koniec S. Sie – D. Cibulková
0:2
(4:6, 1:6)
Komentuje: Miroslav Revaj
 
Dominika Cibulková po tretíkrát vo svojej kariére postupuje do štvrťfinále na Wimbledone! Naplnia papierové predpoklady, keď vyradila veľké prekvapenie turnaja Su-wej Sie a ako nenasadená hráčka sa prebojovala medzi najlepšiu osmičku! V štvrťfinále na ňu už čaká Jelena Ostapenková z Lotyšska, ktorá je dvanástou hráčkou svetového rebríčka.
 
1:6
GEM, SET, ZÁPAS Dominika Cibulková! Dominika predviedla kvalitný tenis v druhom sete, v ktorom nedala svojej súperke najmenšiu šancu a Su-wej Sie je rada, že v tejto sade získala aspoň čestný gem. Prvý set bol však veľmi vyrovnaný, osem hier sme sledovali, ako si obe tenistky berú navzájom podania, ale v rozhodujúcej chvíli zabrala naša tenistka a už to celé dotiahla do víťazného konca.
 
0-40
Jastrabie oko potvrdilo tri mečbaly pre Dominiku Cibulkovú!
 
1:5
Po víťaznom údere prelomila Dominika ďalšie podanie svojej súperky a vyhráva v druhom sete už 5:1! Slovenská tenistka má k dispozícii servis na víťazstvo v tomto zápase!
 
0-40
Tri brejkbaly pre našu tenistku po vydarenom kraťase, čo však muselo potvrdiť jastrabie oko!
 
1:4
Dôležitý gem naša tenistka zvládla, Su-wej Sie sa pokúsila o skrátený úder, ktorý jej však nevyšiel a zastavila ho páska. Dominika Cibulková vyhráva v druhom sete 4:1 a je na najlepšej ceste za postupom do štvrťfinále. Ešte však nepredbiehajme.
 
1:3
Po veľkom boju si udržala Su-wej Sie tento servis po dobrom podaní a tak prvým gemom v druhom sete znižuje na 1:3!
 
40-A
Ďalšia pekná výmena, po ktorej svoj bekhend poslal Su-wej Sie do siete a Dominika získava štvrtý brejkbal!
 
40-A
Po presnom údere na čiaru získava Dominika tretí brejkbal v tomto geme!
 
40-A
A je tu aj ďalší brejkbal!
 
30-40
Dominika Cibulková získava brejkbal po chybnom údere svojej osemfinálovej súperky!
 
0:3
Tento pokus už našej tenistke vyšiel, úspešne obhodila svoju súperku a po potvrdení brejku vyhráva v druhom sete 3:0! To už vyzerá pre našu tenistku nádejne, snáď to nezakríkneme.
 
0:2
Ktorý aj využíva! Su-wej Sie posiela svoj úder do pásky a tak slovenská tenistka vyhráva v úvode druhého setu 2:0!
 
30-40
Úder podávajúcej hráčky končí v aute, Dominika získava prvý brejkbal v druhom sete!
 
0:1
Dominika výborne zvládla prvé podanie v druhom sete, Su-wej Sie ukončila výmenu úderom do siete a tak slovenská tenistka vyhráva 1:0!
 
4:6
Dominika Cibulková predviedla úspešný prechod na sieť a skráteným úderom využíva druhý setbal, čím sa stáva víťazkou prvého setu 6:4! Toto bol veľmi dramatický set, do stavu 4:4 si ani jedna tenistka nedokázala udržať svoje podanie. Slovenská hráčka to však dokázala ako prvá a následne dotiahla prvý set do víťazného konca. Su-wej Sie viedla dlhé protesty u rozhodkyne pri svojom poslednom podaní, Dominiku to však nerozhodilo a získava veľmi dôležitý prvý set.
 
40-A
Výborný forhend od našej tenistky po nátlakovej hre a tak Dominika získava druhý setbal!
 
30-40
Po chybe podávajúcej hráčky tu je predsa len setbal pre Dominiku Cibulkovú!
 
0-30
Výmena sa bude opakovať!
 
0-40
Tri setbaly pre našu tenistku, správnosť loptičky potvrdilo jastrabie oko!
 
4:5
Je to tu! Prvý krát v tomto zápase si tenistka udržala svoj servis, Dominika sa prezentovala víťazným forhendom po čiare a po potvrdení brejku vyhráva v prvom sete 5:4! Su-wej Sie pôjde podávať na udržanie sa v prvom sete.
 
4:4
Po chybe súperky si Dominika berie späť svoje podanie, čím vyrovnáva na 4:4! Stále tak čakáme, kým si jedna z tenistiek udrží svoje podanie, prvý set sa nesie len v ich stratách.
 
15-40
Víťazný úder od našej tenistky, ktorá získava dva brejkbaly! Nič iné sa ani nečakalo, fakt veľmi nezvyčajná sada.
 
4:3
Su-wej Sie sa prezentuje skráteným úderom a tak si opäť podávajúca hráčka neudržala svoj servis! Tenistka z Taiwanu vyhráva 4:3, po prestávke pôjde podávať na potvrdenie brejku, čo sa zatiaľ ani jednej protagonistke zápasu nepodarilo.
 
40-30
Po víťaznom údere Su-wej Sie platí tá prvá možnosť, takúto sadu som už fakt dlho nevidel!
 
3:3
Jastrabie oko potvrdilo aut z rakety Su-wej Sie a tak opäť vidíme stratené podanie podávajúcej hráčky. Stav v prvom sete je vyrovnaný 3:3!
 
0-40
Nič iné sme zrejme ani neočakávali, tri brejkbaly pre Dominiku Cibulkovú!
 
3:2
Ďalšia dvojyhba našej tenistky a ďalšie prerazené podanie! Su-wej Sie si berie späť stratené podanie a vyhráva v prvom sete 3:2! Stále tak čakáme, kedy si podávajúca hráčka udrží svoje podanie.
 
A-40
Dvojchyba našej tenistky, druhý brejkbal v tejto výmene pre Su-wej Sie.
 
40-30
Neuveriteľné! Aut z rakety našej tenistky, je tu teda ďalší brejkbal!
 
2:2
A ten aj využíva! Tak toto je neuveriteľný začiatok zápasu, zatiaľ si ani jedna tenistka nedokázala podržať svoje podanie a sledujeme jedno prelamovanie servisu za druhým! V prom sete platí vyrovnaný stav 2:2.
 
40-A
Štvrtým fiftínom v rade získava naša tenistka brejkbal!
 
2:1
Su-wej Sieová predviedla úspešný prechod na sieť, včas zareagovala na skrátený úder našej tenistky a víťazným úderom si berie späť stratené podanie! Stav v prvom sete je 2:1 pre Sieovú, ani jedna tenistka si nedokázala udržať svoje podanie.
 
40-15
Nasleduje dvojchyba našej tenistky, takže Sieová získava dva brejkbaly!
 
1:1
Víťazným úderom využíva Dominika hneď prvý brejkbal a tak si berie späť svoje stratené podanie! Stav v prvom sete je vyrovnaný 1:1, zatiaľ sa toto stretnutie vyvíja zaujímavo.
 
0-40
Situácia sa zopakovala a tak získava Dominika tri brejkbaly, ktorými si môže ihneď vziať svoje podanie späť!
 
1:0
Su-wej Sieová predviedla úspešný prechod na sieť a tak berie hneď prvé podanie našej tenistky v tomto zápase! Tenistka z Taiwanu vyhráva 1:0 a pôjde podávať na potvrdenie brejku.
 
40-30
Aut z rakety našej hráčky, takže tu je prvý brejkbal v tomto zápase!