po s.n. (0:1) Slovensko – Nemecko
2:3
(1:0, 1:2, 0:0 - 0:0)
Komentuje: Tomáš Lengyel
 
65:00
V samostatných nájazdoch zvíťazilo Nemecko. O triumfe domáceho výberu rozhodol DOMINIK KAHUN.
 
64:57
Lukáš Cingel mal na hokejke rozhodnutie. Po výbornej práci Andreja Kudrnu dostal prihrávku na ľavú stranu, odkiaľ mal čas namieriť, no aj tak nechal vyniknúť Aus den Birkena.
 
64:30
Obrovská šanca Nemcov. Yasin Ehliz zostal úplne voľný medzi kruhmi, no opäť ho vychytal Július Hudáček.
 
63:40
Patrick Reimer si vytvoril výbornú streleckú príležitosť, z ľavej strany prudko vypálil, ale Július Hudáček vytiahol pohotový betón.
 
61:35
Na opačnej strane mohol rozhodnúť Yasin Ehliz. Nemecký útočník prešiel po pravom krídle, no jeho strelu švihom zastavil Július Hudáček.
 
58:34
Nemcom nevyšiel prechod do útoku a nakoniec z toho bolo zakázané uvoľnenie. Domáci tréner Marco Sturm reaguje oddychovým časom.
 
36:59
Slováci majú možnosť reagovať na vyrovnanie Nemecka. Justin Krueger dostal dve trestné minúty za nebezpečnú hru vysokou hokejkou.
 
36:38
Nemecko dalo gól! Domáca reprezentácia pokračovala v aktivite a dočkala sa bleskového vyrovnania. Slováci ponúkli veľa priestoru YASINOVI EHLIZOVI, ktorý bekhendom poslal puk pomedzi betóny Hudáčka. Nemcom zobralo norimberské duo, ktoré patrí medzi hviezdy DEL. Asistencie: Dennis Seidenberg, Moritz Müller.
 
36:11
Nemecko dalo gól! Domáci výber dokázal využiť presilovku, keď dlho tlačil Slovákov pred Hudáčkov bránou. Zo svojej typickej pozície na ľavom kruhu sa presadil útočník Norimbergu PATRICK REIMER. Asistencie: Christian Ehrhoff, Dominik Kahun.
 
34:37
Andrej Šťastný oslabil svoj tím. Slovenský útočník predviedol nebezpečnú hru s vysokou hokejkou.
 
32:35
Andrej Kudrna bol v brejku dvoch proti jednému s Lukášom Cingelom, mal dostatok času na zamierenie, ale vystrelil úplne mimo brány.
 
32:02
Philip Gogulla dostal výbornú krížnu prihrávku na pravé krídlo, odkiaľ bez prípravy zakončoval. Jeho pokus smeroval mimo brány.
 
28:38
V súboji pri mantineli Marcus Kink zobral hokejku slovenskému hokejistovi a hlavný rozhodca ho poslal na trestnú lavicu.
 
27:05
Ďalšia tutovka Nemcov, ktorí zbytočne špekulujú v koncovke. Gerrit Fauser sa ocitol v samostatnom nájazde, ale ešte prihrával voľnému spoluhráčovi, ktorý namieril do ochrannej siete.
 
25:21
Slovenskí hokejisti si takmer zrazili puk do vlastnej siete. Ten už smeroval za čiaru, ale Július Hudáček výborne zasiahol hokejkou.
 
23:44
Veľká šanca slovenského tímu. Andrej Kudrna zakončoval pohotovo spred brány, ale Danny Aus den Birken bol včas na mieste.
 
21:52
Slovensko dalo gól! LIBOR HUDÁČEK nahodil puk z ostrého uhla na bránu, čo Danny Aus den Birken vôbec nečakal a nechtiac si ho zrazil za svoj chrbát. Asistencia: Michal Čajkovský.
 
Rolba konečne opustila ľadovú plochu, čo sa stretlo s priaznivým ohlasom medzi divákmi. Hráči sú pripravení naskočiť späť do zápasu.
 
Rozhodcovia neboli spokojní s ľadovou plochou, takže prestávka naďalej pokračuje. Hráči odišli späť do šatní a do akcie sa vrátila rolba.
 
19:14
Juraj Mikuš s Martinom Gernátom stáli ďaleko od seba a pustili do brejku nemeckého útočníka Felixa Schütza. Slovákov podržal pozorný Július Hudáček.
 
13:47
Slovensko bude hrať prvýkrát v oslabení. Na trestnú lavicu odchádza Peter Čerešňák za podrazenie.
 
12:30
Slovákom sa otváral priestor na prečíslenie dvoch proti jednému, ale Pavol Skalický poslal Liborovi Hudáčkovi príliš prudkú prihrávku.
 
10:05
Slováci mali obrovskú šancu na zvýšenie svojho náskoku. Marcel Haščák zostal voľný pred odkrytou bránou, ale puk napálil iba do žŕdky.
 
09:23
Rozhodcovia riešili situáciu na videu, ale medzitým sa udiala zmena v nemeckej bráne. Thomasa Greissa nahradil Danny Aus den Birken.
 
09:23
Slovensko dalo gól! Výber Zdena Cígera sa ujal vedenia. Thomas Greiss vyrazil puk iba pred seba a zo vzduchu ho trafil TOMÁŠ MATOUŠEK za chrbát nemeckého brankára. Potvrdila to aj konzultácia s videorozhodcom. Asistencie: Tomáš Zigo, Eduard Šedivý.