koniec po predl. Slovensko – Taliansko
3:2
(1:0, 0:1, 1:1 - 1:0)
Komentuje: Tomáš Lengyel
 
62:45
Slovensko dalo gól! Je rozhodnuté. Víťazný presný zásah si pripísal na svoje konto PETER ČEREŠŇÁK, ktorého nahodenie od modrej čiary zapadlo do siete. Andreas Bernard mal zakrytý výhľad a nemohol veľa urobiť. Asistencie: Mário Bližňák, Dávid Skokan.
 
60:37
Michal Sersen nestíhal v korčuliarskom súboji s Giuliom Scandellom, ktorý sa dostal do samostatného nájazdu. Jeho blafákové zakončenie však vystihol Július Hudáček.
 
58:56
Slovensko dalo gól! V úplnom závere je vyrovnané. Michel Miklík prudko vypálil od modrej čiary a LIBOR HUDÁČEK z dorážky pretlačil puk za chrbát Bernarda. Fanúšikovia si pýtajú ešte jeden. Asistencie: Michel Miklík, Michal Sersen.
 
58:51
Zdeno Cíger si zobral oddychový čas, pretože jeho zverenci získali vhadzovanie pred Bernardom. Do konca riadneho hracieho času zostáva posledných 69 sekúnd.
 
58:40
Hudáček je už na striedačke a Slováci hrajú v šestici. Sú však ďaleko od talianskej brány.
 
42:41
Taliansko dalo gól! Slováci si koledovali o druhý puk vo vlastnej sieti a dočkali sa. Najskôr nevyužili prečíslenie dvoch proti jednému Giulio Scandella s Lucom Frigom, ale potom si rovnaká dvojica zopakovala spoluprácu. Scandella nahodil puk od modrej čiary a LUCA FRIGO ho tečoval za chrbát Júliusa Hudáčka. Asistencie: Giulio Scandella, Daniel Frank.
 
40:24
Július Hudáček sa postaral o krátku zástavu sŕdc slovenských fanúšikov. Po nenápadnej strele z pravej strany mu takmer prepadol puk za chrbát.
 
39:50
Lukáš Cingel spálil veľkú šancu na vyrovnanie. Po presnej presilovkovej kombinácii na jeden dotyk zakončoval spomedzi kruhov, ale Andreas Bernard opäť podržal svoj tím.
 
38:04
Vylúčenie v tíme Taliansko (Giovanni Morini – 2 min., držanie).
 
35:06
Taliansko dalo gól! Slovenskí hokejisti zbytočne stratili puk vo vlastnom obrannom pásme, dostali sa pod tlak súpera a zblízka napokon úspešne dorážal GIOVANNI MORINI. Asistencia: Luca Frigo.
 
34:05
Krátko po skončení oslabenia sa dostal do samostatného nájazdu Libor Hudáček. Slovenský útočník skúsil blafák na bekhend, no Andreas Bernard mu puk vypichol.
 
31:54
Vylúčenie v tíme Slovensko (Martin Gernát – 2 min., krosček).
 
28:44
Vylúčenie v tíme Taliansko (Alex Lambacher – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
 
27:07
Libor Hudáček potiahol puk po ľavom krídle, bekhendom ho poslal medzi kruhy, kde stál pripravený Michal Čajkovský a príklepom preveril Bernarda.
 
21:46
Vylúčenie v tíme Taliansko (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade). Trest odpyká Tommaso Traversa.
 
10:52
Vylúčenie v tíme Taliansko (Alex Lambacher – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
 
07:46
Taliani mali príležitosť na rýchle vyrovnanie. Pred Hudáčkom sa ocitol Daniel Frank a z tesnej blízkosti takmer schladil slovenských hokejistov.
 
06:58
Slovensko dalo gól! Adam Jánošík sa vydal dopredu, prešiel cez modrú čiaru a švihom ohrozil Bernarda. Taliansky brankár puk iba vyrazil a MICHEL MIKLÍK zblízka nemal problém namieriť do odkrytej siete. Asistencie: Adam Jánošík, Peter Čerešňák.
 
02:34
Eduard Šedivý podporil útok, dal spätnú prihrávku na svojho tímového kolegu z Košíc Jakuba Suju, ale jeho pohotová koncovka smerovala tesne nad bránu.