naďalej zaostáva o 8 sekúnd. Na štvrtom mieste je s odstupom ďalších 12 sekúnd francúzsky pretekár Maxime Marotte.
 
3
Máme za sebou prvé dva okruhy. Aktuálne sa nám vytvorilo vedúce trio. Okrem Španiela a Švajčiara je tam aj český pretekár Jaroslav Kulhavý.
 
2
Tak sme to videli aj v zábere televíznych kamier. Peter Sagan mal defekt a musel meniť predné koleso, vďaka čomu nabral stratu. Obrovská škoda.
 
1
Prvý okruh máme za sebou. Ako prvý prešiel medzičasom Čech Jaroslav Kulhavý. Zdalo sa mi akoby na malý moment mal Peter Sagan nejaké problémy, a tak nabral stratu troch sekúnd.
 
1
Začalo sa vo veľkom tempe a my sme videli, že Peter Sagan sa okamžite dostal na ôsme miesto. Tak to je neuveriteľný štart v podaní nášho olympionika.